Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

100 Χρόνια Επιμελητήριο Καβάλας | Στιγμές συγκίνησης από τους επιχειρηματίες που στήριξαν τον θεσμό

Με μεγάλη επιτυχία και σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις εορτασμού των εκατό χρόνων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις είχαν δύο σκέλη κι έτσι το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Διοικητικής επιτροπής της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ το απόγευμα, στο ξενοδοχείο LUCY σε μια
πανηγυρική ατμόσφαιρα, τιμήθηκαν τέσσερις επιχειρηματίες της Καβάλας με μεγάλη κοινωνική προσφορά, τριανταμία επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο μητρώο του επιμελητηρίου από την δημιουργία του το 1918 μέχρι και το 1940, καθώς και κορυφαία
επιμελητηριακά στελέχη.

Πιο αναλυτικά

Στη διευρυμένη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου συμμετείχαν, με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Καβάλας κ Μάρκο Δέμπα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ Κωνσταντίνος Μίχαλος , ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ Παναγιώτης Αγνιάδης , ο Γ ‘ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ Ιορδάνης Τσώτσος , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ Στέφανος Γεωργιάδης όπως κι άλλοι προσκεκλημένοι Πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας . Πρώτος εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας με θέμα «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας – Η θέση της
Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ στη νέα Προγραμματική Περίοδο».

Ακολούθως ο κ Κων/νος Μίχαλος αναφέρθηκε στο θέμα «Ελληνικές επιχειρήσεις και τραπεζικό σύστημα – Προβλήματα και Λύσεις». Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, όπως και ο Αντιπεριάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, εκ μέρους της Π.Ε Καβάλας. Χαιρέτησαν και τοποθετήθηκαν επίσης, ο Θεματικός Αντιπ/ρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ κΚωστής Σημιτσής. Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της περιφέρειας ΑΜΘ κ.κ. Αλέξης Πολίτηςκαι Ανδρέας Καραγιώργης. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας, Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΟΕΒΕΚ) κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος, οεκπρόσωπος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης και βέβαια παρόντες ήταν, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Παύλος Ζησίμου και Κίμων Παπαδόπουλος.

Επετειακή εκδήλωση εκατό χρόνων του Επιμελητηρίου Καβάλας

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο εορτασμού των εκατό χρόνων,πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου LUCY, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ Νίκου Παναγιωτόπουλου. Του Περιφερειάρχη κ.Χρήστου Μέτιου. Των Βουλευτών της Ν.Δ. Καβάλας κ.κ. Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριου Λαζαρίδη. Του Αντιπερ/ρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη. Των μελών της Διοικούσας επιτροπής της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, καθώς και τριάντα Προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας. Των πρώην Υπουργών κ.κ. Γιώργου Καλαντζή και Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων. Το μέλος Δ.Σ. κ Μαρία  Καραμπουρνιώτη, η οποία επιμελήθηκε και την παρουσίαση της εκδήλωσης, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Καβάλας, όλες κι όλους τους  παρευρισκόμενους, τονίζοντας τη μοναδικότητα της επετειακής εκδήλωσης και τον συμβολισμό της, κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα.

Ο κ. Μάρκος Δέμπας, χαιρέτησε την εκδήλωση ευχαριστώντας όλες κι όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτής της μοναδικής στιγμής για τα επιμελητηριακά δρώμενα, δηλώνοντας την αξία, αλλά και τη σημασία της. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την παρουσία του, όπως κι όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση και βέβαια τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, που ήταν οι απόγονοι των επιχειρηματιών της Καβάλας, που προσέφεραν μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό έργο. Τους απόγονους και συνεχιστές των επιχειρήσεων, ιστορικών μελών του Επιμελητηρίου και βέβαια τα επιμελητηριακά στελέχη που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον επιμελητηριακό θεσμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη το ειδικό αφιέρωμα ( ντοκιμαντέρ) για την ιστορική διαδρομή του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την επιμέλεια του Δημοσιογράφου – Ιστορικού κ Κώστα Παπακοσμά, σε σενάριο του κ. Λευτέρη Κουκουτίνη και παραγωγή του ENA Channel . Επίσης παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά, έκθεση ιστορικών εγγράφων και φωτογραφικού υλικού του Επιμελητηρίου, από το προσωπικό αρχείο και την επιμέλεια του κ Κώστα Παπακοσμά. Το αρχείο του Επιμελητήριου και την επιμέλεια της Δ/ντριας κ. Σούζη Μαυρομάτη και του μέλους του Δ.Σ κας Μαρίας Καραμπουρνιώτη και τη συμβολή του Συμβούλου Επικοινωνίας – Δημοσιογράφου κ. Κώστα Χατζηγεωργίου. 

