Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τρίτη στα Κύργια η κηδεία του Θέμη Ζεκερίδη

Από το Δήμο Δοξάτου έγινε γνωστό οτι την Τριτη 20 Ιουνίου η σορός του εκλιπόντα δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη, στις 12 το μεσημέρι, θα βρίσκεται στο ναό των Αγ. Δημητριου και Αγ. Γεωργίου στα Κύργια για τον τελευταίο αποχαιρετισμό και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστή στις 14.00

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σύσκεψη στην Καβάλα για την προώθηση των οίνων της ΠΑΜΘ σε τρίτες χώρες

Σύσκεψη με τους οινοπαραγωγούς της Περιφέρειας ΑΜΘ είχαν σήμερα στην αίθουσα Νικολάου Μάρτη, στην Καβάλα, οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αργύρης Πατακάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Σωτήρης Παπαδόπουλος, καθώς και στελέχη της διοίκησης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για την ενίσχυση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε στην ομιλία του ότι «Τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στoν χάρτη των οινοπαραγωγών περιοχών και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις διαχειριστούμε. Επίσης ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά γίνεται όλο και πιο σκληρός, οπότε θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να προωθήσουμε τους οίνους της Περιφέρειάς μας. Όπως το ακτινίδιο του Νέστου έγινε γνωστό, μέσω αυτών των προγραμμάτων, σε όλο τον κόσμο και έχει παρουσία, για παράδειγμα σε αγορές του αραβικού κόσμου και αλλού, το ίδιο θα πρέπει να πετύχουμε και με τους οίνους μας».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μόνος στο σπίτι» | Η πολυτελής έπαυλη πωλείται σε δημοπρασία 5,25 εκατ. δολάρια

Το χλιδάτο σπίτι της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» μετρά περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο σαλόνια, τζάκι, μια κουζίνα, ένα γκαράζ με τρεις θέσεις αυτοκινήτων και μια βεράντα.

Το διάσημο σπίτι στα προάστια του Σικάγο, όπου κάποτε ο νεαρός Κέβιν ΜακΚάλιστερ ξεχάστηκε πίσω, τη στιγμή που η οικογένειά του έφυγε σε ταξίδι στο Παρίσι, βγήκε σε δημοπρασία, σύμφωνα με μια καταχώριση της Zillow. Πρόκειται για το σπίτι που αποτέλεσε το «στούντιο» της θρυλικής και πλέον, κλασικής ταινίας «Μόνος στο σπίτι».

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές όμως, θα πρέπει να δαπανήσουν πολλά χρήματα, καθώς η πολυτελής έπαυλη των περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων κοστίζει 5,25 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί πως η έπαυλη αγοράστηκε το 2012 για 1,58 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη σελίδα Zillow, αλλά πλέον οι ιδιοκτήτες της έβαλαν… πωλητήριο!

Το πολυτελές σπίτι που αποτέλεσε το «στούντιο» για τη θρυλική ταινία «Μόνος στο σπίτι»
Πηγή: AP

Το σπίτι καταχωρίσθηκε για μικρή χρονική διάρκεια στην πλατφόρμα Airbnb το 2021. Ωστόσο προοριζόταν για διαμονή μόνο μίας διανυκτέρευσης, δίνοντας έτσι στους θαυμαστές της ταινίας τη δυνατότητα να ζήσουν, έστω για λίγο, τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί πως αν και η πολυτελής έπαυλη ήταν ιδιαιτέρως ευρύχωρη, δεν επαρκούσε ώστε να χωρέσει όλο το καστ και το συνεργείο για τα γυρίσματα της ταινίας. Έτσι, σκηνές της οικογένειας μέσα στο σπίτι γυρίστηκαν στο New Trier Township High School, σύμφωνα με το NBC Chicago.

