Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας | Μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η Βολιβία είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά» είπε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη Βολιβία και σημείωσε πως γι’ αυτό άξιζε τον κόπο η επίσκεψη του Έβο Μοράλεςνωρίτερα στην Ακρόπολη, ένα μοναδικό οικουμενικό μνημείο για όλη την ανθρωπότητα, στην Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας.

«Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

Ο Έβο Μοράλες απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βολιβία, στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν οι δυο τους, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι το πρωί επισκέφθηκε την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, σημειώνοντας ότι στην Αθήνα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Παράλληλα ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τον κ. Τσίπρα για τους αγώνες που δίνουν για τη Δημοκρατία.

Χθες ο Μοράλες μίλησε σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Υπήρξαν τρεις πολιτικοί που έκαναν ό,τι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν στη χώρα μας» είπε τονίζοντας πως και οι τρεις είχαν σπουδάσει στην Αμερική και στην Ευρώπη και στην ουσία δίχασαν την κοινωνία για να μπορούν να κυβερνούν.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ | Νέα ονόµατα στην ευρωλίστα

Δημοσιεύτηκε

στις

Το νέο πακέτο µε ονόµατα υποψήφιων ευρωβουλευτών του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία θα δώσει στη δηµοσιότητα η Κουµουνδούρου την ερχόµενη Τρίτη

Θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος υπό τον Αλέξη Τσίπρα µε αντικείµενο τις ευρωεκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η οποία τύποις θα επικυρώσει τις νέες υποψηφιότητες.

Ως εκ τούτου, µετά και την κατάργηση του ασυµβίβαστου στην ιδιότητα µεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, αναµένεται να ανακοινωθούν και επισήµως πλέον οι υποψηφιότητες της Ελενας Κουντουρά και του Σπύρου ∆ανέλλη, χωρίς να τίθεται προσώρας ζήτηµα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σηµειωτέον πως εδώ και ηµέρες ο πρώην βουλευτής του Ποταµιού έχει ενταχθεί και λογίζεται ότι ανήκει στην πρωτοβουλία «Γέφυρα».

Επίσης, το επόµενο διάστηµα θα ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού της ∆ΗΜΑΡ και στελέχους της «Γέφυρας» Μαρίας Ρεπούση.

Και καλλιτέχνες

Οι πληροφορίες επιµένουν ότι έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Πέτρου Κόκκαλη αλλά και του «∆ράκου» του ελληνικού µπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη. Επίσης, συγκλίνουν στο ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα εµπλουτιστεί και από προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συµπαραταχθούν στο προοδευτικό µέτωπο. Η είδηση βρίσκεται στο ότι στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να βρεθούν και ονόµατα σηµερινών βουλευτών του κόµµατος που επιθυµούν να δοκιµάσουν την τύχη τους στην Ευρωβουλή.

Οι βουλευτές θα αξιοποιήσουν την κατάργηση του ασυµβίβαστου, δίνοντας µε αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να «ρίξει» και πολιτικά πρόσωπα στη µάχη για τις ευρωεκλογές που µπορούν να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία. Κατά τα άλλα, η µετάθεση της ανοιχτής διαδικασίας της «πρώτης» του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία για τις 6 Απριλίου δίνει τη δυνατότητα στην Κουµουνδούρου για καλύτερη οργάνωσή της και συµµετοχή και πολιτικών κινήσεων από την περιφέρεια σε αυτήν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναδειχθεί µια πλατιά εκλογική επιτροπή -ίσως και άνω των 100 µελών- στην οποία θα εκπροσωπούνται όλα τα κόµµατα, κινήσεις και συλλογικότητες που στηρίζουν το προοδευτικό µέτωπο, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και ένα µικρότερο συντονιστικό όργανο που θα καθορίζει τις εκδηλώσεις, τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήµατα και συνολικά τη γραµµή στον δρόµο προς τις ευρωεκλογές. Ηδη, άλλωστε, έχουν συγκροτηθεί δύο επιτροπές: η µία είναι οργανωτικού χαρακτήρα και η δεύτερη ασχολείται µε τα ευρωπαϊκά κείµενα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν πως µε την αναβολή της εκδήλωσης της 27ης Μαρτίου -που δεν εξυπηρετούσε γιατί ήταν και καθηµερινή µεσοβδόµαδα- και την πραγµατοποίησή της το Σάββατο 6 Απριλίου στο Τάε Κβον Ντο απαντάται και η κριτική που ασκήθηκε από το ΚΙΝΑΛ, πως δηλαδή η Κουµουνδούρου επιχειρεί αντιπερισπασµό στο συνέδριο της Χαριλάου Τρικούπη. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως εσωτερικές συζητήσεις προκάλεσε στη «Γέφυρα» η πρόσφατη παρέµβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη στη Θεσσαλονίκη – και πρώτιστα ο τρόπος µε τον οποίο τοποθετήθηκε απέναντι στη Συµφωνία των Πρεσπών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στις 2 Απριλίου ο Τσίπρας στα Σκόπια

Δημοσιεύτηκε

στις

Η στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι από πολλούς θεωρείται πολιτικό «αγκάθι» που θα επιφέρει αρνητικές εκλογικές επιδόσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. 

