Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Τον Σεπτέμβριο στην Καβάλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ι. Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Σε συνέχεια του ήδη ανακοινωθέντος επετειακού εορτασμού των ΕΚΑΤΟ (100) χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου γίνεται γνωστό στην τοπική μας κοινωνία ότι η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την τακτική συνεδρίαση του Απριλίου της 167 ης Συνοδικής Περιόδου, ασχολήθηκε, μεταξὺ των άλλων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, και με την υποβληθείσα πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Στεφάνου σχετικά με την καθιέρωση ως «ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ» του καταρτισθέντος επετειακού εορταστικού προγράμματος.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που διακινήθηκε από την Συνοδική Επιτροπή επί του Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων αναφέρεται χαρακτηριστικά :

«η Ιερά Σύνοδος κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 και υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος έθεσε υπό την αιγίδα αυτής τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό ετών από της ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και ενέκρινε το πρόγραμμα των εν λόγω εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 21 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024».

Την επίσημη πρόσκληση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών θα επιδώσουν αυτοπροσώπως και από κοινού, μετά από τον κατάλληλο συντονισμό για την μετάβαση στην Αθήνα στην έδρα της Ιεράς Συνόδου, όλα τα μέλη της Τιμητικής Επιτροπής του εορτασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, οι Δήμαρχοι Καβάλας, Νέστου και Θάσου, ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου (πρώην ΔΙΠΑΕ), η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Με αφορμή, λοιπόν, την συγκεκριμένη επέτειο η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή μας με την παρουσία του
δωδεκαμελούς και διαρκούς διοικητικού οργάνου αυτής Εκκλησίας της Ελλάδος με επικεφαλής τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Παρόμοια καθιέρωση αναμένεται και από μέρους της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με τον ορισμό της πατριαρχικής αντιπροσωπείας για την ταυτόχρονη παρουσία της στον εορτασμό της τοπικής μας εκκλησίας.

Θερμές απευθύνονται οι ευχαριστίες προς όλους όσους από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την ολοπρόθυμη στήριξη τους στην επετειακή αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και εξακολουθούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την επιτυχία των προγραμματιζομένων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Φ.Ν.Θ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en