Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θύελλα στο κόμμα Βελόπουλου – Αποχώρησαν δύο βουλευτές μετά τις κατηγορίες για… αποστασία

Αποχωρεί τελικά και ο Αντώνης Μυλωνάκης, μετά την Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά τα όσα συνέβησαν και με την τιμωρία της αλλαγής εκλογικής περιφέρειας που τους επιβλήθη.

Οι αποχωρήσεις από την Ελληνική Λύση των δύο βουλευτών ήρθαν μετά τη πρωτοφανή απόφαση του κόμματος να τους εξορίσει σε άλλες εκλογικές περιφέρειες από αυτές που έχουν εκλεγεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά τα δημοσιεύματα που τους ενέπλεκαν σε σενάρια αποστασίας, μετά τις εκλογές, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία Αλεξοπούλου αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος με τον κ.Μυλωνάκη να αναφέρει ότι «η απάντηση μου είναι αρνητική» για να κατέβει σε άλλη εκλογική περιφέρεια και ακολούθως ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ενώ η κυρία Αλεξοπούλου σε ανάρτησή της έγραψε αρχικά «κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον».

Ο τρίτος εκ των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης που τιμωρήθηκε με αλλαγή περιφέρειας είναι ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος εξορίστηκε από την Α’ Θεσσαλονίκης στα Γρεβενά και το αποδέχθηκε.

Στην ανακοίνωσή του στο Facebook, ο κ. Μυλωνάκης αναφέρει:

Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.

Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.
Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Με εκτίμηση,
Αντώνιος Μυλανάκης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αντώνης Μυλωνάκης προέβη σε δεύτερη ανάρτηση, στην οποία αναφέρει:

«Αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι, σήμερα 22/04/2023 και ώρα 17:00 γνωστοποίησα κι επίσημα την παρακάτω επιστολή σχετικά με την αποχώρησή μου από το κόμμα “Ελληνική Λυσή – Κυριάκος Βελόπουλος”.

Πέραν της πικρίας που μου προκάλεσαν, αυτό που προέχει για εμένα είναι να ευχαριστήσω όλους εσάς που με πιστέψατε, με στηρίξατε, μου δείξατε εμπιστοσύνη και με αγαπήσατε ακριβώς για αυτό που είμαι και είδατε σε μένα και από μένα.

Σας υπόσχομαι ότι με οποιονδήποτε τρόπο περνάει από το χέρι μου θα συνεχίζω να βοηθώ εσάς τους απλούς Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και μη, καθώς ήταν, είναι και παραμένει ο μοναδικός μου σκοπός.

Σας ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά, λοιπόν, για όλη αυτή τη δύναμη που μου δίνετε αυτή τη δύσκολη για μένα ώρα.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Μυλωνάκης.
Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής»

Λίγο αργότερα δημοσίευσε στο Twitter ένα μήνυμα και την επιστολή παραίτησής του:

«Σας υπόσχομαι ότι με οποιονδήποτε τρόπο περνάει από το χέρι μου θα συνεχίζω να βοηθώ εσάς τους απλούς Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και μη, καθώς ήταν, είναι και παραμένει ο μοναδικός μου σκοπός», έγραψε.

Αποχώρησε και η Αλεξοπούλου

Η αντίδραση της Αλεξοπούλου της Ελληνικής Λύσης

Η κυρία Αλεξοπούλου σε ανάρτησή της έγραψε αρχικά «κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου χαρακτηρίζοντας ανήκουστη και πρωτόφαντη την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αναστασία Αλεξοπούλου, Ελληνική Λύση

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β1΄ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Αθήνα, 22 Απριλίου 2023

Κατόπιν της, λίαν επιεικώς απαράδεκτης και αβάσιμης, σημερινής απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», σύμφωνα με την οποία αποπέμπομαι από τον συνδυασμό του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια στην οποία εξελέγην (Β1΄ Βόρειος Τομέας Αθηνών), θα ήθελα να σχολιάσω-ανακοινώσω τα εξής:

α) Μοναδικός κριτής των βουλευτών είναι, κατά τα δημοκρατικά ειωθότα, οι ψηφοφόροι της περιφέρειάς τους, ο ελληνικός λαός. Για ποιον λόγο μού στερείται αυτό το αυτονόητο για τους θεσμούς μας δικαίωμα; Είναι δυνατόν εν ενεργεία βουλευτής του κόμματος, πρώτος σε ψήφους στην περιφέρειά του, να εκδιώκεται από τον συνδυασμό με μοναδικό «πειστήριο» ένα συκοφαντικό ανώνυμο δημοσίευμα εφημερίδας; Για ποια «δεοντολογία» μιλάμε, όταν με βάση και μόνο φήμες και ψιθύρους, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, μου αφαιρείται η μόνη δυνατότητα που οι συνταγματικοί μας θεσμοί ρητά προβλέπουν, να κριθώ δηλ. από το εκλογικό σώμα, και μόνο από αυτό;

β) Επί τέσσερα συναπτά έτη, 2019 – 2023, μέσα και έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, με την πολυποίκιλη δράση μου (αρθρογραφία, Ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ομιλίες στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές κτλ.), υπήρξα νομοταγής προς όσα ορίζει το κόμμα με το οποίο εξελέγην και, κατ’ επέκταση, το Σύνταγμα της Ελλάδας. Πάντοτε κινήθηκα μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, υπηρετώντας τον πολίτη, τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με επιτυχία, όπως αναγνωρίστηκε από πολλές πλευρές.

