ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας από Δ.Ε.Θ | Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και άφησε χρηματικό απόθεμα ασφαλείας

Το εναλλακτικό προοδευτικό και «πράσινο» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος στην αποψινή ομιλία του στην 84η ΔΕΘ.

«Είμαστε εδώ μετά από τεσσεράμισι χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα»
«Είμαστε εδώ μετά από τεσσεράμισι χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην 84η ΔΕΘ.

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ότι η χώρα είχε ανθρωπιστική κρίση, ανεργία στο 27%, οχτώ συνεχόμενα χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης με τη χώρα να έχει χάσει σωρευτικά το 25% του πλούτου της, αποεπένδυση σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης, άδεια ταμεία, αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Αυτήν την πραγματικότητα ολέθρου κλήθηκε να διαχειριστεί η νέα μας τότε, κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι μετά την συμφωνία του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η εντολή μας ήταν σαφής και καθαρή: Να σταματήσουμε την πορεία καταστροφής. Να βγάλουμε την Ελλάδα από την μνημονιακή συνθήκη. Να της δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της. Να στηρίξουμε τους αδύνατους. Θεωρώ ότι τιμήσαμε αυτή την εντολή».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πολίτες γνωρίζουν πώς ζούσαν το 2015 και γνωρίζουν πού και πώς ζουν σήμερα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version