ΞΑΝΘΗ
Ξάνθη: «Hack the Match» για μαθητές στο American Space

Το American Space του Δήμου Ξάνθης διοργανώνει το διαδραστικό εργαστήριο «Hack the Match», μια δράση που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10 έως 17 ετών και συνδυάζει τον αθλητισμό με τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, από τις 10:30 έως τις 12:30, στον χώρο του American Space Xanthi, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης (1ος όροφος).
Στόχος της δράσης είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με αμερικανικά αθλήματα, όπως το flag football, το baseball και το lacrosse, αλλά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων παραγωγής περιεχομένου μέσω σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων.
Με την καθοδήγηση της Βάσιας Αλετρά (HER Academia Podcast Host, MSc Science, Technology & Society Studies), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές αρχές storytelling, παραγωγής podcast και βίντεο, καθώς και δημιουργίας περιεχομένου για μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την 250ή Επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας και υλοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ακόλουθης φόρμας:
https://forms.gle/FYdUgTjxHBQWzCoR9