Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τοξοβόλος του Συντάγματος» | Η έρευνα των αρχών, το χρονικό της σύλληψης και τα σχέδια των συλληφθέντων

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε η υπόθεση των τριών συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική, στην Αγία Παρασκευή, μεταξύ των οποίων και ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Οι τρεις συλληφθέντες είναι ο λεγόμενος «τοξοβόλος», και δύο γυναίκες, 28 και 26 ετών, οι οποίοι διώκονται για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος. Στο αυτοκίνητο στο οποίο συνελήφθησαν βρέθηκε και βαρύς οπλισμός, και μάλιστα έτοιμος προς χρήση, όπως γνωστοποίησε η Αστυνομία, καθώς οι σφαίρες ήταν μέσα στη θαλάμη.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής κατηγορίες:

Συγκρότηση ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από 2 και περισσότερους

πλαστογραφία από κοινού και κατά εξακολούθηση

χρήσης πλαστού από κοινού και κατά  εξακολούθηση

βία κατά υπάλληλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν

απείθεια

παράνομη κατοχή και μεταφορά πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου από κοινού

παράνομη οπλοφορία

ληστεία κατά συναυτουργία

απόδραση κρατουμένου

Χθες, ο αποκαλούμενος «τοξοβόλος» και η μια γυναίκα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την ώρα που περίπου 30 άτομα, αλληλέγγυα προς τους συλληφθέντες, φώναζαν συνθήματα. Η δεύτερη κατηγορούμενη δεν οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων καθώς δήλωσε ασθένεια.

Τι εκτιμούν οι αρχές

Τα πέντε κλειδιά και τα πέντε κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων, εξετάζουν οι αρχές προσπαθώντας να βρουν στοιχεία για τη δράση τους αλλά και τυχόν συνεργάτες τους. Όπως έγινε χθες γνωστό, έχουν γίνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια συγγενών των συλληφθέντων, όπου όμως δεν έχει βρεθεί κάτι που να σχετίζεται με τους δράστες.

Η Αστυνομία πιστεύει πως οι τρεις πιθανόν να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια και κατά πάσα πιθανότητα ληστεία, καθώς και οι τρεις φορούσαν πλαστικά γάντια την ώρα της σύλληψής τους, ενώ είχαν και τέσσερα όπλα έτοιμα για χρήση με σφαίρα στη θαλάμη. Πρόκειται για ένα καλάζνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» και δύο πιστόλια που είχαν πάνω τους ο 32χρονος και η 28χρονη.

Επίσης, βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, είδη μεταμφίεσης και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι είχαν συνεργάτες γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά ρούχα διαφόρων μεγεθών, που δεν ταιριάζουν στους συλληφθέντες. Τα ρούχα είναι ανδρικά. Τα όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια.

Ποιοι είναι οι τρεις συλληφθέντες

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, ο 32χρονος, γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», είχε αποδράσει στις 6-6-2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστείες και συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από γενετικό υλικό που έχει βρεθεί, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στις 29-8-2019 σε τράπεζα στη Ερυμάνθεια Αχαΐας, μαζί ακόμη έναν άντρα, κατά την οποία αφαίρεσαν 150.380 ευρώ. Ο ένας από τους δράστες ήταν ντυμένος ιερέας.

Η 28χρονη, η οποία είχε συλληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα τον Ιανουάριο του 2015, καταζητείτο, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη λίγο πριν από την καταδίκη της από το δικαστήριο, πέρσι τον Ιούνιο, σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η 26χρονη ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου, στο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, που είχε κλαπεί στις 26 προς 27 Ιανουαρίου από την περιοχή του Χολαργού.

Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο

Οπλισμός, ασύρματος συντονισμένο σε κανάλι της ΕΛΑΣ, πλαστές ταυτότητες αλλά και ρούχα και μάσκες είναι μεταξύ των ευρημάτων στο αυτοκίνητο στο οποίο συνελήφθησαν οι τρεις.

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,

αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,

πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,

4 γεμιστήρες,

πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,

3 καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,

5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,

ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,

ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,

χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και

πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

-πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
-γεμιστήρας,
-φυσίγγια των 9 mm,
-συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και
-5 κλειδιά οικιών.

Τα όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πολύμηνη έρευνα των αρχών οδήγησε στη σύλληψη των τριών στην Αγία Παρασκευή, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε στον εντοπισμό τους το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσαν όταν συνελήφθησαν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, στη διάρκεια της έρευνας συνδυάστηκαν πληροφορίες και στοιχεία και ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Όπως περιέγραψε η ΕΡΤ, το όχημα με το οποίο κινούνταν οι συλληφθέντες βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αγίου Ιωάννου και Σπετσών, όταν κλείστηκε από οχήματα της Αντιτρομοκρατικής. Πάνοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά και επέβαιναν σε συμβατικά οχήματα ακινητοποίησαν το κλεμμένο όχημα μέσα, στο οποίο ήταν οι τρεις, και τους συνέλαβαν.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλαδικές 2024 | 68.851 φέτος οι εισακτέοι σην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Δείτε πόσους θα πάρει κάθε σχολή

Τον αριθμό των εισακτεών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσες φέτος οι εισακτέοι θα είναι 68.851.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση

Από την απόφαση προκύπτει αύξηση 277 θέσεων εισακτέων έναντι των περσινών, που ήταν 68.574 θέσεων. Σημειώνεται ότι εκ των 277 νέων θέσεων, οι 100 αφορούν το νέο τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τους φοιτητές που θα πάρει κάθε σχολή:

eisakteoi_Page_1
eisakteoi_Page_2
eisakteoi_Page_3
eisakteoi_Page_4
eisakteoi_Page_5
eisakteoi_Page_6
eisakteoi_Page_7

Το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι πανελλαδικές 2024 ξεκινούν στις 31 Μαΐου 2024 με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Λόγω διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 18 έως και 28 Ιουνίου 2024.

Οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές

Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 είναι οι εξής:

Στα αγωνίσματα για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ. για τα αγόρια, που συμμετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες.

Επίσης, στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών το Τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο) του πανεπιστημίου Κρήτης μετονομάζεται σε «Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Ηράκλειο).

Τέλος, σημειώνονται αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών καθώς επίσης και στη βαθμολόγηση και τον υπολογισμό των μορίων.

protothema.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en