Το σπίτι επίσης «ανακαινίστηκε πλήρως και επεκτάθηκε» το 2018, σύμφωνα με τον Zillow. «Οι σημερινοί ιδιοκτήτες έδωσαν τη μέγιστη προσοχή στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής λεπτομέρειας και της ακεραιότητας των πιο αξέχαστων και αναγνωρίσιμων χώρων του σπιτιού» κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων, ανέφερε η σελίδα Zillow.

Η χλιδάτη κατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο σαλόνια, τζάκι, μια κουζίνα, ένα γκαράζ με τρεις θέσεις αυτοκινήτων και μια βεράντα.

nbcnews,newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμόνι τέλος για τους 70άρηδες | Τι προβλέπει νέος Νόμος

Στο μικροσκόπιο των ιατρικών εξετάσεων αναμένεται να βρεθούν οι οδηγοί ηλικίας 70 ετών και άνω στην Ελλάδα, καθώς τα σχέδια της Κομισιόν που παρουσιάστηκαν πρόσφατα θέλουν τους δρόμους στις χώρες-μέλη της ΕΕ να γίνουν πιο ασφαλείς.

Στο επίκεντρο λοιπόν, βρίσκονται οι υπερήλικες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με τα στατιστικά στα τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα φαίνεται ότι εμπλέκεται ένας εξ αυτών. Κάτι τέτοιο έχει οδηγήσει σε αναζήτηση νέων μεθόδων ως προς τον τρόπο ανανέωσης των αδειών οδήγησης.

Τα στελέχη της Κομισιόν φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο γεγονός ότι οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και η πρακτική εξέταση οδήγησης. Ειδικά για το θέμα της πρακτικής εξέτασης πολλά κράτη-μέλη έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να το υιοθετήσουν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αξίζει να αναφερθεί πως πουθενά στην ΕΕ δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην άδεια οδήγησης και ο νόμος ορίζει ότι με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας οι οδηγοί πρέπει να εξετάζονται από 2 γιατρούς ανά τριετία, ενώ με τη συμπλήρωση των 80 χρονών κάθε 2 έτη απαιτείται η εξέταση του οδηγού από περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

Αντιδράσεις στο υποχρεωτικό τεστ οδήγησης

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι άνθρωποι άνω των 70 ετών θα πρέπει είτε να συμπληρώνουν μια λεγόμενη αυτοαξιολόγηση της οδηγικής τους ικανότητας, είτε να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε πέντε χρόνια.

«Η απόφαση για ποιο από τα δύο, εναπόκειται στα κράτη-μέλη» αναφέρεται στο κείμενο των σχεδίων με την επισήμανση ότι αυτό ισχύει για κάθε ανανέωση διπλώματος οδήγησης. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες προτάσεις. Όπως ότι για τα διπλώματα που εκδόθηκαν από τις 19 Ιανουαρίου του 2013 και μετά δεν θα ισχύουν επ’ αόριστον, αλλά μόνο για 15 χρόνια, κάτι που εφαρμόζει ήδη η Ελλάδα. Από την ηλικία των 70 θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 5 χρόνια ενώ στην Ελλάδα ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια έως τα 80 και κατόπιν κάθε 2 χρόνια».

Μάλιστα πολλοί υπουργοί Μεταφορών στην ΕΕ προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους επισήμαναν ότι: «Η ιδέα ότι οι ηλικιωμένοι πολίτες μιας ορισμένης ηλικίας πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικό τεστ φυσικής κατάστασης χωρίς κανέναν περαιτέρω λόγο δεν είναι καλή».

Οι ασφαλιστές από την άλλη μεριά θεωρούν ότι είναι καλό οι άδειες οδήγησης να ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια από την ηλικία των 70 ετών, μέσω μιας αυτοαξιολόγησης. Οι Σχολές Οδηγών από την άλλη μεριά, προτείνουν να υπάρχουν κάποια υποχρεωτικά μαθήματα οδήγησης σε άτομα άνω των 75 ετών ώστε το δίπλωμά τους να παραμένει σε ισχύ…

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en