Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τις νέες ταυτότητες

Ξεκίνησε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαγωνιστική διαδικασία – με την αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε ικανό αριθμό εξειδικευμένων φορέων – για τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) για την εκτύπωση – προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών – Κάρτας Πολίτη, με συναφείς υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη δημιουργία του νέου Ο.Π.Σ.Ε.Α. οι νέες ταυτότητες – κάρτες πολίτη καθώς και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες – κάρτες πολίτη θα είναι μορφότυπου ID-1 (διαστάσεων πιστωτικής κάρτας) και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Επιπλέον θα διαθέτουν ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών.

Τέλος, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις της Ε.Ε. τα Κράτη-Μέλη οφείλουν να δρομολογήσουν τις εν λόγω αλλαγές εντός του έτους 2021.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κυνηγός πυροβόλησε κατά λάθος κυνηγό στον Δήμο Παγγαίου

Συνεχόμενες οι προειδοποιήσεις των αγροτών για την επικίνδυνη δραστηριότητα των κυνηγών στην περιοχή

Κυνηγός πυροβόλησε κατά λάθος και τραυμάτισε άλλον κυνηγό κατά την διάρκεια κυνηγιού στον κάμπο των Ελευθερών, το απόγευμα της Παρασκευής.

Το περιστατικό συνέβη όταν 41χρονος κυνηγός από την Κύπρο, που κυνηγούσε με άλλους κυνηγούς στην περιοχή, πυροβόλησε και τραυμάτισε κατά λάθος τον 60χρονο «οδηγό» της ομάδας, κάτοικο Ν. Περάμου, ο οποίος είχε τον ρόλο του οδηγού τους στο κυνήγι.

Ο 60χρονος τραυματίστηκε στο μάτι και διακομίσθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύεται.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών : Απόφαση διαπραγμάτευσης με την Μητρόπολη Φ.Ν.Θ

Στις 11 το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες.

Η τελική ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε με μειωμένη συμμετοχή λόγω των αποχωρήσεων, κατέληξε υπέρ της πρότασης της διοίκησης του συλλόγου για διαπραγμάτευση με την Ιερά Μητρόπολη, με στόχο τη συνύπαρξη με το Κειμηλιαρχείο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εξελίσσεται η έρευνα της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στο έργο της οδού Βενιζέλου

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται το πόρισμα της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Καβάλας για τα ευρήματα στο έργο της ύδρευσης επί της οδού Βενιζέλου. Στηριγμένη σε πληροφορίες και εκτιμήσεις η ΔΕΥΑΚ, θεωρεί ότι ουσιαστικό πρόβλημα δεν θα υπάρξει κι έτσι το έργο θα συνεχιστεί χωρίς καμία αλλαγή.

proini

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
letters AG as logo
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en