Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Τρελή» καταδίωξη στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

image_print

Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο 20χρονος Ιρανός οδηγός του πολυτελούς οχήματος με το οποίο προωθούσε παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας εμβόλισε ένα περιπολικό της Αστυνομίας.

Σκηνές από την καταδίωξη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών από την Αστυνομία κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019 ένας οδηγός ο οποίος κινούνταν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός είδε να περνά από δίπλα του με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια μαύρη Mercedes και να την ακολουθούν τουλάχιστον δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και όπως αποδείχτηκε, τη Mercedes οδηγούσε ένας 20χρονος από το Ιράν ο οποίος μετέφερε 8 παράτυπους μετανάστες, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε ένα περιπολικό της Αστυνομίας.

Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη είσοδος στη χώρα, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, απείθεια, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδίωξη

 

Το Αστυνομικό Δελτίο από την επιχείρηση της Αστυνομίας

Τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων εντόπισαν, έπειτα από αναζητήσεις, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας (Κόμβος Ορφανίδη) επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, εμφανώς έμφορτο, το οποίο δε σταμάτησε σε σχετικά σήματα τόσο των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας όσο και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που επιχείρησαν να το ελέγξουν νωρίτερα.

Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, εξακολουθώντας να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Λεωφόρο Στρατού.

Αφού εξήλθε του οχήματος αποπειράθηκε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν 8 άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην πόρτα του οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

thesival,kavalapost

2 Comments

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καταγγελία για επαναλαμβανόμενη άτυπη κατασκήνωση και προβλήματα υγιεινής στο Περιγιάλι

image_print

Έντονο προβληματισμό προκαλεί σε κατοίκους και λουόμενους η κατάσταση που, σύμφωνα με καταγγελία ενεργού πολίτη, παρατηρείται σχεδόν καθημερινά στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο Περιγιάλι, κοντά στην εξέδρα του ναυαγοσώστη.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, στον συγκεκριμένο χώρο σταθμεύουν κατά διαστήματα τέσσερα έως οκτώ οχήματα τύπου βαν, στα οποία διαμένει μεγάλος αριθμός ατόμων, συχνά από το απόγευμα μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η απουσία κατάλληλων υποδομών υγιεινής φαίνεται να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, καταγράφονται περιστατικά ούρησης και αφόδευσης ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα, κοντά σε δέντρα ή σε χωμάτινα σημεία. Παράλληλα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις πλυσίματος και απλώματος ρούχων στον ίδιο χώρο.

Η κατάσταση προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα επειδή πρόκειται για πολυσύχναστη παραλιακή περιοχή, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Κατά το παρελθόν, έπειτα από τηλεφωνικές αναφορές πολιτών, έχει υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας και προσωρινή απομάκρυνση των οχημάτων. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το πρόβλημα επανεμφανίζεται έπειτα από λίγες ημέρες, γεγονός που δείχνει ότι απαιτείται μια πιο σταθερή και συντονισμένη αντιμετώπιση.

Οι πολίτες ζητούν από την Αστυνομία, τις υγειονομικές υπηρεσίες και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να πραγματοποιήσουν αυτοψία και να εξετάσουν άμεσα το ζήτημα. Στόχος δεν είναι η στοχοποίηση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας, αλλά η τήρηση των ίδιων κανόνων καθαριότητας, υγιεινής και νόμιμης χρήσης των δημόσιων χώρων από όλους.

Η εξεύρεση μιας μόνιμης και ανθρώπινης λύσης, με σεβασμό τόσο στους επισκέπτες και τους λουόμενους όσο και στα άτομα που διαμένουν προσωρινά στον χώρο, θεωρείται απαραίτητη, ώστε να προστατευθούν η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και η εικόνα της περιοχής.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Γερμανοί δημοσιογράφοι ανακάλυψαν τις ομορφιές της Καβάλας

image_print

Με την ξενάγησή τους στο Μουσείο Καπνού και στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουλίου, η τετραήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών δημοσιογράφων και εκπροσώπων του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης και της Marabou Airlines στην Καβάλα.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Stefan Grundler (Funk Haus Nürnberg Radio), Brigit Ropohl (Freie Journalistin für Mittelbayerische Zeitung), Meike Kreil (T-online) και Melanie Kunze (Nürnberger Nachrichten), καθώς και οι εκπρόσωποι Τύπου του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης, Christian Albrecht, και της Marabou Airlines, Veronika Meyer.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, οι φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια Προγραμματισμού, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Φίλιπποι Αναπτυξιακός Μονοπρόσωπη Α.Ε.», Κορίνα Γανίτου, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας «Philos», Σωτήρη Ξώγνο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά μνημεία, αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στο Φρούριο της Καβάλας, τις Καμάρες, το Τζαμί Χαλήλ Μπέη, το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων, το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, τον ποταμό Νέστο, καθώς και σε τοπικές επιχειρήσεις που αναδεικνύουν την παραγωγική και γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

Η αυλαία της επίσκεψης έπεσε με την ξενάγηση στο Μουσείο Καπνού από τη Διευθύντρια Πολιτισμού και Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, καθώς και με την επίσκεψη στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο.

Το επόμενο διάστημα, οι εντυπώσεις, το φωτογραφικό υλικό και τα ρεπορτάζ που συγκέντρωσαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αναμένεται να δημοσιευθούν στα μέσα ενημέρωσης που εκπροσωπούν, προβάλλοντας την Καβάλα και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων στο γερμανικό κοινό. Στις δημοσιεύσεις θα περιλαμβάνονται επίσης δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, καθώς και εικόνες από το KAVALA FESTIVAL, ενισχύοντας την τουριστική προβολή της περιοχής σε μία σημαντική ευρωπαϊκή αγορά.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή νερού την Τετάρτη σε περιοχές του Δήμου Καβάλας

Βρύση χωρίς νερό λόγω προγραμματισμένης διακοπής υδροδότησης στον Δήμο Καβάλας.
image_print

Προβλήματα στην υδροδότηση θα σημειωθούν την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 σε περιοχές του Δήμου Καβάλας, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης της ΔΕΥΑ Καβάλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 08:00 έως τις 13:00 αναμένεται πτώση της πίεσης, ενώ δεν αποκλείεται και πλήρης διακοπή της παροχής νερού στις παρακάτω περιοχές:

  • Περιγιάλι
  • Άσπρη Άμμος
  • Νέα Καρβάλη
  • Λεύκη
  • Χαλκερό

Η διακοπή θα επηρεάσει επίσης την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από τη συμβολή της με την οδό Σάμου έως το ύψος του «Resort Vranas».

Η ΔΕΥΑ Καβάλας επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η διάρκεια των εργασιών.

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά την ολοκλήρωσή τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en