Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφωνική απάτη στο Βόλο | «Γιατρός» ζήτησε χρήματα από μητέρα «Θα βγάλω τις χρυσές λάμες από ασθενή σε κώμα και θα κάνω καλά την κόρη σου»

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά τηλεφωνικών απατών με δήθεν γιατρούς να καλούν και να λένε παράλογα πράγματα στα υποψηφία θύματά τους ζητώντας τους μάλιστα αρκετά χρήματα για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν, με το πιο πρόσφατο περιστατικό στον Βόλο το μεσημέρι της Κυριακής.

«Εάν δεν εγχειρήσω το κόρη (σ.σ. την κόρη σου) σου σε μία ώρα, θα πάθει γάγγραινα. Θα βγάλω τις χρυσές λάμες και τις χρυσές βίδες από έναν ασθενή που είναι σε κώμα και θα τις βάλω στο κόρη σου», είπε ο άνθρωπος που δήλωσε «γιατρός» σε μάνα που άκουγε το «παιδί» της να κλαίει στο τηλέφωνο, γιατί έσπασε το πόδι του. Ο «γιατρός» εξηγούσε παραθέτοντας τις επιστημονικές του γνώσεις σε σπαστά ελληνικά, πως θα οδηγήσει πρώτα τον ετοιμοθάνατο ασθενή του σε τόπο ανανήψεως μία ώρα γρηγορότερα, ώστε να σώσει το πόδι της κόρης της που ήταν σπασμένο σε τρία σημεία κάτω από το γόνατο. Η γυναίκα, που προδόθηκε στον απατεώνα από τα γέλια της, κατάλαβε αμέσως την απάτη από το παραλήρημα του… γιατρού και της υποτιθέμενης κόρης της, που μέσα στον πόνο της ζητούσε να μάθει πόσα χρήματα είχε η «μάνα» της στο σπίτι. Σπαστά ελληνικά μιλούσε και η κόρη.

Όταν η γυναίκα είπε πως στο σπίτι είχε 5.000 ευρώ, ο «γιατρός» τής δήλωσε πως δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν, γιατί θα χάσει τη δουλειά του, μιας και θα έπρεπε να πάρει χρυσά καρφιά από άλλον ασθενή, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης gegonota.news. Τα 5.000 ευρώ θα ήταν μια προκαταβολή, γιατί θα έπαιρνε τα χρυσά καρφιά από τον ασθενή σε κώμα, για να τα τοποθετήσει στην κόρη της, αλλά έπρεπε να παραγγείλει άλλα από την Ελβετία, για να τα ξαναβάλει στον ασθενή, χωρίς να το καταλάβουν οι συγγενείς του.

«Το κόρη σου (σ.σ. η κόρη σου) θα αυτοκτονήσει, δεν προλαβαίνω, πρέπει να ξεκινήσω την εγχείρηση. Δίνω τον λόγο μου τον αντρικό, το κόρη σου είναι σε καλά χέρια», είπε στη «μάνα» ο γιατρός που βαφτίστηκε «Δημήτρης Σταματόπουλος». Ο «γιατρός» ζήτησε το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας για να βρεθούν, ώστε να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του απάντησε πως δεν έχει κινητό, αλλά έχει μόνο ο σύζυγός της και αυτός έξαλλος την αποκάλεσε «ψεύτρα». «Κάνεις μαμουνιές, κυρία, και τα (σ.σ. θα) το πληρώσεις», ήταν η απάντηση του «επιστήμονα».

Πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en