Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κόλπο για να κοιμηθείτε μέσα σε 1 λεπτό

Ο ύπνος δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Άλλοι με το που κλείνουν τα μάτια, «παραδίνονται» στην αγκαλιά του Μορφέα και άλλοι μετράνε προβατάκια, μέχρι να τους πάρει ο ύπνος. Ενίοτε, χρειάζεται να μετρήσουν… κοπάδια ολόκληρα.

Κι έρχεται ένα κόλπο, που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και υπόσχεται λύση στο λεπτό σε αυτούς που έχουν δυσκολίες στον ύπνο. Το συγκεκριμένο κόλπο λέγεται «Η μέθοδος 4-7-8» και είναι, λένε, τόσο εύκολο, όσο ακούγεται.

Τι κάνετε:

Ξαπλώνετε και παίρνετε μία στάση ύπνου, που σας βολεύει. Στη συνέχεια, εισπνέετε μέσα από τη μύτη σας για τέσσερα δευτερόλεπτα. Κρατάτε την αναπνοή σας για επτά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνέετε αργά μέσα από το στόμα σας για οκτώ ακόμη δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να κοιμηθείτε.

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι αριθμοί στη μέτρηση των δευτερολέπτων έχουν σημασία γιατί χαλαρώνουν το μυαλό, επιβραδύνουν τους χτύπους της καρδιάς και φέρνουν ηρεμία στον οργανισμό ώστε να μπορέσει να αφεθεί και να κοιμηθεί. Μάλιστα, μέσα στο πρώτο λεπτό εφαρμόζοντας την παραπάνω μέθοδο, θα νιώσετε αμέσως πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Το κόλπο αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Readers digest, εφαρμόζει και ο Καθηγητής του Χάρβαρντ Andrew Weil, ο οποίος την υιοθέτησε από μία πρακτική διαλογισμού ενός ινδιάνου γιόγκι τους περασμένους αιώνες.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Ανήμερα της 14ης Μαΐου συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι με ελεύθερη είσοδο

Ανήμερα της 14ης Μαΐου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι της πόλης!

Αμέσως μετά την καθιερωμένη πλέον αναπαράσταση της έλευσης της εικόνας της Παναγιάς Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μας καλεί σε μια ξεχωριστή συναυλία από τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη σε ένα μοναδικό μουσικό σχήμα με επίκεντρο την ποντιακή λύρα, την ανθρώπινη φωνή και τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες και των δύο.

Βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους, αυτό που κάνει τη μουσική των δύο αδελφών να ξεχωρίζει είναι η διαφορετική άποψη για τον ήχο που αποδίδεται, εκφράζεται και ερμηνεύεται με την ποντιακή λύρα και τη φωνή αντίστοιχα καθώς και οι ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα μοναδικά επιλεγμένο μουσικό ρεπερτόριο, πλαισιωμένο από μια επίλεκτη ομάδα μουσικών, που μπορεί και αφήνει ανύσταχτο το ενδιαφέρον του κάθε ακροατή.

Ένα τραγούδι για τον καθένα λοιπόν, που αγγίζει την ψυχή και το σώμα καθώς το μουσικό σχήμα «Ψυχή και Σώμα» που δημιούργησαν οι αδερφοί Τσαχουρίδη είναι ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης. Ένα εκρηκτικό μουσικό κράμα με στοιχεία Ελληνικής, κινηματογραφικής, εθνικής και κλασσικής μουσικής, βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους.

Ακολουθώντας τις πετυχημένες τους εμφανίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, οι αδελφοί Τσαχουρίδη με τη μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» παρουσιάζουν και στην Αλεξανδρούπολη ένα σπάνιο ντουέτο και μία μοναδική ροή προγράμματος και ελεύθερη είσοδο για όλους!!

Συντελεστές Ορχήστρας

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ

Ποντιακή λύρα βιολί, φωνή: Ματθαίος Τσαχουρίδης

Φωνή: Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Ενορχηστρώσεις – πιάνο: Αντώνιος Σαρακατσιάνος

Καβάλ, κλαρίνο: Γεώργιος Σκηπητάρης

Λαούτο: Γιάννης Πούλιος

Ακορντεόν: Αθανάσιος Σωτηριάδης

Νταούλι, καχόν: Γεώργιος Κορτσινίδης

Νταραμπούκα, ρεκ: Ιμπραήμ Ιπραήμογλου

Ηχολήπτης FOH: Ιωάννης Ιωαννίδης

Ηχολήπτης Stage: Κώστας Πατρίκας

Οργάνωση και εκτέλεση παράγωγης : J2 Art Group

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γατάκια, εγώ γκαντέμης;;» | Ο Μητσοτάκης αυτοσαρκάζεται για τις προκρίσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4-

Στην ευχή και πρόβλεψή του για πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague, αλλά και στον χαρακτηρισμό «γκαντέμης», αναφέρθηκε μέσω TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: sport-fm.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12η Μαϊου | Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή – Πως καθιερώθηκε

Η νοσηλευτική χαρακτηρίστηκε ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών εορτάζεται από το 1965 κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, στην επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale (1820), της νοσηλεύτριας που σηματοδότησε και επηρέασε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα.