Απόδειξη γι’ αυτό, τα εκατοντάδες δημοσιευμένα κείμενα άρθρων μου, Ερωτήσεων και τοποθετήσεών μου κτλ., στον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης. Κι όμως, η Επιτροπή Δεοντολογίας αγνόησε και περιφρόνησε αυτή μου την προσφορά, τη δράση μου υπέρ της πατρίδας και του ανθρώπου, και αντιθέτως… στηρίχθηκε πάνω σε ένα και μοναδικό ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα για να με αποπέμψει από την περιφέρεια στην οποία εξελέγην! Αλήθεια, πώς να χαρακτηρίσω άραγε την ανήκουστη και πρωτόφαντη αυτή συμπεριφορά;

γ) Μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας περί «σολομώντειας λύσης», που στην ουσία κατακρεουργεί τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, να κατέλθω ως υποψήφια σε άλλη περιφέρεια από εκείνη στην οποία αναδείχτηκα βουλευτής και εκπρόσωπος των συμπολιτών μου. Οι σκοπιμότητες τις οποίες αποκρύπτει αυτή η «λύση» είναι, ασφαλώς, προφανείς.

Κανένας σεβασμός εκ μέρους της εν λόγω Επιτροπής προς τους ψηφοφόρους του κόμματος, ιδίως δε προς τους ψηφοφόρους του Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, από τη στιγμή που εκλεγμένη βουλευτής της περιφέρειάς τους εμποδίζεται να κατέλθει στον εκλογικό στίβο και να κριθεί από αυτούς, αλλά αντιθέτως «μετατίθεται» σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Περιμένουν ύστερα να τους πιστέψει ο κόσμος, ότι νοιάζονται δήθεν για την Ελλάδα, τους πολίτες και τη δημοκρατία;

δ) Κατόπιν τούτων, πάντοτε με σεβασμό στους συμπολίτες και τους Συνέλληνές μου, και γνωρίζοντας ότι είμαι απέναντί τους πεντακάθαρη, ότι τίποτα από όσα υπονοεί το άθλιο δημοσίευμα δεν έπραξα, έλαβα τη μόνη δυνατή απόφαση που θα μπορούσα να λάβω: Δηλώνω ότι αποχωρώ από τους συνδυασμούς του κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», ότι δεν δύναμαι να δεχτώ «σολομώντειες λύσεις» που δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία και ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω παρόμοιες άδικες και ασύστατες συμπεριφορές.

Όλοι μας θα κριθούμε στο τέλος από τον μοναδικό κριτή, τον ελληνικό λαό. Και σ’ ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια και το καλό των συμπολιτών μου, , αφού δεν δέχομαι να συμπράξω στην εις βάρος μου μεθόδευση την οποία ενορχήστρωσε και υλοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου, τους ψηφοφόρους του Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.
Βαθαίνει το χάσμα στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης, καθώς το κόμμα, με δύο επίσημες ανακοινώσεις, επιβεβαιώνει πως τρεις βουλευτές κλήθηκαν για εξηγήσεις, έπειτα από δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν ως αποστάτες, και αποφασίστηκε η «εξορία» τους σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Ο Απόστολος Αβδελας κάνει πίσω και αλλάζει εκλογική περιφέρεια

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο Απόστολος Αβδελας δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα με την απόφαση του κόμματος και ότι είναι ανοιχτός να κατέβει σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια του ζητήσει. « Με τον Βελόπουλο ξεκίνησα εκεί θα παραμείνω, δεν έχω κανένα θέμα με τις καρέκλες», δηλώνει χαρακτηριστικά

Μετά την παραπάνω εξέλιξη πάντως η ΕΛΛΥΣΗ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τη στάση Αβδελά, ενημερώνει πως θα είναι υποψήφιος στα Γρεβενά και αφήνει αιχμές στους άλλους δύο βουλευτές του κόμματος. «Μετά τις πρόσφατες, δυσάρεστες για εμάς, εξελίξεις σε σχέση με τους φερόμενους ως συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδέλας, με θάρρος και παρρησία, απέδειξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του δεν έχει βάση, αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του στο νομό Γρεβενών.

