ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω εργασιών παρόδιας βλάστησης

Απόφαση 13/2023 έγκρισης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και εργοταξιακής σήμανσης σε τμήμα της Εθνικής Οδού 2 μεταξύ της γέφυρας του ποταμού Νέστου και της γέφυρας της σιδηροδρομικής γραμμής πλησίον οικισμού Τοξοτών, λόγω εργασιών αντιμετώπισης παρόδιας βλάστησης (κοπή δέντρων)

Ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης:

Έχοντας υπόψη:

α)      Τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 16, 34, 52 παρ. 2, 103, 104 & 109 Ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», ως τροποποιήθηκε και ισχύει

β)      Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

γ)      Το από 10.07.2023 έγγραφο του Τ.Τ. Ξάνθης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

δ)      Το υπ’ αριθμό 211660/2479 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ξάνθης / Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων από 07/07/2023 και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών,

Σύμφωνα με απόφαση:

Άρθρο 1ο

  1. Εγκρίνουμε τον περιορισμό κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες αντιμετώπισης παρόδιας βλάστησης και συγκεκριμένα κοπής δέντρων που βρίσκονται εκατέρωθεν της Ε.Ο. 2 στο τμήμα μεταξύ της γέφυρας του ποταμού Νέστου και της γέφυρας της σιδηροδρομικής γραμμής, πλησίον του οικισμού Τοξοτών.

  2. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από πρωινές ώρες της Τρίτης 11.07.2023 έως και θα περαιωθούν απογευματινές ώρες της Τετάρτης 12.07.2023.
  3. Ανάλογα το σημείο και το τμήμα ή είδος των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται με στένωση της εκάστοτε λωρίδας κυκλοφορίας σύμφωνα με την κάθετη σήμανση, τους σχετικούς κανονισμούς και την ισχύουσα νομοθεσία.
  4. Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και τυχόν πεζών. Σε συντρέχουσα περίπτωση, να χρησιμοποιηθούν σημαιοφόροι, με κατάλληλη ενδυμασία και λοιπό εξοπλισμό.
  5. Με το πέρας των εργασιών, η οδός να παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία καθαρή από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα.

Άρθρο 2ο

α)      Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσης απόφασης, ισχύουν από την 11.07.2023 έως την 12.07.2023 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπομένων πινακίδων ή από την έναρξη ρύθμισης των μέτρων από τροχονόμους.

β)      Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

γ)      Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, το οποίο δύναται ανάλογα τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

δ)      Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του «Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως ισχύει.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version