Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη | Άλογο έπεσε σε φρεάτιο – Επιχείρηση διάσωσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Μέσα σε ένα φρεάτιο κατέληξε ένα άλογο στην Ξάνθη, στην περιοχή του Πετεινού.

Το άλογο έπεσε μέσα στο φρεάτιο κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική  η οποία και έσπευσε στο σημείο. Κλιμάκιο της 4ης ΕΜΑΚ κινητοποιήθηκε από την Κομοτηνή και έσπευσε επίσης στην περιοχή για την επιχείρηση διάσωσης του αλόγου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη | Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα έχασε μια γυναίκα οδηγός νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της δυτικής εξόδου στην Ξάνθη.

Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας με κατεύθυνση την Κομοτηνή προσέκρουσε πάνω σε προπορευόμενο όχημα που οδηγούσε μια γυναίκα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα η άτυχη οδηγός να βρει τραγικό θάνατο ενώ ο οδηγός του πρώτου οχήματος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Αστυνομία η οποία διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΣΕΠ | 220 προσλήψεις στην Υπηρεσία Ασύλου με νέα προκήρυξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων είκοσι (220) ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου.

Οι προσλήψεις του ΑΣΕΠ αφορούν τις υπηρεσίες του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Αμυγδαλέζας, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας Ποινικών Κρατουμένων, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Κορίνθου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης – Αλεξανδρούπολης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης – Παρενέστι – Δράμας, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Φυλακίου – Ορεστιάδας – Έβρου, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ξάνθης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέσβου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Χίου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Ηρακλείου-Κρήτης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέρου και του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Κω, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου» του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 (συγχρηματοδότηση 75% από ΕΕ και 25% από Εθνικούς Πόρους)».

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Π. Κανελλοπούλου 2, T.K. 10177- Αθήνα και απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού υπόψη κας Ουρανίας Σουλτάνη, με την ένδειξη για την ΣΟΧ2/2019, (τηλ. επικοινωνίας: 210-6988582, 210-6988583).

Το εμπρόθεσμο της αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα, στα καταστήματα αυτής, όπου προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις καθώς και στο χώρο ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των δήμων Αθηναίων, Αχαρνών, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Θεσσαλονίκης, Μενεμένης-Αμπελοκήπων, Κορινθίων, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Παρανεστίου, Ξάνθης, Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Χίου, Ηρακλείου Κρήτης, Λέρου και Κω, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.

Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ενιαία για όλες τις κατά τόπους Υπηρεσίες του φορέα μας και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης ή ανάρτησης της παρούσας στο Νομό που αυτή θα δημοσιευθεί ή αναρτηθεί τελευταία, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει από τις 25/11/2019 και ολοκληρώνεται στις 4/12/2019.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες, Έντυπα – Διαδικασίες, Διαγωνισμών Φορέων, Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι, Ανεξάρτητες και άλλες αρχές , ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες, Έντυπα – Διαδικασίες ,Διαγωνισμών Φορέων, Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

Δείτε εδώ την προκήρυξη…

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Εταιρία διαπραγμάτευσης «χτυπάει» τηλέφωνα σε ξενοδόχους και στην Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπορεί πολλές φορές στο παρελθόν να έχει αποκλειστεί για εθνικούς λόγους η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη, ωστόσο αυτό το δόγμα φαίνεται πως χάνει έδαφος τους τελευταίους μήνες, αφού όλο και περισσότερα είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως περιοχές της Ξάνθης ή της Ροδόπης είναι μεταξύ των εξεταζόμενων για τη φιλοξενία τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ: «Οχλήσεις σε ξενοδόχους του Νομού Ξάνθης έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες εταιρία διαπραγμάτευσης, για τη διερεύνηση της πιθανότητας ξενοδοχεία της Ξάνθης να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες. Άλλωστε, υπάρχει σχετική πρόσκληση της κυβέρνησης προς ιδιώτες, από την οποία μόνο άτυπη εξαιρείται η Θράκη».

Στο ράδιο Χρόνος 87.5fm επί του θέματος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ξάνθης Ιωάννης Ιερόπουλος, ο οποίος πληροφόρησε ότι οι οχλήσεις από την εταιρία ξεκίνησαν τον Αύγουστο τηλεφωνικά και όχι με τη φυσική παρουσία εκπροσώπων της στην Ξάνθη. Ο ίδιος τους απάντησε ότι οι ξενοδόχοι στους οποίους έχουν γίνει προτάσεις, εκ των οποίων ένας και ο ίδιος, είναι ανοιχτοί μόνο στο ενδεχόμενο φιλοξενίας «προσφύγων από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και όχι λαθρομετανάστες. Μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να μας το εγγυηθούν αυτό, γιατί το 90% είναι λαθρομετανάστες».

Ο «Χ» επικοινώνησε με αρκετούς ξενοδόχους που λειτουργούν στην Κομοτηνή, οι οποίοι βεβαίωσαν ότι δεν έχουν δεχθεί τέτοιες οχλήσεις ούτε προτίθενται να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους κατ’ αυτόν τον τρόπο στο μέλλον».

Μετανάστες καταλύουν στα βουνά της Ροδόπης
Την ίδια ώρα, όπως γράφει η εφημερίδα: «Ολοένα και περισσότερες «ειδήσεις» έρχονται από τα βουνά της Ροδόπης, ειδικότερα πλησίον των συνόρων με τον Έβρο, που σχετίζονται με τη δράση των παράτυπων μεταναστών που έχουν καταλύσει εκεί στην προσπάθειά τους να βρουν ή να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο. Όλες οι ιστορίες που ακούγονται τελευταία έχουν κοινό παρονομαστή: Ομάδες μεταναστών επιχειρούν με διάφορους τρόπους -αλλά για άγνωστο λόγο- να σταματήσουν διερχόμενα αυτοκίνητα».