Η Ελληνική λύση ουδέποτε ανέχθηκε συμπεριφορές, οι οποίες ευτελίζουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, που εμπιστεύτηκαν και θα εμπιστευτούν ξανά το κόμμα μας στις 21 Μαΐου. Όποιος βάζει την Ελλάδα και την υπηρεσία προς την πατρίδα πάνω από την καρέκλα το αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια. Άλλωστε ο Ελληνικός λαός έχει βαρεθεί τα λόγια και περιμένει από όλους πράξεις».

www.iefimerida.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα μέλη των ελληνικών Πανεπιστημίων (φοιτητές, διδάσκοντες, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), καθώς και το ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ερευνητικών φορέων.

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα αποτελεί το έβδομο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και την Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας και τα στοιχεία οχήματος (MyAuto).

Μέχρι σήμερα στο Gov.gr Wallet έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.508.670 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.999.288 διπλώματα οδήγησης, 39.419 κάρτες αναπηρίας, 121.414 κάρτες ανεργίας (ΔΥΠΑ), 48.518 σήματα δακτυλίου και 538.584 «Φάκελοι» αυτοκινήτου (MyAuto).

Πηγή: newsbomb.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου, ο οποίος πέθανε σήμερα, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν». Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό πως ο πατέρας του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο κ. Καλλιάνος έχει κάνει πολλές αναρτήσεις για τον πατέρα του τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλλοντας την αντιμετώπιση που είχε κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου, γιατροί και άλλοι αρμόδιοι από το νοσοκομείο ήταν καθησυχαστικοί επανειλημμένως απέναντι στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο πατέρας του «τα πάει υπέροχα», ενώ ο ίδιος και ο αδερφός του επέμεναν ότι είναι σε κακή κατάσταση.

«Μετά από 5 μέρες που τον παρακαλούσαμε γονυπετείς ότι πια είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο, έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον και με το πάσο του τον έβαλε σε πλατφόρμα να μπει σε ΜΕΘ», έγραφε για καθηγητή γιατρό του νοσοκομείου.

Για το θέμα του Γ. Καλλιάνου και το γεγονός ότι ένας κυβερνητικός βουλευτής περιέγραψε την κακή κατάσταση στο σύστημα υγείας, με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του, κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

«Σέβομαι έναν άνθρωπο που για να βοηθήσει τον πατέρα του δίνει μάχη. Αυτό είναι σεβαστό, συγκινητικό και απολύτως κατανοητό και υπό την έννοια αυτή ο Γ. Καλλιάνος που είναι φίλος μου έχει την κατανόησή μου», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η πλευρά του συστήματος υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Καλλιάνος δεν κατηγορεί το ΕΣΥ για έλλειψη γιατρών ή ότι δεν βρήκε κρεβάτι στο νοσοκομείο αλλά για λανθασμένη ιατρική κρίση. «Ως υπουργός Υγείας δεν εμπλέκομαι στην κρίση των γιατρών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για μπει ασθενής σε ΜΕΘ ο θεράπων γιατρός πρέπει να τον δηλώσει σε πλατφόρμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς στην κοντινότερη.

«Το πρώτο κριτήριο είναι ο ασθενής διασωληνωμένος», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας στη συνέχεια ότι για να μπει ασθενής σε ΜΕΘ «δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ανακοίνωσε εξέδωσε χθες και η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», που ανέφερε ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού.

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι)».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζονταν επίσης ότι «η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας Καλλιάνου

Την εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου, του αδελφού και της μητέρας του για την υπόθεση του πατέρα του βουλευτή ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο Αλέξη Κούγια, το οποίο, σε δελτίο Τύπου, αναφέρει ότι αφού λάβει τον ιατρικό φάκελο θα προχωρήσει σε ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων.

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Ο κος Γιάννης Καλλιάνος, η μητέρα του και ο αδελφός του ανέθεσαν στον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια την νομική τους εκπροσώπηση στην υπόθεση που έχει δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον κο Γιάννη Καλλιάνο και αφορά τις συνθήκες νοσηλείας και τις ιατρικές επιλογές γιατρών γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκε ο πατέρας του και μετά από μια σειρά ακρωτηριασμών, ενώ αρχικά οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση της υγείας του πατέρα του ήταν τέτοια που δεν κινδύνευε η ζωή του σε καμία περίπτωση, τελικώς υπέστη ανακοπή, ακολούθως περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση και σήμερα έχασε τη ζωή του.

Το δικηγορικό μας γραφείο με τους συνεργάτες του και τη βοήθεια ειδικών ιατροδικαστών, αφού λάβουμε στην κατοχή μας τον ιατρικό φάκελο τον οποίον θα μελετήσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες μας, θα προχωρήσουμε στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en