ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Τοπικό χωρικό σχέδιο θα αποκτήσει ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών

Ομόφωνη απόφαση περί αποδοχής της χρηματοδότησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την ένταξη του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στην πράξη «τοπικό χωρικό σχέδιο Δήμου – Μαρωνείας – Σαπών» έλαβε το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης 5/11. Το τοπικό χωρικό σχέδιο θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση μισού εκ. € μέσω Περιφερείας ΑΜ-Θ.

Τι είναι τα τοπικά χωρικά σχέδια
Τα τοπικά χωρικά σχέδια καλύπτουν κατά κύριο λόγο την έκταση ενός Δήμου. Καθορίζουν το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, τις χρήσεις γης, τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο, όρο ή περιορισμό για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση ενός Δήμου. Τα νέα τοπικά χωρικά σχέδια θα συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο τα παλιά πολεοδομικά σχέδια που κάλυπταν μόνο ορισμένες περιοχές αλλά το σύνολο της περιφέρειας του κάθε δήμου.

Πιο αναλυτικά, αποτελούν σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων με τα οποία καθορίζονται το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής ενός πρωτοβάθμιου Ο.Τ.Α.. Με τα τοπικά χωρικά σχέδια καθορίζονται για κάθε δημοτική ενότητα οι ακόλουθες κατηγορίες περιοχών: Οικιστικές περιοχές, περιοχές παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, περιοχές προστασίας, περιοχές ελέγχου χρήσεων γης.

Μετά την έγκριση των τοπικών χωρικών σχεδίων, κάθε οικιστική, παραγωγική ή άλλη ανάπτυξη επιτρέπεται μόνον εφόσον είναι συμβατή με τις χρήσεις γης και τους λοιπούς όρους και περιορισμούς που καθορίζονται με αυτά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version