Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την πλήρως ενισχυμένη έκδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35 θα αποκτήσει τελικά η χώρα μας

Την ενισχυμένη έκδοση των υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς, αναμένεται να αγοράσει η χώρα μας, τα αποκαλούμενα F-35 Block 4. Σε σχέση με το απλό F-35, το Block 4 διαθέτει 75 κύριες αναβαθμίσεις οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για επιχειρήσεις στο Αιγαίο και την υπόλοιπη επικράτεια από τους ιθύνοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», οι πρώτες εκτιμήσεις ως προς το εάν η επιλογή του Block 4 θα σημαίνει και καθυστέρηση στην έλευση των μαχητικών στην Ελλάδα (που μέχρι τώρα υπολογιζόταν εντός του 2028), σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα γίνεται λόγος για 6 επιπλέον μήνες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Το μοντέλο Block 4 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Αναβαθμίσεις στους αισθητήρες, όπως είναι π.χ. το ραντάρ, στους αισθητήρες ηλεκτροοπτικής εικόνας και στο σύστημα εντοπισμού και αναγνώρισης στόχων.
  • Ενσωμάτωση νέων όπλων 5ης γενιάς τα οποία μπορούν να εκτοξευτούν από μεγαλύτερη απόσταση και με καλύτερη ακρίβεια, καθώς επίσης και συστημάτων εκτόξευσης που προσφέρουν μια ευρύτερη γκάμα επιλογών.
  • Βελτιωμένη αυτοπροστασία με αναβαθμίσεις στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών, προσφέροντας βελτιωμένη αυτοπροστασία τόσο στον πιλότο όσο και στο ίδιο το αεροσκάφος.

Να σημειωθεί επίσης ότι το οπλικό φορτίο μεταφοράς φθάνει τους 8 τόνους ενώ μπορεί να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας όμως έτσι τη χαμηλή παρατηρησιμότητά του – γίνεται ευκολότερα ανιχνεύσιμο από τα ραντάρ του εχθρού. Το Block 4 θα διαθέτει 6 αντί για 4 εσωτερικούς πυλώνες ανάρτησης όπλων, αυξάνοντας έτσι το οπλικό φορτίο που θα μπορεί να έχει χωρίς ταυτόχρονα να χάνει τη στελθ διαμόρφωσή του που το κάνει μη ανιχνεύσιμο από τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα. Έχοντας 6 πυραύλους αέρος-αέρος AMRAAM AIM-120D καθιστά το F-35 εφάμιλλο του F-22 που οι ΗΠΑ αρνούνται μέχρι σήμερα να διαθέσουν όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε οποιαδήποτε συμμαχική χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en