Από το Μαξίμου, όπως έχει διαφανεί από την πρώτη στιγμή, δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση να διαχειρίζεται από εθνικιστική σκοπιά τις εντυπώσεις γύρω από τη Συμφωνία. Αντιθέτως επιχειρούν να αναδείξουν τις θετικές προοπτικές από τη συνεργασία των δύο χωρών.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι, παρά την καταγραφή στα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις ενός κλίματος γενικευμένης δυσαρέσκειας σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, μπορούν να «κρατήσουν» δυνάμεις και να αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες.

Για την ακρίβεια θεωρούν ότι, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών και όσο θα φαίνονται τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας των δύο χωρών που επιχειρούν να προωθήσουν οι δύο χώρες, μπορούν να απαλύνουν τις εντυπώσεις ή ακόμη και να μεταστρέψουν ένα πιο κεντρώο κοινό, που έχει μεν ευαισθησίες αλλά διαθέτει και ρεαλισμό και μπορεί να υπερβεί συναισθηματισμούς. 

Από την άλλη θεωρούν «ξεγραμμένο» το κοινό εκείνο που είναι «μπετοναρισμένο» σε μια εθνικιστική ή ακροδεξιά γραμμή και προσανατολίζεται να στηρίξει την αξιωματική αντιπολίτευση ή μια σειρά σχήματα που αναφύονται εν όψει των εκλογών έχοντας επενδύσει στο «Μακεδονικό», με στόχο να μαζέψουν τη δυσαρέσκεια και από την κυβέρνηση αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρενθετικά μπορεί να πει κάποιος ότι η ανάγκη προώθησης και στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεδομένου ότι απαιτεί χρόνο, είναι ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει το εκλογικό σενάριο του Οκτωβρίου.

«Ευκαιρίες οικονομικής διείσδυσης»

Η κυβέρνηση πάντως ξεκινά από τώρα να κάνει πράξη τον σχεδιασμό της:

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία – την πρώτη για Έλληνα πρωθυπουργό –, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει από το Φόρουμ των Δελφών πριν τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η επίσκεψη προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου – πιθανή ημερομηνία η 2α Απριλίου αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί, και όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει σημειώσει θα συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο πρωθυπουργός στους Δελφούς, κατά την επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, με σκοπό να εξεταστούν τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος από το εμπόριο, τις οικονομικές συναλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό, μέχρι τη στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία.

Ειδικότερα, σε αυτή τη φάση προχωρά η προετοιμασία της επίσκεψης, κατά την οποία το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις προθέσεων, δεδομένου ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την υπογραφή συμφωνιών σε επιχειρηματικό ή διακρατικό επίπεδο. Προς το παρόν, στο πεδίο των διμερών συμβάσεων ετοιμάζεται η υπογραφή της «αποφυγής διπλής φορολόγησης», δηλαδή η διασφάλιση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες ότι δεν θα υπόκεινται σε διπλή φορολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μεγάλη και καταγεγραμμένη διάθεση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσει η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ άλλων υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα – για παράδειγμα στη Δημόσια Διοίκηση –, για τα οποία η ελληνική πλευρά προτίθεται να βοηθήσει. 

Στο μεταξύ καταρτίζεται σιγά – σιγά και η λίστα με τους επιχειρηματίες που θα συνοδέψουν τον πρωθυπουργό από όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως από τη βόρεια Ελλάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση για συμμετοχή είναι μεγάλη.

Στόχος είναι να καταδειχθεί ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες για μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, της διαμετακόμισης, της διαχείρισης απορριμμάτων (ΔΕΗ, κατασκευαστικές κ.λπ.), αλλά και ευκαιρίες για επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εμπόριο, τον τουρισμό κ.λπ.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να στείλει το μήνυμα ότι πλέον πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες για οικονομική «διείσδυση» στη γείτονα, με τη δυνατότητα πλέον οι ελληνικές επενδύσεις να προστατεύονται και με διμερείς οικονομικές συμφωνίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατό να υπογραφούν.

Το ΝΑΤΟ φέρνει στρατιωτική συνεργασία

Επιπλέον, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, και καθώς μεταξύ των υπουργών που θα συνοδέψουν τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της γείτονος είναι και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, η Αθήνα προτείνει στη Βόρεια Μακεδονία στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία. 