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρατέθηκε στους προσκεκλημένους στο χώρο του ξενοδοχείου και ένα μουσικό δρώμενο. Απονομή επαίνων και αναμνηστικών δώρων

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με έπαινο και αναμνηστικό δώρο, με τη σειρά που αναφέρονται :

Επιχειρηματίες με σημαντική κοινωνική προσφορά

  1. Θεόδωρος Πουλίδης
  2. Πέτρος & Σωκράτης   Ζουμπουλάκης
  3. Πασχάλης Κιτσικόπουλος
  4. Βασίλης Σαμέρκας

Επιχειρήσεις – Από τα παλαιότερα μέλη του Επιμελητηρίου 

  1. Δουλγερίδης Παναγιώτης – Υποδήματα  Καβάλα
  2. Κατσόμαλλος Αργύριος – Εγχώρια προϊόντα Καβάλα
  3. Καπάιος Ιωάννης – Φωτογραφείο Καβάλα
  4. Μαυρίδης Αντώνιος – Ωρολογοποιός Καβάλα
  5. Τσατσούλης Ευάγγελος – Παντοπωλείο Καβάλα
  6. Μουχταρέλης Θεόδωρος – Κουρείο Καβάλα
  7. Ανανιάδης Νικόλαος – Καφεκοπτείο
  8. Αδαμπασιάδης Λέανδρος – Εισαγωγές τροφίμων Καβάλα
  9. Τουφεξής Πρόδρομος – Ηλεκτρικά Ελεθερούπολη
  10. Χατζηαβραμίδη Αδελφοί – Ξηροί Καρποί Καβάλα
  11. Αδελφοί Φέσσα – Αρτοποιείο Καβάλα
  12. Ανανιάδης Αλλαντικά – Καβάλα
  13. Ζησίμου Γεώργιος – Αντιπροσωπείες Χρυσούπολη
  14. Φαρσάκογλου Αβραάμ – Εργολάβος κηδειών Καβάλα
  15. Κωνσταντίνος Νάνος – Ωρολογοποιός Καβάλα
  16. ΕΑΣ Καβάλας – Συνεταιρισμός Καβάλα
  17. Ρωμανίδης Βασίλειος – Πρατήριο καυσίμων Καβάλα
  18. Ποθητάκης Ποθητός – Εμπόριο Χαλιών Καβάλα
  19. Γούσης Φιλιππος – Γαλακτοπωλείο Καβάλα
  20. Σωτήριος Μπαμπατζιμόπουλος – Ποτοποιία Χρυσούπολη
  21. Γινικόπουλος Νικόλαος – Σιδηρικά Καβάλα
  22. Ρουμελιώτης Άγγελος – Εμπόριο απορρυπαντικών Καβάλα
  23. Κιουτσούκωστας Κυριάκος – Κρεοπωλείο Καβάλα
  24. Ελληνική Ανώνυμος Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία –- Μισσιριάν Α.Ε. Καβάλα
  25. Καραμπουρνιώτης Ανδρέας – Εμπόριο ψαριών Καβάλα
  26. Χατζηβασιλείου Ανέστης – Ωρολογοποιός Καβάλα
  27. Κοθάλη Α.Ε. – Κεραμουργεία Χρυσούπολη
  28. Σουλίδης Στέργιος – Υποδήματα Καβάλα
  29. Παύλος Τρυφωνίδης Ο.Ε. – Αλιεία Καβάλα
  30. Μυρώνης Απόστολος – Κοσμήματα Θάσος
  31. Μπάμπης Κοντζολάκης – Κουρείο Καβάλα

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι θα μέτρα πυροπροστασίας θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Καβάλας  με θέμα την υποχρεωτική προληπτική πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2024 , καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν στις νομικές διατάξεις και να προχωρήσουν στην λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας στις ιδιοκτησίες τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος Καβάλας , Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κύριος Κυριάκος Σταυρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αλέξης Γούλας  αλλά και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας για την πυροπροστασία κύριος Γιώργος Τσακαλίδης.

Μέσα από την συνέντευξη τους, οι ίδιοι  έδωσαν συμβουλές για το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί κυρίως για τις ιδιοκτήσιες πλησίον δασικών εκτάσεων, αλλά και ακάλυπτων χωρών τονίζοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωράει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου, καταλογίζεται όμως αντίστοιχα το πρόστιμο  και η δαπάνη για τον καθαρισμό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en