Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θρακική Εστία Καβάλας | Κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας

image_print

Η Θρακική Εστία Καβάλας μετείχε με τον πρόεδρο της Νίκο Τσουμπάκη στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, στην Κομοτηνή , την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. κ Παντελεήμων. Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος Εθνολογίας και Ιστορίας του Δ.Π.Θ. κ. Μανώλη Βαρβούνη. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στην οποία το κυρίαρχο θέμα ήταν η συμμετοχή των Σωματείων της Ομοσπονδίας στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό του Δυτικού τμήματος της Θράκης. Η Δυτική Θράκη θα αποτελεί για το 2020 το επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ

Η Θρακική Εστία Καβάλας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της ότι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το αποκριάτικο γλέντι της με τίτλο «όπως παλιά..» στην ταβέρνα ΓΙΑΛΟΣ στην Ραψάνη στις 13.00 το μεσημέρι με ζωντανή μουσική και πλούσιο μενού και ποτό. 

 

 

 

 

2 Comments

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στη Νέα Καρβάλη Καβάλας – Αναπτύσσεται σταδιακά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό

image_print

Ανοδική πορεία καταγράφει φέτος η τουριστική κίνηση στη Νέα Καρβάλη του Δήμου Καβάλας, με την περιοχή να προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αυξημένη επισκεψιμότητα αποτελεί ένδειξη ότι η Νέα Καρβάλη εξελίσσεται σταδιακά σε έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι όμορφες παραλίες, η παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων, η τοπική γαστρονομία και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα που κερδίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Παράλληλα, η μικρή απόσταση από την πόλη της Καβάλας και η εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού ενισχύουν ακόμη περισσότερο την τουριστική της δυναμική.

Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

69ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» στο Αρχαίο Θέατρο

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στην παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, που παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
image_print

Με μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου συνεχίζεται το 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων, καθώς το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21:30, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Στον εμβληματικό ρόλο του Αργκάν πρωταγωνιστεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, πλαισιωμένος από ένα θίασο γνωστών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Σοφία Βογιατζάκη, η Παρθένα Χοροζίδου, ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Ιωάννης Απέργης, ο Θάνος Μπίρκος και η Αντιγόνη Νάκα.

Η νέα σκηνική προσέγγιση του έργου επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονικότητα της κλασικής κωμωδίας, μέσα από τον καυστικό σαρκασμό του Μολιέρου απέναντι στον φόβο της ασθένειας, τις ανθρώπινες εμμονές και την υποκρισία, διατηρώντας παράλληλα τον ρυθμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν το έργο.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ, ενώ τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 25 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ και πολύτεκνοι) κοστίζει 20 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και φέτος θα υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με αναχώρηση στις 19:15 από το ΚΤΕΛ Καβάλας και επιστροφή μετά το τέλος της παράστασης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Συνάντηση Μαρκόπουλου με τη νέα διοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος με τη νέα διοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχο Βασιλική Ξυπνητού, κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους.
image_print

Τη νέα Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλική Ξυπνητού, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στην Καβάλα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια υπηρεσία με ιδιαίτερη βαρύτητα, η οποία έχει στην αρμοδιότητά της μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή, από τον Πλαταμώνα Πιερίας έως τα ανατολικά σύνορα του Έβρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στη νέα διοικήτρια καλή και δημιουργική θητεία, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικά άριστη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τις λιμενικές αρχές. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Αρχιπλοίαρχος Βασιλική Ξυπνητού είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στη νέα διοικήτρια αναμνηστική πλακέτα της Καβάλας.

Από την πλευρά της, η Αρχιπλοίαρχος Βασιλική Ξυπνητού εξέφρασε τη συγκίνησή της για την ανάληψη των καθηκόντων της, τονίζοντας πως το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και της πατρίδας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε 24ωρη βάση. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, εκφράζοντας την πρόθεσή της να εργαστεί με πνεύμα συνεννόησης και προσφοράς προς τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Υποδιοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αντιπλοίαρχος Αγγελική Τσιμηρίκα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en