Μεταξύ άλλων και με δεδομένες τις αναβαθμισμένες στρατιωτικές ανάγκες που υπαγορεύει η ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, προτείνεται η εκπαίδευση από την Ελλάδα προσωπικού και σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών, στήριξη στο επίπεδο των εξοπλισμών αλλά και συνδρομή με μαχητικά στην επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Επίσκεψη στη βόρεια Ελλάδα

Πάντως. η ίδια προσπάθεια να αναδειχθεί με συγκεκριμένο τρόπο το αναπτυξιακό όφελος της Συμφωνίας των Πρεσπών για όλη τη βόρεια Ελλάδα θα καταβληθεί και εντός των συνόρων, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει και περιοδείες του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση κινείται με μια «επιθετική» λογική όσον αφορά τη βόρεια Ελλάδα, θεωρεί δηλαδή ότι δεν πρέπει να δώσει αφορμές για εντυπώσεις ότι κρύβεται ή ότι φοβάται να εμφανιστεί στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, πολλώ δε μάλλον που, πέραν των ιδεολογικών και πολιτικών λόγων στήριξης, πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. 

Υπουργοί της κυβέρνησης ήδη έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες (Τζανακόπουλος, Τσακαλώτος, Παππάς) σε «αποστολή» μεταξύ άλλων να «θερμομετρήσουν» το κλίμα και να προετοιμάσουν και την περιοδεία του πρωθυπουργού, που θα γίνει στο πλαίσιο της προεκλογικές εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Προς το παρόν πάντως δεν έχει αρχίσει να καταρτίζεται πρόγραμμα περιοδειών του πρωθυπουργού στη βόρεια Ελλάδα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Λαμπάκης | “Νίκη και πάλι από την πρώτη Κυριακή”

Δημοσιεύτηκε

στις

Τους 130 έφτασαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Ευάγγελου Λαμπάκη, μετά και τη σημερινή παρουσίαση άλλων 23 ατόμων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης κατά την παρουσίαση των υποψηφίων, μίλησε για τα 15 χρόνια της Παράταξής του, μια πορεία “απόλυτης εντιμότητας”, που όπως τόνισε είναι το στοιχείο εκείνο που διακατέχει και όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

“Όλα τα στελέχη εμπνέονται από τη μετριότητά μου και διαμορφώνουν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω έρωτα με την αυτοδιοίκηση, έχω συναισθήματα, είμαι έντιμος. Άφησα μια πετυχημένη καριέρα για ένα καινούργιο έργο” σημείωσε.

“Είμαι ήρεμος και σίγουρος για τη νίκη αφού θα είμαστε και πάλι η επόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης όχι γιατί πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας, γιατί αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Αλλά γιατί πρέπει να προχωρήσουν οι υποδομές 120 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και τα έργα της ενέργειας 52 εκ. Ευρώ. Από τους 324 δήμους της χώρας, είμαστε πρώτοι. Ούτε 50 δήμοι μαζί, αν μαζέψουν τα έργα τους δεν συμπληρώνουν το ποσό των 175 εκ. ευρώ που τρέχουν στο δήμο της Αλεξανδρούπολης” τόνισε.

Αναφερόμενος στις αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις, είπε πως δεν έχουν επιχειρήματα όταν του ασκούν κριτική. “Μιλάνε για την καθημερινότητα που σημαίνει καθαριότητα και πράσινο. Γιατί δε μας λένε τότε πως οι ξένοι που έρχονται στην πόλη μας λένε πως είμαστε μια πόλη στην οποία θα μπορούσαν να ζήσουν για πάντα;

Τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί για τους οικισμούς που δεν το κάναμε εμείς;” αναρωτήθηκε.

Κλείνοντας εξέφρασε για άλλη μια φορά τη σιγουριά του για την επικείμενη νίκη από την πρώτη μάλιστα Κυριακή σημειώνοντας πως “αν κάναμε και κάποια λάθη θα τα διορθώσουμε την επόμενη τετραετία” .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 • ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 • ΑΪΒΑΛΙ ΜΠΙΛΑΛ
 • ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
 • ΓΚΙΟΥΡΚΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 • ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΠΑΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ
 • ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 • ΚΑΣΠΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 • ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 • ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΦΟΙΒΗ:
 • ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
 • ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΦΙΛΙΖ
 • ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
 • ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ – ΣΟΥΛΤΑ ΑΡΙΣΤΕΑ
 • ΠΙΣΤΟΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 • ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 • ΣΚΕΝΤΕΡΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 • ΤΣΩΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΕΛΑ
 • ΧΡΗΣΤΟΥΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΧΩΡΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

www.evros24.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταδίκη Μ. Παπαδόπουλου για τον εμπρησμό σε όχημα υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια εμπρησμού του οχήματος υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας.

Τέτοιες βίαιες ενέργειες στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στον δημόσιο διάλογο, ιδιαίτερα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: