ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βήμα-βήμα η υποβολή αίτησης για το επίδομα θέρμανσης

Περισσότερες από 300.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί τις πρώτες πέντε ημέρες που άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης για όσους καταναλώνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης αποδεικνύοντας ότι οι πολίτες διεκδικούν το κάθε ευρώ που τους δίνει το κράτος για την αντιμετώπιση μέρος έστω της λαίλαπας της ακρίβειας. Ωστόσο πολλές από αυτές απορρίπτονται για διάφορους λόγους οι οποίοι και αναγράφονται στην τελική απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι δικαιούχοι

Συνολικά ο αριθμός των δικαιούχων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, ανέρχεται σε περίπου 1.300.000, ενώ για το επίδομα θέρμανσης εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι είναι 1.200.000 με την προϋπόθεση ότι δεν θα διεκδικήσουν και το επίδομα θέρμανσης που αφορά το πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ.

Βήμα – βήμα οι αιτήσεις

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος παρουσιάζει βήμα – βήμα τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το επίδομα θέρμανσης και επισημαίνει όλα εκείνα τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να μην απορριφθεί η αίτησή τους και το βασικότερο να λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί για το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουν για να ζεσταθούν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version