Σήμερα, τιμούμε όλους τους Νοσηλευτές, οι οποίοι μέσα από την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό, συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά, ώστε να παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους συνανθρώπους μας, πρεσβεύοντας τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά της νοσηλευτικής δεοντολογίας.

Ο νοσηλευτής αποτελεί πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας. Είναι κοντά στον ασθενή κάθε στιγμή με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρέχοντας φροντίδα και ανακούφιση στο σωματικό και ψυχικό του πόνο. Συμβάλει στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας και φυσικά, στην περίθαλψη και την αποκατάσταση του ασθενή. Είναι το πρόσωπο που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή συνεχώς, γνωρίζει τις ανάγκες του και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει.

Εκπαιδεύεται, βελτιώνεται, φροντίζει, ενημερώνει και στηρίζει τον ασθενή. Ο νοσηλευτής παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας γύρω από αυτή. Επιμορφώνεται και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Είναι ο επαγγελματίας με μια πολυδιάστατη θέση στο χώρο της υγείας. Άλλωστε, οι νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID 19, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης της δημόσιας υγείας, αλλά υπερέβησαν εαυτούς, ηγήθηκαν, καινοτόμησαν και επιτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό και όλους τους επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Συνετέλεσαν να πετύχει η χώρα κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο, να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε άλλες χώρες του κόσμου με συστήματα υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.  

Όμως, η πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι 12.000 και πλέον αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και η επακόλουθη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω ελάχιστων προσλήψεων στα χρόνια της κρίσης, καθώς και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας οδηγούν συχνά σε επαγγελματική εξουθένωση. Ενδεικτικά, η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό στη χώρα μας είναι 3,3 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ η αντίστοιχη αναλογία στην Ε.Ε. είναι 8,4 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Χαμηλότερα από την Ελλάδα είναι το Μεξικό (2,9/1.000) και η Τουρκία (1,9/1.000). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία με 17,7 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 9 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Σε έρευνα έχει βρεθεί ότι το ποσοστό δυσαρέσκειας των νοσηλευτών από τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας είναι 56%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Κάτω Χωρών είναι 11%. Επίσης, πολλοί, νέοι κυρίως, νοσηλευτές οδηγούνται στη μετανάστευση προς αναζήτηση καλύτερων οικονομικών συνθηκών και όρων διαβίωσης. 

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου το υπάρχον και επιδεινούμενο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσηλευτικού προσωπικού στην Υπηρεσία παραμένει άλυτο και τροχοπέδη στην εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήμης και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρά τις φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειες του προσωπικού, οι συνθήκες ολοένα και δυσκολεύουν. Ένα πρόβλημα που έχει αναγνωριστεί από όλους, αλλά δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί παρά τις προσπάθειες.  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα μια λύση, διότι η λειτουργία της υπηρεσίας καθίσταται επισφαλής.

Και η λύση είναι μία και μόνο μία. κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ασθενή συνάνθρωπό μας τις υπηρεσίες που του αξίζουν.

Κλείνοντας σας παραθέτω τα επίσημα στοιχεία του γραφείου κίνησης του Γ.Ν. Καβάλας, σύμφωνα με τα οποία το περασμένο έτος 2023 από τα ΤΕΙ εξυπηρετήθηκαν 94.862 ασθενείς, από τα ΤΕΠ 77.548, ενώ στα απογευματινά ιατρεία προσήλθαν 6.993 ασθενείς, συνολικά δηλαδή 178.803 περιστατικά. Από την άλλη πλευρά, πραγματοποιήθηκαν 34.392 εισαγωγές ασθενών, με 82.696 ημέρες νοσηλείας και μέση διάρκεια νοσηλείας 2,40 ημέρες και συνολική κάλυψη κλινών 61,73 %, ταυτόχρονα μέσα στο έτος πραγματοποιήθηκαν 5.608 χειρουργεία.

Όλος αυτός ο όγκος εργασίας επιτελέστηκε από την ήδη υποστελεχωμένη νοσηλευτική υπηρεσία, με μία κάλυψη που αγγίζει το 50% και ολοένα επιδεινώνεται.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για τον επαγγελματισμό, τον αλτρουισμό και το φιλότιμο που καθημερινά επιδεικνύει, ξεπερνώντας κάθε όριο ψυχικής και σωματικής καταπόνησης. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις νοσηλεύτριες και όλους τους νοσηλευτές!

 

Ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Γεώργιος Τσιγάρας

Δελτίο Τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en