Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θόδωρος Μουριάδης: Δήλωση για τα δημοσιεύματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού

“Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, οι οποίες εγκρίθηκαν πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επιθυμεί να ξεκαθαρίζει τα εξής:

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, μετά την αποστολή εγκυκλίου από το υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε να εισάγει στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της περασμένης Τρίτης 22 Αυγούστου 2023, λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας που έθεσε ο εν λόγω φορέας (31 Αυγούστου), το θέμα του προγραμματισμού προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Καβάλας έτους 2023.

Τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, αφού εξέτασαν με προσοχή τα έγγραφα του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής και του Τμήματος Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, τα οποία καταδεικνύουν την αναγκαιότητα κάλυψης συγκεκριμένων αναγκών, ενέκριναν κατά πλειοψηφία την πρόσληψη τριάντα οκτώ ατόμων.

Οι προσλήψεις, όπως και στους υπόλοιπους δήμους της χώρας που έλαβαν πρόσφατα αντίστοιχες αποφάσεις, θα γίνουν σε κάθε περίπτωση μετά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και με την προβλεπόμενη από το νόμο αδιάβλητη διαδικασία, ήτοι μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο καθορίζει και τα κριτήρια επιλογής προσωπικού, κατόπιν σχετικής έγκρισης του Υπουργείου Εσωτερικών και της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επομένως, οι δηλώσεις ορισμένων διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, υπό την πίεση που τους ασκεί η τρέχουσα προεκλογική περίοδος, προκαλούν, αν μη τι άλλο, θυμηδία.

Όσο επιδίδονται στη διασπορά ψευδών για να διατηρήσουν την όποια επαφή τους με την επικαιρότητα, και δείχνουν να αγνοούν συστηματικά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Καβάλας και της Κεντρικής Διοίκησης, τόσο θα μεγαλώνει και η απόσταση τους από το πεδίο της υγιούς και πολιτισμένης αντιπαράθεσης ιδεών και απόψεων για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των συνδημοτών μας”.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός δεν θα ήταν πάνω από 2%

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη εφ’ όλης της ύλης

Αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός δεν θα ήταν πάνω από 2% , ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN σχολιάζοντας την ακρίβεια, αλλά είπε πως βασική αλλαγή πρέπει να είναι η αύξηση των μισθών.

«Ο πολίτες οι ίδιοι μας λένε με κάθε τρόπο πως η ακρίβεια είναι το πρώτο ζήτημα. Έχουν δίκιο το βιώνουν καθημερινά. Να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Αν δει τα στοιχεία του πληθωρισμού 5ετιας η Ελλάδα έχει χαμηλότερο από την ΕΕ. Αλλά βγαίνει από κρίση και υπάρχουν χαμηλότερα εισοδήματα», είπε ο πρωθυπουργός αρχικά.

«Έχουμε ένα πρόβλημα στον πληθωρισμό των τροφίμων, έχει να παίξει ρόλο και το ελαιόλαδο. Γιατί αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο δεν ήταν πάνω από 2%», πρόσθεσε.«Δεν αντέχουμε δημοσιονομικά μείωση του ΦΠΑ , αλλά έχουμε και υποψίες πως δεν θα περάσει τελικά στον καταναλωτή», διευκρίνισε.

Επέμενε στην αύξηση των μισθών και είπε πως πάνω από όλα πρέπει να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός. «Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα»,Έκανε λόγο για στοχευμένες μειώσεις τιμών και πως τα χειρότερα θα τα αφήσουμε πίσω μας. «Δίνουμε στοχευμένα επιδόματα με κοινωνικό πρόσωπο», σημείωσε ακόμη.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μπλόκο Μητσοτάκη στα Σκόπια | Νέα πρόκληση από την πρόεδρο του κρατιδίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους Σκοπιανούς να συνέλθουν αλλιώς πρέπει να ξεχάσουν την ένταξή τους στην Ε.Ε.

Προκαλεί, εκ νέου, η πρόεδρος των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, η οποία αφαίρεσε από την επίσημη ιστοσελίδα της την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν και μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας, δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

H συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας στην κατηγορία «MK», όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία. Στην κατηγορία «Πρόεδρος» αναφέρεται επίσης απλά «Πρόεδρος» χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα είχε συναντήσεις.

Οι Σκοπιανοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ούτε πού βρίσκονται, ούτε πού θέλουν να πάνε…

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσα σε λίγες ημέρες έστειλε δεύτερο μήνυμα προς τα Σκόπια ότι με τα καμώματά τους θα κλείσει ο δρόμος προς την Ε.Ε.

«Αν επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας, για την ονομασία της χώρας τους, τότε ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Φλώρινα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Φλώρινα, στα σύνορα της πατρίδας μας, και πρέπει να σας πω ότι είμαι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονες μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους, η οποία έχει συμφωνηθεί μέσα από μία διακρατική διεθνή Συμφωνία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες της Φλώρινας, και συνέχισε:

«Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, να στείλω ένα μήνυμα στα Σκόπια και στη νέα τους ηγεσία: Σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν, έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και το λέω αυτό όχι με χαρά. Κι οι γείτονες μας θέλουν να έχουμε καλές σχέσεις, οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν θέλουν ούτε εντάσεις, ούτε εθνικισμούς. Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα συνετιστούν και θα επανέλθουν στο δρόμο».

«Τα μνημόνια τα οποία προέκυψαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθούν ωσότου αλλάξουν στάση και προσέλθουν στον δρόμο της λογικής και στον δρόμο της συνεννόησης», ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο κ. Μητσοτάκης δείχνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε μισό βήμα πίσω στις χυδαίες προκλήσεις και τους ψευτοτσαμπουκάδες των Σκοπίων.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Δήμαρχος Σερρών παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Μαργαρίτη Σχοινά σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΔΙΠΑΕ

Η Δήμαρχος Σερρών παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Μαργαρίτη Σχοινά σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΔΙΠΑΕ

Στην τελετή αναγόρευσης του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στην πανεπιστημιούπολη των Σερρών παρέστη σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

«Η ανακήρυξη του κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε επίτομο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, φέρνει ακόμη πιο κοντά στο Δήμο Σερρών και στον τόπο μας, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέχεια της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη των Σερρών το 2021.

Ο λόγος του κ. Σχοινά ήταν ουσιαστικός και συγκινητικός, καθώς τόνισε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προσβλέπουμε ως κοινωνία για να προχωρήσουν τα παιδιά μας μπροστά, εξασφαλίζοντας εκπαίδευση, παιδεία και διεξόδους σε όλους τους τομείς, γιατί αυτό κάνει τον άνθρωπο να εμπλουτίζεται με ιδέες και να προχωρά μπροστά» ανέφερε σε σχετική δήλωσή της, η κ. Μητλιάγκα. Η Δήμαρχος Σερρών, τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία και με το ΔΙΠΑΕ, σε θέματα που στόχο έχουν την παιδεία και την εκπαίδευση της νεότερης γενιάς.

Στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα προσέφερε στον κ. Σχοινά ένα καλάθι με τοπικά προϊόντας της Σερραϊκής γης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en