Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

100 Χρόνια Επιμελητήριο Καβάλας | Στιγμές συγκίνησης από τους επιχειρηματίες που στήριξαν τον θεσμό

Με μεγάλη επιτυχία και σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις εορτασμού των εκατό χρόνων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις είχαν δύο σκέλη κι έτσι το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Διοικητικής επιτροπής της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ το απόγευμα, στο ξενοδοχείο LUCY σε μια
πανηγυρική ατμόσφαιρα, τιμήθηκαν τέσσερις επιχειρηματίες της Καβάλας με μεγάλη κοινωνική προσφορά, τριανταμία επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο μητρώο του επιμελητηρίου από την δημιουργία του το 1918 μέχρι και το 1940, καθώς και κορυφαία
επιμελητηριακά στελέχη.

Πιο αναλυτικά

Στη διευρυμένη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου συμμετείχαν, με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Καβάλας κ Μάρκο Δέμπα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ Κωνσταντίνος Μίχαλος , ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ Παναγιώτης Αγνιάδης , ο Γ ‘ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ Ιορδάνης Τσώτσος , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ Στέφανος Γεωργιάδης όπως κι άλλοι προσκεκλημένοι Πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας . Πρώτος εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας με θέμα «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας – Η θέση της
Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ στη νέα Προγραμματική Περίοδο».

Ακολούθως ο κ Κων/νος Μίχαλος αναφέρθηκε στο θέμα «Ελληνικές επιχειρήσεις και τραπεζικό σύστημα – Προβλήματα και Λύσεις». Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, όπως και ο Αντιπεριάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, εκ μέρους της Π.Ε Καβάλας. Χαιρέτησαν και τοποθετήθηκαν επίσης, ο Θεματικός Αντιπ/ρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ κΚωστής Σημιτσής. Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της περιφέρειας ΑΜΘ κ.κ. Αλέξης Πολίτηςκαι Ανδρέας Καραγιώργης. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας, Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΟΕΒΕΚ) κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος, οεκπρόσωπος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης και βέβαια παρόντες ήταν, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Παύλος Ζησίμου και Κίμων Παπαδόπουλος.

Επετειακή εκδήλωση εκατό χρόνων του Επιμελητηρίου Καβάλας

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο εορτασμού των εκατό χρόνων,πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου LUCY, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ Νίκου Παναγιωτόπουλου. Του Περιφερειάρχη κ.Χρήστου Μέτιου. Των Βουλευτών της Ν.Δ. Καβάλας κ.κ. Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριου Λαζαρίδη. Του Αντιπερ/ρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη. Των μελών της Διοικούσας επιτροπής της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, καθώς και τριάντα Προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας. Των πρώην Υπουργών κ.κ. Γιώργου Καλαντζή και Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων. Το μέλος Δ.Σ. κ Μαρία  Καραμπουρνιώτη, η οποία επιμελήθηκε και την παρουσίαση της εκδήλωσης, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Καβάλας, όλες κι όλους τους  παρευρισκόμενους, τονίζοντας τη μοναδικότητα της επετειακής εκδήλωσης και τον συμβολισμό της, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα.

Ο κ. Μάρκος Δέμπας, χαιρέτησε την εκδήλωση ευχαριστώντας όλες κι όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτής της μοναδικής στιγμής για τα επιμελητηριακά δρώμενα, δηλώνοντας την αξία, αλλά και τη σημασία της. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την παρουσία του, όπως κι όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση και βέβαια τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, που ήταν οι απόγονοι των επιχειρηματιών της Καβάλας, που προσέφεραν μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό έργο. Τους απόγονους και συνεχιστές των επιχειρήσεων, ιστορικών μελών του Επιμελητηρίου και βέβαια τα επιμελητηριακά στελέχη που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον επιμελητηριακό θεσμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη το ειδικό αφιέρωμα ( ντοκιμαντέρ) για την ιστορική διαδρομή του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την επιμέλεια του Δημοσιογράφου – Ιστορικού κ Κώστα Παπακοσμά, σε σενάριο του κ. Λευτέρη Κουκουτίνη και παραγωγή του ENA Channel . Επίσης παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά, έκθεση ιστορικών εγγράφων και φωτογραφικού υλικού του Επιμελητηρίου, από το προσωπικό αρχείο και την επιμέλεια του κ Κώστα Παπακοσμά. Το αρχείο του Επιμελητήριου και την επιμέλεια της Δ/ντριας κ. Σούζη Μαυρομάτη και του μέλους του Δ.Σ κας Μαρίας Καραμπουρνιώτη και τη συμβολή του Συμβούλου Επικοινωνίας – Δημοσιογράφου κ. Κώστα Χατζηγεωργίου. 

