ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρώτο χωράφι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ που ποτίζεται χωρίς κανένα κόστος

Στον κάμπο του Νέστου και πιο συγκεριμένα στο Χρυσοχώρι του Δήμου Νέστου, βρίσκεται το πρώτο χωράφι που πλέον ποτίζεται χωρίς κανένα κόστος.

Συμφωνά με τον κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλο, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και ιδιοκτήτης της εταιρείας ENFOS, στο συγκεκριμένο χωράφι έχει εγκαταστηθεί μια ηλιακή αντλία η οποία ποτίζει όλο το χρόνο δωρέαν 6 στρέμματα, χρισημοποιώντας μόνο ηλιακή ενέργεια.

Το πρώτο χωράφι στο οποίο τοποθετήθηκε η εν λόγω αντλία, είναι χωράφι με ακτινίδια αλλά σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, ο μηχανισμός αυτός μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε παραγωγή ακόμα και σε πισίνες.

Ενω συμαντικό είναι το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος μηχανισμός έκανε την πρεμιέρα του απο το συγκεκριμένο χωράφι, το οποίο είναι και το πρώτο στην Ελλάδα που ποτίζεται χωρίς κανένα κόστος και όπως δηλώνει ο κ. Γεωργόπουλος μετά την ανακοίνωση της προτότυπης αυτής ιδέας για τα Ελλήνικά δεδομένα, ο ίδιος δέχεται τηλεφωνήματα αλλά και παραγγελείες απο όλη την Ελλάδα.

Εξίσου σημαντική είναι και το πόσο απλή είναι η λειτουργία για τον μηχανισμό αυτό,  το οποίο με απλές κινήσης το ενεργοποιείς και ποτίζει στα στρέμματα χωρις να χρείαζεται, ουτε την παρουσία του παραγωγού. Μαλίστα συύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο ο παραγωγός μπορεί να συνδέσει τον μηχανισμό με το κίνητο του με blurtooth και να το διαχείριζεται ηλεκτρόνικα και να ρυθμίσει ο ίδιος πότε και για πόσο θέλει να ποτιστεί η παραγωγή του.

Ενώ τελός αξίζει να σημειωθεί οτι το μοναδικό κόστος που θα πληρώσει ο παραγωγός είναι μονό η τοποθέτηση του συστήματος και απο εκεί και πέρα τα κόστη του ποτίσματος είναι μηδενικά.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version