Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Το έργο της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. | “To Mobile School Ταξιδεύει στην Ονειρούπολη Δράμας”

Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. 2 Δεκέμβρη 2023 – 7 Γενάρη 2024

«To Mobile School Ταξιδεύει» στην Ονειρούπολη Δράμας

Καθημερινή παρουσία από το πρωί έως αργά το βράδυ

Για περισσότερο από ένα μήνα το τριετές έργο που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «To Mobile School Ταξιδεύει»  θα βρίσκεται στην Ονειρούπολη Δράμας 2023-2024 με δικό της περίπτερο.

Σύσσωμη η  ομάδα έργου του φορέα με την βοήθεια των εθελοντών και φίλων θα στηρίξουν την μεγάλη αυτή προσπάθεια με απώτερο στόχο να το προσεγγίσουν παιδιά Ρομά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα μικροί και μεγάλοι θα λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό για το έργο, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν με τα περισσότερα από τα τριακόσια πενήντα panels που έχει το mobile school.  Επίσης στο περίπτερο που στο οποίο  θα πραγματοποιηθούν δράσεις ζωγραφικής για όλα τα παιδιά. Επίσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις της Τράπεζας Τροφίμων Δράμας, με την μορφή επιτραπέζιων παιχνιδιών, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την σπατάλη τροφίμων και την προσφορά στον συνάνθρωπο.  

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της  Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς  είτε για οικογενειακούς  λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση. Το έργο έλαβε νέα εννεάμηνη παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2024 αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2023. Ένας από τους στόχους είναι να πείσει περισσότερα παιδιά Ρομά στον καταυλισμό Φιλίππου να πάνε στο σχολείο και να συνεχίσουν την φοίτησή τους. Για τον λόγο αυτό η ομάδα του έργου πραγματοποιεί «Κοινωνικό Φροντιστήριο» στον οικισμό της Φιλίππου τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθώντας τα παιδιά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων.

Το έργα «Το Mobile School Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.  Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Επανεκκίνηση για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του έργου “ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ”

Στις 26 Φεβρουαρίου στην Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Επανεκκίνηση των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του προγράμματος «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Με εκπαιδεύτρια την Κοσμήτορα Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου Το πρόγραμμα ‘’ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ’’ και η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. ετοιμάζονται και φέτος να διεξάγουν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού σχετικά με την έμφυλη βία.

Τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί δύο εργαστήρια, με την υπόσχεση της συνέχισης του έργου και την υπόλοιπη χρονιά. Το πρώτο εργαστήριο της νέας χρονιάς, θα
πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, με την έλευση ενός τμήματος από το 2 ο Γυμνάσιο του Δήμου Δράμας, στον χώρο της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ στις 09:30π.μ. Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί με την ομάδα του «ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» να επισκέπτεται τον Δήμο Παρανεστίου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, που πραγματοποιούνται εδώ και τρία περίπου χρόνια έχουν παρακολουθήσει επτακόσια είκοσι ένα παιδιά. Τα εργαστήρια έχουν πετύχει την διάχυση των πληροφοριών σχετικά με την έμφυλη βία τόσο μεταξύ του μαθητικού όσο και του ευρύτερου πληθυσμού της Δράμας. Μαθητές και καθηγητές δηλώνουν το ενδιαφέρον και την ανάγκη μεγαλύτερης δραστηριοποίησης των κοινωνικών φορέων πάνω στο ζήτημα της έμφυλης βίας και αναζητούν με την ενεργότερη κάθε χρόνο συμμετοχή τους την κάλυψη αυτής της ανάγκης.

Τα παραπάνω εργαστήρια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την Κοσμήτορα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κας
Χατζηφωτίου Σεβαστής, και την πολύτιμη συνεργασία της με την Ένωση Κυριών Δράμας, σε εθελοντικό, πλέον, επίπεδο.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 10:30 π.μ., ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη, είχε σύσκεψη με τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων και των Τμημάτων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Ο κ. Τοψίδης συνοδευόταν από τους συνεργάτες του και συγκεκριμένα από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Νικόλαο Ευκαρπίδη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Χαλβατζή. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνος Κόντος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Μιλώντας ο κ. Τοψίδης επισήμανε ότι η νέα διοίκηση έχει ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και στηρίζεται στα στελέχη της, προτάσσοντας την αξία της ισονομίας. Αναφέρθηκε στον στόχο της μεγαλύτερης δυνατής απορρόφησης κονδυλίων από την Περιφέρεια με γνώμονα την ευημερία των πολιτών της. Αναγνώρισε τη βαρύνουσα σημασία της υποστελέχωσης και των κενών στην υλικοτεχνική υποδομή και δεσμεύτηκε για
την αντιμετώπισή τους. Έκανε ειδική αναφορά στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας με στόχο την πιο ευέλικτη λειτουργία και την εκπόνηση μελετών, με ιδιαίτερη συμβολή στους μικρούς Δήμους.

Τέλος, έκανε και μια αναφορά στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας | Συνάντηση με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Δράμας

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης δέχθηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας κα. Ευγενία Σαραφίδου και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο μίας ενημερωτικής συνάντησης.

Αφού η διοίκηση του Συλλόγου ευχήθηκε καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο του τον Αντιπεριφερειάρχη, και από τις δύο πλευρές υπογραμμίστηκε η τεράστια συνεισφορά του Συλλόγου σε θέματα ενημέρωσης του κοινού για ιατρικά ζητήματα, θέματα που αφορούν την καρκινική νόσο και προβλήματα που ταλανίζουν τους ασθενείς.

Από τη διοίκηση του Συλλόγου ζητήθηκε η αρωγή της Περιφέρειας σε μία σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Σύλλογος, όπως στις 2 Ιούνιου, όπου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, που αποτελεί μία γιορτή της Ζωής και ο κ. Μουρβετίδης δεσμεύτηκε για τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας σε ότι χρειαστεί.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en