ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Xυλοπιτάκια με πανσέτα, σάλτσα ντομάτας και πέστο γιαουρτιού

Διάρκεια συνταγής: 45′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

                                                                  

                                Υλικά

  • Πανσέτα κομμένη σε μπαστουνάκια 500gr
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα μελιτζάνας/ πιπεριάς οικ. Δεληγιάννη
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – κόκκινη πάπρικα – σουμάκ
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό από τα χυλοπιτάκια
  • Χυλοπιτάκια

Για το πέστο γιαουρτιού

  • Γιαούρτι στραγγιστό 200gr
  • Παρμεζάνα τριμμένη 30gr
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • Δυόσμος – Άνιθος – Μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο – Μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο με μέλι οικ. Δεληγιάννη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράζουμε τα χυλοπιτάκια για 6-7’, τα στραγγίζουμε και λαδώνουμε για να μην κολήσουν.

Κρατάμε λίγο από το νερό, στο οποίο έχουν βράσει, για τη σάλτσα.

Βήμα 2 

Σε μια ριχή κατσαρόλα, αφού σοτάρουμε την κομμένη πανσέτα, προσθέτουμε και τα  λαχανικά. Αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας συνέχεια και μετά ρίχνουμε τον πελτέ και τη σάλτσα.

Βήμα 3

Τέλος, συμπληρώνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, τα καρυκεύματα και την τριμμένη παρμεζάνα. Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μηλόξυδο και ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Αφού ομογενοποιηθούν και δέσει το μείγμα βάζουμε στο ψυγείο για 10 – 15’.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version