Δυόσμος – Άνιθος – Μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο – Μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο με μέλι οικ. Δεληγιάννη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράζουμε τα χυλοπιτάκια για 6-7’, τα στραγγίζουμε και λαδώνουμε για να μην κολήσουν.
Κρατάμε λίγο από το νερό, στο οποίο έχουν βράσει, για τη σάλτσα.
Βήμα 2
Σε μια ριχή κατσαρόλα, αφού σοτάρουμε την κομμένη πανσέτα, προσθέτουμε και τα λαχανικά. Αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας συνέχεια και μετά ρίχνουμε τον πελτέ και τη σάλτσα.
Βήμα 3
Τέλος, συμπληρώνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, τα καρυκεύματα και την τριμμένη παρμεζάνα. Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μηλόξυδο και ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Αφού ομογενοποιηθούν και δέσει το μείγμα βάζουμε στο ψυγείο για 10 – 15’.