Quantcast
Connect with us

ΣΕΡΡΕΣ

Βαρβάρα Μητλιάγκα | Δήμος Σερρών και ΔΕΥΑΣ έχουν πλέον ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα

image_print

Μετά από χρόνια αβεβαιότητας και δυσκολιών, ο Δήμος Σερρών και η ΔΕΥΑΣ έχουν πλέον απαλλαχθεί από τα πολυετή προβλήματα που αφορούσαν τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ανακοίνωσε την ευχάριστη αυτή εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου 2024, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Στην ομιλία της, η Δήμαρχος δήλωσε υπερήφανη για τη δημοτική διοίκηση, επισημαίνοντας ότι συνέβαλε ουσιαστικά στην επίλυση μιας πολυετούς διαδικασίας που ταλαιπωρούσε τόσο το Δήμο όσο και τη ΔΕΥΑΣ. Εξήγησε ότι η νέα διοίκηση κληρονόμησε δύο υπηρεσίες που δεν διέθεταν ούτε ασφαλιστική ούτε φορολογική ενημερότητα, γεγονός που επηρέαζε την εύρυθμη λειτουργία τους.

«Σήμερα, ο Δήμος Σερρών και η ΔΕΥΑΣ είναι πλέον φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, μετά από χρόνια αβεβαιότητας. Τα εκατέρωθεν χρέη έχουν διακανονιστεί και τακτοποιηθεί πλήρως», τόνισε η κ. Μητλιάγκα. Υπενθύμισε επίσης ότι αυτό ήταν ένα ζήτημα που παρέμενε άλυτο για περίπου 8 με 10 χρόνια, αποτελώντας σημαντικό εμπόδιο στη λειτουργία των δύο οργανισμών.

Η Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για την επίλυση του ζητήματος, αλλά τόνισε ότι με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΣ εισήλθαν σε μία ατέρμονη αντιδικία. Οι διαδικασίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να εκδοθούν διαταγές πληρωμής και να προχωρήσει η ΔΕΥΑΣ σε κατασχέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου, στέλνοντας τα χρέη στην εφορία. Αυτό έφερε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αντιμέτωπες με ποινικές διώξεις για οφειλές που ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η κ. Μητλιάγκα ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, καθώς και τους νομικούς συμβούλους, που συνέβαλαν καθοριστικά στην οριστική επίλυση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία όλων ήταν καίρια για την επιτυχή αυτή εξέλιξη. Η αποκατάσταση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ανοίγει πλέον νέες προοπτικές για τον Δήμο Σερρών και τη ΔΕΥΑΣ, επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνέχιση των έργων και των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σέρρες: Η Αναστασία φέρνει το «ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ TOUR 2026»

Η Αναστασία στην αφίσα της καλοκαιρινής περιοδείας «ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ TOUR 2026».
image_print

Η Αναστασία συνεχίζει για πέμπτο διαδοχικό καλοκαίρι την περιοδεία της σε Ελλάδα και Κύπρο και κάνει στάση στις Σέρρες, με μια μεγάλη συναυλία στο πρώην Στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά.

Με τα διαδοχικά της hits, εκατομμύρια streams και ένα ανανεωμένο live πρόγραμμα με νέα τραγούδια, η δημοφιλής τραγουδίστρια υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη ένταση, συναίσθημα και ενέργεια.

Πότε και πού

Τοποθεσία: Πρώην Στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά, Σέρρες
Ώρα έναρξης: 20:00

Εισιτήρια

  • Early Bird (μόνο online): 18€ για τα πρώτα 100 εισιτήρια
  • Γενική προπώληση: 20€
  • Family Pack (μόνο online): 70€ (4 άτομα)
  • Ταμείο: 23€

Η ηλεκτρονική προπώληση είναι ήδη διαθέσιμη, ενώ η διάθεση εισιτηρίων από τα φυσικά σημεία ξεκινά στις 17 Ιουλίου.

Σημεία προπώλησης

Online

Σέρρες

  • Goody’s Burger House
  • Mon Kooloor
  • Κομμώσεις Billys
  • Περίπτερο δίπλα από το Admiral

Ηράκλεια Σερρών

  • Forest

 

