Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το διπλό μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν και Έλληνες

image_print

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρες – μέλη της ΕΕ, ή όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, «να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου χθες Κυριακή 16 Ιουνίου.

Αναφερόμενος μάλιστα στην επικοινωνία που είχε – κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ – με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς.

Το διπλό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σε Έλληνες και Τουρκία

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει συνέπειες, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε -κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ- με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της Ε.Ε., στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Στο ΚΥΣΕΑ εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα υπάρξει προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες της χώρας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι, και πρέπει να το γνωρίζουν, και να το αισθάνονται, «απόλυτα ασφαλείς»

Όπως επισήμανε, η ισχυρή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου εδράζεται σε συμμαχίες και ερείσματα και έχει επιβεβαιωθεί από τις διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Ε.Ε., που καταδικάζουν τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα».

Επίσης, είπε ότι «έχει επιβεβαιωθεί από την αναβάθμιση του κύρους και του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου, και που έγινε δυνατή μέσα από τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και βεβαίως, από το τολμηρό και ιστορικό βήμα της επίλυσης της χρόνιας διαφοράς με τους βόρειους γείτονές μας, που αναβάθμισε τον διεθνή ρόλο τής χώρας μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, «με ομοψυχία, εγρήγορση και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια, με όπλο την διεθνή νομιμότητα και το ενισχυμένο διπλωματικό μας κύρος. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν τόσο ευρεία υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα οι θέσεις μας».

 

 

Παρά το αυστηρό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω των οποίων τόνιζε πως «οι δυνάμεις μας έχουν πάρει θέση στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι δεν θα καταφέρει κανείς να συλλάβει το πλήρωμα του Πορθητή, συνεχίζοντας την προκλητικότητα από πλευράς της γειτονικής χώρας.

Ερντογάν: Ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητικότητά του, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά και δείχνει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά τις κινήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συνεχίζοντας τα παιχνίδια εντυπωσιασμού, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έστειλε μήνυμα πως «δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε κανέναν από το προσωπικό του Πορθητή», σχολιάζοντας τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για όσους βρίσκονται πάνω στο γεωτρύπανο. Επίσης, τόνισε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάρει τη θέση τους στην Ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της χώρας του είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, σε ομιλία του σε τελετή βράβευσης των Τούρκων εξαγωγέων, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».

«Αγαπητοί αδελφοί μου εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτά τα νερά στην ΑΟΖ που έχει διαχωριστεί για μας, συνεχίζουμε τις έρευνές μας στην ΑΟΖ μας και θα τις συνεχίσουμε. Έχουμε τέσσερα πλοία, τα δύο από αυτά είναι γεωτρύπανα και τα δύο ερευνητικά. Παλαιότερα ψάχναμε να ενοικιάσουμε πλοία και δεν βρίσκαμε, αλλά πλέον είναι πλοία που μας ανήκουν αυτά. Εμείς τώρα κάνουμε αυτή τη δουλειά με αυτά. Που ήμασταν και που είμαστε τώρα; Μας ανήκουν αυτά τα πλοία πλέον. Το ίδιο κάνουν και εκείνοι», ανέφερε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «εάν κάποιοι κάνουν κινήσεις, και εμείς με όλες τις φρεγάτες μας και αν χρειαστεί μαζί με τα αεροσκάφη μας, παίρνουμε τη θέση μας δίπλα σε εκείνα τα πλοία μας και συνεχίζουμε τις εργασίες μας».

Αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα συλλήψεων του προσωπικού του Πορθητή, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «έδωσαν λέει μια εντολή. Έδωσαν εντολή να συλλάβουν αυτούς που βρίσκονται στο πλοίο. Τίποτα δεν θα καταφέρετε. Τι συλλήψεις θα κάνετε;. Τι θα συλλάβετε;». διερωτήθηκε.

«Άλλωστε με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί. Αυτό το προσωπικό μας είναι δικό μας καθήκον να το προστατεύσουμε. Και αυτό το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», υπογράμμισε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρό του και τον Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο χαρακτήρισε «ατζαμή».

Ο Tούρκος πρόεδρος στην ομιλία τους προς τους εξαγωγείς τόνισε πως «όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνουμε για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό. Εμείς κάνουμε έρευνες στα σημεία που έχουν παραχωρηθεἰ.

Διαθέτουμε 4 πλοία, από αυτά τα δυο είναι ερευνών και τα άλλα δυο γεωτρήσεων. Αν κάποιος κάνει κάτι τότε κι εμείς μαζί με όλες τις φρεγάτες και όλα τα αεροσκάφη στεκόμαστε δίπλα τους και συνεχίσουμε τις εργασίες. Δώσανε λέει εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα, ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας!».

Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε προχωρήσει πριν κάποιες ώρες σε οργισμένη αντίδραση για τη στήριξη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο για το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο. «Εκείνοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν για την ανατολική Μεσόγειο, μπορούν να μιλήσουν. Από πότε έχει η Γαλλία το δικαίωμα να μιλήσει για την ανατολική Μεσόγειο; Έχει παράλια στην ανατολική Μεσόγειο;», είπε  σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Μακρόν «ατζαμή». Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Εμείς είμαστε μία από τις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο. Η Ελλάδα και η Μ. Βρετανία είναι επίσης εγγυήτριες χώρες. Η Γαλλία τι κάνει εκεί; Όσοι ζουν στην Κύπρο, Τούρκοι ή Έλληνες, έχουν ίσα δικαιώματα και μερίδια».

Εθνικές εκλογές 2019: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Μετά το ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Οι δύο άνδρες, όπως αναφέρθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, συμφώνησαν από κοινού να μην είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ώστε να μπορέσει απερίσπαστος να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει συνέπειες.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυρώσεις στην Τουρκία, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, υπενθυμίζει η Νέα Δημοκρατία.

Η Πειραιώς επαναφέρει στην επικαιρότητα δύο πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος στα ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζει μια δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό στις 14 Μαΐου, μέσω της οποίας σημειώνει: «Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική».

Και μια σχετική δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 22 του προηγούμενου μήνα, όπου είχε επισημάνει: «Δεν είναι η δουλειά μου ούτε να κάνω εκτιμήσεις, ούτε να φοβάμαι. Η δουλειά μου είναι να δρω. Έχω πει ξεκάθαρα ότι αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρένα Δούρου: Νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

image_print

Η Ρένα Δούρου αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σχετική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, έχοντας μείνει η μοναδική υποψήφια για τη θέση.

Η εκλογή της πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης και αναζήτησης της επόμενης πολιτικής του πορείας.

Μετά την ανάδειξή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ακολούθησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα το προσεχές διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής του παρουσίας και τη διαμόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Γιατί αποπέμφθηκε ο Φεντόροφ

image_print

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η απόφαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απομακρύνει τον Μιχαΐλο Φεντόροφ από τη θέση του υπουργού Άμυνας, παρά το γεγονός ότι θεωρείται ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες των μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μέσα στο 2026.

Η απόφαση προκάλεσε διήμερες διαδηλώσεις στο Κίεβο, με τη συμμετοχή στρατιωτών, βετεράνων και πολιτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η απομάκρυνση του 35χρονου υπουργού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πολεμική προσπάθεια της χώρας. Παρά την πρόταση του Ζελένσκι να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο, ο Φεντόροφ απάντησε ότι μοναδικός του στόχος ήταν η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο.

Ο άνθρωπος πίσω από την τεχνολογική αναβάθμιση

Ο Φεντόροφ ξεκίνησε την πολιτική του πορεία ως υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, δημιουργώντας την πλατφόρμα Diia και προωθώντας την ψηφιοποίηση του ουκρανικού κράτους. Μετά τη ρωσική εισβολή ανέλαβε την πρωτοβουλία Army of Drones, η οποία επιτάχυνε τη μαζική παραγωγή και αξιοποίηση μη επανδρωμένων συστημάτων στο πεδίο της μάχης. Όταν μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας τον Ιανουάριο του 2026, μετέφερε την ίδια φιλοσοφία αξιοποίησης της τεχνολογίας και των δεδομένων στη στρατιωτική διοίκηση.

Starlink, drones και η πίεση στη Ρωσία

Κατά τη θητεία του, προώθησε τη διακοπή της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του Starlink από τις ρωσικές δυνάμεις στις κατεχόμενες περιοχές, ενώ σχεδίασε την επιχείρηση Logistics Lockdown, η οποία στόχευε στην καταστροφή των ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού με τη χρήση drones μέσου βεληνεκούς.

Η στρατηγική αυτή ενίσχυσε τις ουκρανικές επιθέσεις σε αποθήκες, κέντρα διοίκησης και ενεργειακές υποδομές, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποδυνάμωση της ρωσικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα προς την Κριμαία.

Μεταρρυθμίσεις στον στρατό

Ο πρώην υπουργός προώθησε επίσης σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιστράτευσης, νέες συμβάσεις συγκεκριμένης διάρκειας για τους στρατιώτες, αυξήσεις στις αποδοχές του πεζικού, μέτρα αντιμετώπισης των λιποταξιών και εκσυγχρονισμό της αεράμυνας μέσω νέων τεχνολογιών και αξιολόγησης των επιχειρήσεων μετά από κάθε ρωσική επίθεση.

Παράλληλα, είχε επισημάνει δημόσια ότι η επιτυχία της επιστράτευσης προϋποθέτει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σύγκρουση με τον Σίρσκι

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα, βασική αιτία της αποπομπής του ήταν η παρατεταμένη σύγκρουσή του με τον αρχηγό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι. Οι δύο άνδρες εκπροσωπούσαν διαφορετικές αντιλήψεις για τη διοίκηση του στρατού, με τον Φεντόροφ να πιέζει για μεγαλύτερη ευελιξία, ψηφιοποίηση και ταχύτερες μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε εισηγηθεί στον Ζελένσκι την αντικατάσταση του Σίρσκι, υποστηρίζοντας πως πολλές πρωτοβουλίες του υπουργείου μπλοκάρονταν και ότι ο αρχιστράτηγος δεν είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου.

Αντιδράσεις στις τάξεις του στρατού

Η απομάκρυνση του Φεντόροφ προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε στρατιωτικούς και βετεράνους, οι οποίοι θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις του είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν. Αρκετοί υποστήριξαν ότι η αντικατάσταση θα έπρεπε να αφορά τον αρχιστράτηγο Σίρσκι και όχι τον υπουργό Άμυνας, εκφράζοντας φόβους ότι η αλλαγή ηγεσίας θα επιβραδύνει τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού στρατού.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en