«Ανέβαινα μόνος μου και είχε ομίχλη. Μέσα σε ένα πευκοδάσος βγήκανε άτομα δεξιά και αριστερά με παλούκια στα χέρια και προσπαθήσανε να χτυπήσουν το αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς είχαν κουκούλα κατεβασμένη. Με το που ξέφυγα βγήκαν και άλλοι από τα πεύκα» περιγράφει στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Γιάννης Ρεφειάδης, κυνηγός που περιδιαβαίνει τακτικά τον ορεινό όγκο.

«Προφανώς μάλλον θέλανε το αυτοκίνητο» εκτιμά ο κ. Ρεφειάδης, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη των δύο κουκουλοφόρων και αναφέροντας ότι «αν κάνετε τη διαδρομή από Αρριανά προς Δέρειο, θα δείτε ότι έχει πολλά αυτοκίνητα παρατημένα και κάποια καμμένα».

Ο κος Ρεφειάδης καλεί τις Αρχές να παρέμβουν άμεσα και να περισυλλέξουν τους μετανάστες, που όπως λέει έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς στα δάση του ορεινού όγκου ειδικά κοντά στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Έβρου συνιστώντας απειλή ή έστω πηγή πρόκλησης φόβου για τους κατοίκους των ορεινών οικισμών των δύο νομών.

Από την άλλη πλευρά ο κος Ρεφειάδης αναρωτιέται τι θα γίνει αν μία ομάδα κυνηγών φερόντων όπλα κληθεί να αναμετρηθεί με μία ομάδα μεταναστών που συνήθως κραδαίνουν δοκάρια ή άλλα αυτοσχέδια «όπλα».

Ίδια η κατάσταση που περιγράφει ο κυνηγός από τον Έβρο Νίκος Λαμπρίδης. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Είναι μόνο άντρες. Μόνοι τους και πάρα πολύ επικίνδυνοι. Η οριογραμμή του Έβρου δέχεται καθημερινά παράνομους εισβολείς. Απειλούνται τα χωριά μας. Τα πράματα είναι πολύ σοβαρά και τα παίρνουμε όλα πολύ χαλαρά, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο» είπε σε δραματικό τόνο.

Κατά την εκτίμησή του «εδώ και 10 μέρες έχουμε και από ένα κρούσμα» και «το θέμα είναι να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι εισέρχονται κάθε μέρα στη χώρα μας».

Τέλος, ο Σάκης Τσακμακίδης περιέγραψε και αυτός τη δική του εμπειρία, με έδρα αυτήν τη φορά το Πάμφορο. Σύμφωνα με όσα αυτός καταμαρτυρά, επισκεπτόμενος τακτικά τον κάμπο, λόγω αγροτικών υποχρεώσεων, βλέπει συχνά πολύ μεγάλες ομάδες παράτυπων μεταναστών που αριθμούν πάνω από 50 μέλη. Συνεχώς ενημερώνει τις Αρχές και λέει: «Δεν βλέπω γυναίκες και παιδιά. Είναι μόνο άντρες και νεαρής ηλικίας».

Πάντως, αρκετές είναι οι αναφορές για παρουσία μεταναστών και στα βουνά της Καβάλας -πάνω από τα Αμισιανά και το Κοκκινόχωμα- ωστόσο από τις επίσημες Αρχές, ήτοι από την Αστυνομία, δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά οχλήσεων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη | Αυτή ήταν η «ταρίφα» για τους μετανάστες στο φορτηγό-ψυγείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Από 2.500 ευρώ ο καθένας, είχαν πληρώσει σε δουλεμπόρους οι 41 μετανάστες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, στοιβαγμένοι σε φορτηγό ψυγείο στην Ξάνθη. 

Αυτό κατέθεσαν στους αστυνομικούς που τους ανέκριναν μετά τη σύλληψή τους. Είπαν ακόμα ότι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία και είχαν προορισμό τους τη Θεσσαλονίκη.

Το φορτηγό ψυγείο εντοπίστηκε στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, στο κομμάτι μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης, κοντά στα διόδια Ιάσμου. Στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης έκαναν σήμα στον οδηγό του φορτηγού να σταματήσει θεωρώντας το όχημα ύποπτο για μεταφορά μεταναστών.

Ο 40χρονος οδηγός, υπήκοος Γεωργίας, ακινητοποίησε το φορτηγό. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο φορτηγό ψυγείο και βρήκαν στοιβαγμένους τους 41 μετανάστες και πρόσφυγες. Οι 39 από αυτούς είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, ένας Συρίας και ένας Ιράν.

Οι οκτώ απ’ αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης για τις πρώτες βοήθειες, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω έλλειψης οξυγόνου. Οι υπόλοιποι κρατούνται στο κέντρο υποδοχής προσφύγων της Ξάνθης. Αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν ότι το σύστημα ψύξης του φορτηγού βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το όχημα ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία και είχε βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο 40χρονος Γεωργιανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την περαιτέρω έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Παρόμοιες απόπειρες διακίνησης μεταναστών στην ίδια περιοχή αποκαλύφθηκαν και τα προηγούμενα 24ωρα. Το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί συνέλαβαν 48χρονο Γάλλο, που μετέφερε με βαν τέσσερις μετανάστες από τη Σρι Λάνκα. Εντοπίστηκε αρχικά στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και ακινητοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη κοντά στον οικισμό Κιμμερίων.

Τρεις ακόμα υποθέσεις καταγράφηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα. Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές-οδηγοί και 15 μετανάστες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