Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Βράβευση του 1ου Γυμνασίου Δράμας στα Education Leaders Awards 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι δράσεις για τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργική γραφή, που υλοποιεί η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Ριτζαλέου με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Δράμας βραβεύτηκαν ως Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία στα EducationLeadersAwards2019, ανάμεσα σε πολλές αξιόλογες δράσεις δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Το βραβείο το έδωσε ο τ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Με περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τα EducationLeadersAwards2019.

Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων για 4η συνεχόμενη χρονιά. Στην Κριτική Επιτροπή μετείχαν Καθηγητές Πανεπιστημίου, Σχολικοί Σύμβουλοι και άλλα σημαντικά μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, και πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις αλλαγές που φέρνει ο 21ος αιώνας(όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία.Κι αυτό που θέλουμε είναι να επιβραβεύσουμε τους εκπαιδευτικούς που καινοτομούν, και να τους κάνουμε πρότυπα, γιατί έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Η κ. Ευαγγελία Ριτζαλέου, υπεύθυνη φιλόλογος των δράσεων, αναφέρει: ” Στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας, κάθε χρόνο, υλοποιούμε δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την προώθηση της δημιουργικής γραφής. Διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία, ασκούμαστε στη δημιουργική γραφή. Συνεργαστήκαμε με πολλούς Λογοτέχνες, τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, και τους συγγραφείς: Μάνο Κοντολέων, Ελένη Κατσαμά, Αγγελική Δαρλάση, Γιάννη Σκαραγκά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Η επιβράβευση και η ανάδειξη των προσπαθειών των εκπαιδευτικών δίνουν ώθηση σε όλα τα μέλη της σχολικής Κοινότητας.Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στην οικογένειά μου για την αγάπη και τη στήριξη.

Το αφιερώνω, επίσης,στους μαθητές και στις μαθήτριές στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας που αγαπούν το λογοτεχνικό βιβλίο και τη δημιουργική γραφή, αν και οι αντιξοότητες είναι πολλές, με δυνατούς, αλλά όχι ανίκητους πάντα, ανταγωνιστές το διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τις Εκδόσεις Πατάκηκαι τον κ.Δικαίο Χατζηπλή, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τον Ιανό Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κ. Αντώνη Παπαδόπουλο, για τη συνεργασία, τον Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνο Τερζάκη, που είναι πάντα δίπλα μας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου και την οικογένεια του κ. Χρήστου Γκένου για τη συνεχή βοήθεια”.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο πεδίο της εκπαίδευσης με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα.

Συγκεκριμένα, βραβείο δόθηκε στους:

Ελένη Αντωνιάδου, επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, μέλος επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA. Έχει αναγνωριστεί στις 100 πιο σημαντικές γυναίκες από το BBC 100Women.
Διάνα Βουτυράκου,συνιδρύτρια της ΜΚΟ UniqueMinds. Ασχολείται με τη ρομποτική χειρουργική και πραγματοποιεί έρευνα στο TU Darmstadt της Γερμανίας με θέμα τη “Μείωση σφαλμάτων στη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις”.
Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία.
Άγγελο Πατσιά, τον δάσκαλο από τη Δράμα, που έγινε γνωστός από το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά, δημιουργώντας ένα σχολείο που άλλαξε την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου.

dramini

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Διανομή δεμάτων ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ και ενημέρωση από το Σωματείο ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε η διανομή δεμάτων του προγράμματος «ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ».

Οι εκατόν είκοσι τρεις (123) ωφελούμενες οικογένειες παρέλαβαν τα δέματα με τα τρόφιμα που τους παρέχει το πρόγραμμα και καλύπτουν τις μηνιαίες τους ανάγκες για σίτιση. Πριν τη διανομή πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τους κινδύνους του καλοκαιριού από την κα Ελπινίκη Τσακμάκη, Πρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών  ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Δράμας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, της ηλίασης (θερμοπληξία), του ηλιακού εγκαύματος και του πνιγμού στη θάλασσα. Οι ωφελούμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε, θέτοντας δικά τους ερωτήματα και ζητώντας περεταίρω διευκρινίσεις.

Το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες υλικής στέρησης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποιείται βάση προκαθορισμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων και αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής που διατίθενται σε μηνιαία βάση. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί τον Φορέα Κοινωνικής Προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 20χρονης Ελληνίδας

Δημοσιεύτηκε

στις

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 20χρονης Ελληνίδας, πράξη που διαπράχθηκε την 12-5-2019.

Αναλυτικότερα, αρχικά ένας 40χρονος ημεδαπός ανήρτησε σε διαδικτυακή ιστοσελίδα αγγελία πώλησης αυτοκινήτου. 

Ακολούθως άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 40χρονο και με το πρόσχημα ανταλλαγής του οχήματος κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό της 20χρονης το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή για την συναλλαγή, η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

Φωτογραφία Αρχείου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δράμα | Η Προσοτσάνη πρωταθλήτρια στις Παγκορασίδες Β’

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Προσοτσάνης σε συνεργασία με τον Α. Ο. Προσοτσάνης και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας , από τις 16 έως 21 Ιουνίου 2019 διοργάνωσε στην Προσοτσάνη, με μεγάλη επιτυχία, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης OPEN στην κατηγορία Παγκορασίδων Β’ με την ονομασία “ΜΕΝΟΙΚΙΟ CUP 2019”. Ρεκόρ αποτελεί η συμμετοχή 16 ομάδων.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κλιματιζόμενο κλειστό γυμναστήριο της Προσοτσάνης και μεταδόθηκαν ζωντανά όλοι μέσω Live Streaming. 

Η ομάδα του Α.Ο. Προσοτσάνης κατέλαβε την πρώτη θέση νικώντας στον τελικό τον Φίλιππο Βέροιας  με σκορ 28-22, ενώ ο ΓΑΣ Καματερού στον μικρό τελικό νίκησε τους Ακρίτες Νευροκοπίου 22-20 και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, μέσω της σελίδας του Δήμου Προσοτσάνης  www.prosotsani.gr και να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων, καθώς και να δείτε όλους τους αγώνες.

 

 

Τελική βαθμολογία:

 1. Α.Ο. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 2. Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
 3. Γ.Α.Σ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
 4. Α.Ο. ΑΚΡΙΤΕΣ 2005
 5. Α.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2006
 6. ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
 7. Α.Ο. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
 8. ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Σ.Β.
 9. Φ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 10. ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
 11. Α.Σ. Γ.Σ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ
 12. Α.Ε.Π.Σ. ΒΟΡΕΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
 13. ΑΠΣ ΦΕΡΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
 14. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
 15. ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
 16. Π.Α.Ο.Κ. – ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Κώστα Δουβαλίδη στο Μινσκ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα ακόμη καλό νέο για τον Ελληνικό και δραμινό αθλητισμό, ήρθε χτες Κυριακή 23 Ιουνίου,από το Μινσκ, μετά το ασημένιο της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή.

– Με μια εξαιρετική εμφάνιση, ο δραμινός πρωταθλητής των 110μ με εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης  με επίδοση 13.72,  τερματίζοντας πρώτος έδωσε 12 βαθμούς στην Ελληνική ομάδα, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο,στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που πραγματοποιούνται στην Λευκορωσία.

Ο Κώστας λίγο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου δήλωσε: «Δεν ήταν μία καλή κούρσα για μένα. Είχα αρκετά τεχνικά προβλήματα και έκανα ορισμένα λάθη. Είμαι ικανοποιημένος βέβαια από το μετάλλιο μου, όχι όμως και από την επίδοση.»

dramini

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: