ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή ενός ακόμη σημαντικού προέδρου

Τα… βάσανα της αναζήτησης προέδρων δεν τελείωσαν για τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μόλις προχθές ότι το κυβερνών κόμμα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Ωστόσο η επικείμενη ανάδειξή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αφήνει κενή μια άλλη σημαντική θέση.

Η ίδια μέχρι και την Τρίτη ήταν ενεργή πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπερ σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα πρέπει τώρα να αναλάβει την ηγεσία του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου και αυτός είναι που αναζητείται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανός διάδοχός της θα είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιος Ράντος. Ούτως ή άλλως τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα αντικαθιστά την κα Σακελλαροπούλου ως ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ. Ο κ. Ράντος σε λίγους μήνες θα έχει φθάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Άρα, τι θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο που είναι άλλωστε το μόνο αρμόδιο όργανο για να ορίσει τον επόμενο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας; Θα επιλέξει τον κ. Ράντο με την προοπτική να τον αντικαταστήσει προσεχής ή θα προτιμήσει κάποιον άλλον; Μένει να αποδειχθεί.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version