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Αντώνη Πασχαλίδη

Αλεξανδρούπολη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Αντώνη Πασχαλίδη Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο αθλητής του Δρομέα Θράκης, Αντώνης Πασχαλίδης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα των 1.500 και 5.000 μέτρων. Παράλληλα, σημείωσε δύο νέα ατομικά ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στον ελληνικό στίβο. Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παρουσία μέσα σε δύο ημέρες, πετυχαίνοντας χρόνο 3:56 στα 1.500 μέτρα και 15:03 στα 5.000 μέτρα, επιδόσεις που αποτελούν προσωπικά του ρεκόρ και συνοδεύτηκαν από ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Διπλή επιτυχία στις Σέρρες Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 συγκέντρωσε στις Σέρρες κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας, με τον Αντώνη Πασχαλίδη να ξεχωρίζει στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Η διπλή του παρουσία στο βάθρο αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής προετοιμασίας και της αγωνιστικής του συνέπειας, ενώ οι νέες επιδόσεις του επιβεβαιώνουν τη συνεχή του εξέλιξη. Δικαίωση της προσπάθειας Στον Δρομέα Θράκης επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχία του αθλητή, καθώς η διάκριση αποτελεί δικαίωση της δουλειάς που γίνεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προπονητή του. Ο σύλλογος συνεχάρη δημόσια τον Αντώνη Πασχαλίδη, επισημαίνοντας ότι η επιμονή, το πάθος και η αγωνιστική του συνέπεια αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές. Πρότυπο στον αθλητισμό και στις σπουδές Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Αντώνης Πασχαλίδης συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής. Η πορεία του αναδεικνύει ότι η αφοσίωση, η σωστή οργάνωση και η σκληρή προσπάθεια μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην εκπαίδευση. Με τις επιδόσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ο αθλητής του Δρομέα Θράκης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της καριέρας του, με τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες βρίσκονται ακόμη μπροστά του.
image_print

Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο αθλητής του Δρομέα Θράκης, Αντώνης Πασχαλίδης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα των 1.500 και 5.000 μέτρων. Παράλληλα, σημείωσε δύο νέα ατομικά ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στον ελληνικό στίβο.

Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παρουσία μέσα σε δύο ημέρες, πετυχαίνοντας χρόνο 3:56 στα 1.500 μέτρα και 15:03 στα 5.000 μέτρα, επιδόσεις που αποτελούν προσωπικά του ρεκόρ και συνοδεύτηκαν από ισάριθμα χάλκινα μετάλλια.

Διπλή επιτυχία στις Σέρρες

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 συγκέντρωσε στις Σέρρες κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας, με τον Αντώνη Πασχαλίδη να ξεχωρίζει στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η διπλή του παρουσία στο βάθρο αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής προετοιμασίας και της αγωνιστικής του συνέπειας, ενώ οι νέες επιδόσεις του επιβεβαιώνουν τη συνεχή του εξέλιξη.

Δικαίωση της προσπάθειας

Στον Δρομέα Θράκης επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχία του αθλητή, καθώς η διάκριση αποτελεί δικαίωση της δουλειάς που γίνεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προπονητή του.

Ο σύλλογος συνεχάρη δημόσια τον Αντώνη Πασχαλίδη, επισημαίνοντας ότι η επιμονή, το πάθος και η αγωνιστική του συνέπεια αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές.

Πρότυπο στον αθλητισμό και στις σπουδές

Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Αντώνης Πασχαλίδης συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής.

Η πορεία του αναδεικνύει ότι η αφοσίωση, η σωστή οργάνωση και η σκληρή προσπάθεια μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην εκπαίδευση.

Με τις επιδόσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ο αθλητής του Δρομέα Θράκης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της καριέρας του, με τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες βρίσκονται ακόμη μπροστά του.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Επιχείρηση καθαρισμού στις κοινότητες – Ενισχύονται οι έλεγχοι για παράνομες απορρίψεις

Βαμβακούσσα
image_print

Εντατικές εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης χώρων όπου παρατηρείται παράνομη εναπόθεση κλαδιών, ογκωδών αντικειμένων, μπαζών και άλλων απορριμμάτων πραγματοποιεί ο Δήμος Σερρών.

Τις προηγούμενες ημέρες, συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών προχώρησαν σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στις τοπικές κοινότητες Βαμβακούσσας, Μονοκκλησιάς, Άνω Καμήλας, Κάτω Καμήλας, Κουμαριάς, Οινούσσας και Πεπονιάς.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας καταβάλλουν καθημερινά σημαντική προσπάθεια για τη διατήρηση της καθαριότητας στις κοινότητες και στην πόλη, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Αυστηρό μήνυμα για τις παράνομες απορρίψεις

Ο Δήμος Σερρών ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνονται ανεκτές οι ανεξέλεγκτες απορρίψεις κλαδιών, μπαζών, ογκωδών αντικειμένων και κάθε είδους αποβλήτων σε κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια, δρόμους και αγροτικές περιοχές.

Η συγκεκριμένη πρακτική, όπως σημειώνεται, υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον, δυσχεραίνει το έργο των υπηρεσιών καθαριότητας και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία παράνομων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων απαγορεύεται αυστηρά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4819/2021.

Πρόστιμα και αυτόφωρη διαδικασία

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Σε όσους εντοπίζονται να παρανομούν θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και τα σχετικά πρόστιμα, ενώ όπου συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις θα κινείται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο Δήμος Σερρών καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κοινόχρηστους χώρους, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός καθαρού, ασφαλούς και ποιοτικού περιβάλλοντος.

Φωτογραφικό υλικό:

Βαμβακούσσα

Βαμβακούσσα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en