Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: 5 προορισμοί για μίνι διακοπές

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για πολλούς είναι η καλύτερη ευκαιρία για μίνι διακοπές σε κοντινούς ή πιο μακρινούς προορισμούς στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλάζιο και θάλασσα. Αρκεί λοιπόν μία απόδραση σε έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας μας, μακριά από την πολύβουη πόλη της Αθήνας, έτσι ώστε να βρούμε τη γαλήνη και την ξεγνοιασιά που αναζητάμε, στις κατάλευκες αμμουδιές, τα σμαραγδένια νερά και τα πλακόστρωτα σοκάκια των νησιών μας και όχι μόνο.

Αυτά είναι τα «μυστικά», έτσι ώστε να βρούμε την παραλία που ανταποκρίνεται στο γούστο μας, για τις πιο αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές. Ιδού 10 προτάσεις για εμάς που ψάχνουμε τον ιδανικό προορισμό για να απολαύσουμε τη θάλασσα, τον ήλιο και το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πάτμος

Γνωστή και ως Ιερουσαλήμ του Αιγαίου ή ιερό νησί, η Πάτμος είναι το νησί όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη. Αποτελεί το βορειότερο νησί στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται ανάμεσα στη Λέρο, την Ικαρία και ΝΔ της Σάμου. Το λευκό χρώμα στα σπίτια, οι αρχοντικές αυλές, τα σοκάκια της κοσμοπολίτικης χώρας, οι αποδράσεις στις παραλίες, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, οι τρεις ανεμόμυλοι του νησιού, το ειδυλλιακό τοπίο, όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει.

 

Κάτω Κουφονήσι

Λίγα μίλια από το Κουφονήσι, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος, που ονομάζεται Κάτω Κουφονήσι και είναι η προσωποποίηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Εκεί δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά, αρκεί να απολαμβάνουμε τα καταγάλανα νερά και τις παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, που υπάρχουν όπου και εάν κοιτάξουμε.

Πήλιο

Το Πήλιο είναι πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου, καθώς συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έχει υπέροχο φαγητό και μοναδικά γραφικά χωριά. Ωστόσο, τώρα το καλοκαίρι, το Νότιο Πήλιο έχει επισκέπτες από κάθε μέρος της Ελλάδας, οι οποίοι ανυπομονούν να δουν από κοντά τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά, τα όμορφα φυσικά τοπία και τις πεντακάθαρες παραλίες, που συνθέτουν το κάδρο, το οποίο θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά βρίσκεται στον νομό Λακωνίας, γνωστή και ως «Το Γιβραλτάρ της Ανατολής», έχει μία μοναδική ομορφιά, σαγηνεύοντας τους επισκέπτες από την πρώτη τους επίσκεψη. Οι βόλτες στα γραφικά καντούνια της Καστροπολιτείας θα είναι σαν να γυρνάμε τον χρόνο πίσω. Τι σημαίνει αυτό; Ανακαλύπτοντας την ομορφιά του μέρους θα αισθανθούμε ότι ταξιδεύουμε σε προηγούμενους αιώνες. Περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια θα δούμε τις κατοικίες παλιών αρχοντικών και βυζαντινές εκκλησίες, ενώ συγχρόνως θα απολαύσουμε βουτιές, στην παραλία του χωριού Ασωπός και στη «Βλυχάδα» στο χωριό Ραχές, τις οποίες προτιμούν και οι ντόπιοι.

Ύδρα

Αναμφίβολα, κάθε νησί στην Ελλάδα είναι μια νέα αποκάλυψη, χάρη στη γοητεία, τη μοναδικότητα και την αύρα του, οι οποίες μας παρασέρνουν σε νέες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, το πρόγραμμα έχει ένα νησί μικρό, κοντινό και αρχοντικό, το οποίο είναι γνωστό ως η «Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού». Ο λόγος για την Ύδρα, ένα νησί το οποίο φημίζεται για τα πανέμορφα παλιά αρχοντικά και τα στενά σοκάκια του, που θα μας γοητεύσουν και θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Άλλωστε, δεν είμαστε οι μόνοι που υμνούμε την αναμφισβήτητη ομορφιά του νησιού, το οποίο αγάπησαν και πολλοί διάσημοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Μαρία Κάλλας, ο Λέοναρντ Κοέν, ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Γιώργος Σεφέρης.

newsbomb.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τους πολίτες να προτιμούν τις εξόδους τους ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και Έλληνες πολίτες από άλλες πόλεις που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων έχουν δείξει κάποιες αυξομειώσεις κατά καιρούς παρόλα αυτά αισιόδοξοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων για την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ιδίως μετά την προσέλευση των τουριστών από γειτονιές χώρες οι οποίοι κατά  βάση ταξιδεύουν οδικώς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η παραλία Οφρυνίου για να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα των επισκεπτών

Αρκετά βήματα και αρκετές ενέργειες γίνονται τους τελευταίους μήνες με απότερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Παγγαίου. Όπως μάλιστα δήλωσε στο ENA CHANNEL, η αντιδήμαρχος τουρισμού, κ. Όλγα Απατζία, φέτος η αρμόδιοι φορείς συμμετείχαν σε εκθέσεις τουρισμού σε Βαλκανικές χώρες με τους επισκέπτες της έκθεσης να δίχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις περιοχές του Δ. Παγγαίου.

 

Την ίδια ώρα, φορείς του Δήμου Παγγαίου αλλά και επαγγελματίες δήλωνουν έτοιμοι να υποδεχτούν το κύμα των τουριστών με τις προετοιμασίες ωστόσο να συνεχίζονται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en