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρατέθηκε στους προσκεκλημένους στο χώρο του ξενοδοχείου και ένα μουσικό δρώμενο. Απονομή επαίνων και αναμνηστικών δώρων

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με έπαινο και αναμνηστικό δώρο, με τη σειρά που αναφέρονται :

Επιχειρηματίες με σημαντική κοινωνική προσφορά

  1. Θεόδωρος Πουλίδης
  2. Πέτρος & Σωκράτης   Ζουμπουλάκης
  3. Πασχάλης Κιτσικόπουλος
  4. Βασίλης Σαμέρκας

Επιχειρήσεις – Από τα παλαιότερα μέλη του Επιμελητηρίου 

  1. Δουλγερίδης Παναγιώτης – Υποδήματα  Καβάλα
  2. Κατσόμαλλος Αργύριος – Εγχώρια προϊόντα Καβάλα
  3. Καπάιος Ιωάννης – Φωτογραφείο Καβάλα
  4. Μαυρίδης Αντώνιος – Ωρολογοποιός Καβάλα
  5. Τσατσούλης Ευάγγελος – Παντοπωλείο Καβάλα
  6. Μουχταρέλης Θεόδωρος – Κουρείο Καβάλα
  7. Ανανιάδης Νικόλαος – Καφεκοπτείο
  8. Αδαμπασιάδης Λέανδρος – Εισαγωγές τροφίμων Καβάλα
  9. Τουφεξής Πρόδρομος – Ηλεκτρικά Ελεθερούπολη
  10. Χατζηαβραμίδη Αδελφοί – Ξηροί Καρποί Καβάλα
  11. Αδελφοί Φέσσα – Αρτοποιείο Καβάλα
  12. Ανανιάδης Αλλαντικά – Καβάλα
  13. Ζησίμου Γεώργιος – Αντιπροσωπείες Χρυσούπολη
  14. Φαρσάκογλου Αβραάμ – Εργολάβος κηδειών Καβάλα
  15. Κωνσταντίνος Νάνος – Ωρολογοποιός Καβάλα
  16. ΕΑΣ Καβάλας – Συνεταιρισμός Καβάλα
  17. Ρωμανίδης Βασίλειος – Πρατήριο καυσίμων Καβάλα
  18. Ποθητάκης Ποθητός – Εμπόριο Χαλιών Καβάλα
  19. Γούσης Φιλιππος – Γαλακτοπωλείο Καβάλα
  20. Σωτήριος Μπαμπατζιμόπουλος – Ποτοποιία Χρυσούπολη
  21. Γινικόπουλος Νικόλαος – Σιδηρικά Καβάλα
  22. Ρουμελιώτης Άγγελος – Εμπόριο απορρυπαντικών Καβάλα
  23. Κιουτσούκωστας Κυριάκος – Κρεοπωλείο Καβάλα
  24. Ελληνική Ανώνυμος Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία –- Μισσιριάν Α.Ε. Καβάλα
  25. Καραμπουρνιώτης Ανδρέας – Εμπόριο ψαριών Καβάλα
  26. Χατζηβασιλείου Ανέστης – Ωρολογοποιός Καβάλα
  27. Κοθάλη Α.Ε. – Κεραμουργεία Χρυσούπολη
  28. Σουλίδης Στέργιος – Υποδήματα Καβάλα
  29. Παύλος Τρυφωνίδης Ο.Ε. – Αλιεία Καβάλα
  30. Μυρώνης Απόστολος – Κοσμήματα Θάσος
  31. Μπάμπης Κοντζολάκης – Κουρείο Καβάλα

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίθεση στο μαγαζί του Ηλία Μίχου από εξοργισμένους πολίτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα Σεπόλια , μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες βιασμού και μαστροπείας .

Κατά πληροφορίες , στα Σεπόλια συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους , ενώ πέταξαν τρικάκια που έγραφαν <<Αλληλεγγύη στη 12χρονη>>.

Την ίδια ώρα ,σύμφωνα με πληροφορίες ,άγνωστοι έκαναν επίθεση στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου στην περιοχή και έσπασαν τζάμι σε διπλανό κατάστημα .

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας , οι οποίες έριξαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά ,και διέλυσαν το πλήθος .

Γιάννης Γ.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι Καβαλίωτες “έπιασαν το φίδι” στην Καλαμίτσα

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, φέτος την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας διοργάνωσαν όπως κάθε χρόνο μια ξεχωριστή γιορτίνη ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Σύμμαχος της ημέρας αυτής ήταν ο καλός καιρός όπως οι πολίτες της Καβάλας διασκέδασαν με χόρο τραγούδι και μπόλικο σαρακοστιανό φαγητό.

Απο την ημέρα αυτή ωστόσο δεν έλλειπαν και οι παραδόσεις, όπου οι ουρανοί της Καβάλας γέμησαν με πολύχρομους χαρταετούς.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της περιοχής με τον Υπουργό να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε πολλά επίπεδα για την θωράκιση του Έβρου, που αποτελεί όχι μόνο σύνορο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

«Ο σκοπός μας είναι η ασφάλεια, η θωράκιση του Έβρου και μέσω του Έβρου όλης της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της διέλευσης των φορτηγών και των επισκεπτών από τα τελωνεία του Έβρου.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ειδικότερα, αλλά και για το σύνολο των θεμάτων της ατζέντας, διαπιστώθηκε διάθεση συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «και εμείς θα συμβάλλουμε για να διευκολύνουμε την είσοδο στη χώρα τουριστών από τρίτες χώρες», ενώ ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε ότι «Θα συμβάλλουμε κι εμείς ως Περιφέρεια με τις υπηρεσίας μας με τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να δοθούν οι λύσεις που απαιτούνται».

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Υποστράστηγος Ιωάννης Καραμανλής, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος Λάμπρος Τσιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός και ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Βασίλης Μαυρίδης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en