Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Η πτώση «φλεγόμενου» αντικειμένου από τον ουρανό που έγινε viral

«Φωτιά» πήραν το βράδυ του Σαββάτου (05/08) τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των κατοίκων της Ξάνθης που έσπευσαν να αναφέρουν την πτώση ενός «φλεγόμενου» αντικειμένου, που έγινε ορατή στον ουρανό της περιοχής.

Πρόκειται για ένα αντικείμενο που εμφανίστηκε για μερικά δευτερόλεπτα στον ουρανό, μέσα στη νύχτα, και φαινόταν να πέφτει αφήνοντας πίσω του ένα έντονο πράσινο χρώμα.

Βίντεο μάλιστα με το εν λόγω αντικείμενο δημοσιεύτηκε και στην ομάδα Καιρικά Νέα Θράκης, με δεκάδες άλλους πολίτες από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Καβάλας να αναφέρουν πως έγιναν μάρτυρες του ίδιου φαινομένου. Αρκετοί έσπευσαν μάλιστα να αναφέρουν πως πρόκειται για κάποιον μικρό μετεωρίτη και πως αντίστοιχο φαινόμενο έχει καταγραφεί και στο παρελθόν.

Η απάντηση φυσικά βρίσκεται στη μεγαλύτερη καλοκαιρινή βροχή αστεριών, την περίοδο των Περσείδων η οποία κορυφώνεται αυτές τις ημέρες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο ΕΔΩ.

xanthinea.gr

Click to comment

Απάντηση

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη: Μεγάλη πυρκαγιά στο Δάσος Κοτζά Ορμάν – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/09) στο Δάσος Κοτζά Ορμάν, στον Δήμο Τοπείρου της Ξάνθης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο απαράμιλλης ομορφιάς δάσος που βρίσκεται στην περιοχή του Νέστου ενώ στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες καθώς και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης το Δασαρχείο, ο Δήμος Τοπείρου, η Αστυνομία και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη: Η απάτη ολοκληρώθηκε αλλά ο «εισπράκτορας» της σπείρας συνελήφθη

Η απάτη στην Ξάνθη στήθηκε με τη γνωστή συνταγή της σπείρας. Μια άτυχη γυναίκα πείστηκε και έδωσε σχεδόν 10.000 ευρώ.

Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσε ο εισπράκτορας της οργάνωσης

Σαν… κομάντος δρούσαν τα μέλη μιας σπείρας απατεώνων που τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους, παρίσταναν τους γιατρούς, τους έπειθαν ότι έπρεπε να πληρώσουν για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση τα παιδιά τους που τάχα είχαν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και μόλις έπαιρναν τα χρήματα, μετακόμιζαν σε άλλες πόλεις στην κεντρική Μακεδονία και την Θράκη.

Με τη γνωστή πια μέθοδο, διέπραξαν από τις 8 Σεπτεμβρίου τρεις απάτες σε περιοχές της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κατερίνης, από τις οποίες είχαν αποκομίσει συνολικά 59.200 ευρώ.

Όμως, μετά την τελευταία περίπτωση, από την συντονισμένη έρευνα που έναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας, Κατερίνης, Διδυμοτείχου και Ξάνθης ταυτοποιήθηκε ο αλλοδαπός «εισπράκτορας» της σπείρας και συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νέας Ζίχνης σε περιοχή των Σερρών.

Σύμφωνα με το thestival.gr, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης και κατασχέθηκε, βρέθηκε κρυμμένο το ποσό των 9.400 ευρώ, το οποίο είχε αποσπάσει προηγουμένως από μια ηλικιωμένη στην Ξάνθη και της αποδόθηκε.

Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που εξετάζονται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

newsit.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος

 «Απόφαση 16/2023 έγκρισης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και εργοταξιακής σήμανσης στον κόμβο της Ε.Ο. 14 με τοπικές οδούς προς τους οικισμούς Γοργόνα και Πίλημα, λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος».

Ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης

Έχοντας υπόψη:

α)      Τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 16, 34, 52 παρ. 2, 103, 104 & 109 Ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», ως τροποποιήθηκε και ισχύει

β)      Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

γ)      Υπ’ αριθμ. 04/2021 Απόφαση από 22/03/2021 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης (ΑΔΑ Ψ3Ψ646ΜΤΛΒ-5ΣΑ).

δ)    Το υπ’ αριθμό 255031/3026 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ξάνθης / Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων από 18.08.2023 και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών,

Σύμφωνα με απόφαση:

Άρθρο 1ο

  1. Εγκρίνουμε, συμπληρωματικά στην (γ) σχετική Απόφασή μας, τον περιορισμό κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού 14 (Ξάνθη – Δράμα) στην περιοχή του κόμβου με τοπική οδό προς οικισμό Γοργόνας και τοπική οδό προς οικισμό Πιλήματος.
  2. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από πρωινές ώρες της Τρίτης 22.08.2023 και θα περαιωθούν απογευματινές ώρες της Πέμπτης 24.08.2023.
  3. Με σκοπό την ασφαλή διέλευση όλων των οχημάτων η κυκλοφορία τους θα διεξάγεται εναλλάξ με τη χρήση εργοταξιακού σηματοδότη, σύμφωνα τους σχετικούς κανονισμούς και την ισχύουσα νομοθεσία.
  4. Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και τυχόν πεζών.
  5. Με το πέρας των εργασιών, η οδός να παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία καθαρή από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα.

Άρθρο 2ο

α)      Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσης απόφασης, ισχύουν από την 22.08.2023 έως την 24.08.2023 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπομένων πινακίδων ή από την έναρξη ρύθμισης των μέτρων από τροχονόμους.

β)      Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

γ)      Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, το οποίο δύναται ανάλογα τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

δ)      Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του «Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως ισχύει.-

 

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: