ΘΑΣΟΣ
Θάσος: Χωρίς φώτα οδού για δύο χρόνια στη Σκάλα Ραχωνίου

Χωρίς οδοφωτισμό παραμένει εδώ και πολύ καιρό ο κεντρικός δρόμος στο ύψος της Σκάλας Ραχωνίου στη Θάσο, σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, όπου έχουν καταγραφεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους, καθώς η κατάσταση αυτή συνεχίζεται πάνω από δύο χρόνια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόβλημα έχει επισημανθεί επανειλημμένα στον πρόεδρο της κοινότητας, στον Δήμο Θάσου και στην Περιφέρεια ΑΜΘ, χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση.
Το πρόβλημα αφορά την εθνική οδό Λιμένα – Λιμεναρίων (ΕΟ69) και η εγκατάλειψη είναι εμφανής. Σε αρκετά σημεία, τα φώτα είναι εντελώς κατεστραμμένα ή καλυμμένα από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα, που δεν έχουν κλαδευτεί.
Επαγγελματίες της περιοχής επισημαίνουν ότι ακόμη κι αν αποκατασταθεί ο φωτισμός, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς τα κλαδιά έχουν φτάσει σε τέτοιο ύψος που ακουμπούν στα φωτιστικά σώματα. Αν η λάμπα αναφλεγεί, μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχουν και ανοιχτά φρεάτια, από τα οποία λείπουν τα καπάκια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν σημειωθεί πτώσεις ανθρώπων μέσα σε αυτά, ενώ καθημερινά από το σημείο διέρχονται δεκάδες πολίτες.
Η τοπική κοινωνία ζητά άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας, πριν θρηνήσουμε θύματα.
ΘΑΣΟΣ
Ανακαινίστηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Ποτού
ΘΑΣΟΣ
Φωτιά σε θερμοκήπιο στη Θάσο

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουνίου σε θερμοκήπιο στη Σκάλα Ραχωνίου, στη Θάσο, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν επεκταθεί σε παρακείμενες εγκαταστάσεις ή καλλιέργειες.
Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε μεγαλύτερες ζημιές, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.
ΘΑΣΟΣ
Σύσκεψη για τον Τουρισμό στην Π.Ε. Καβάλας

Μία σημαντική σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, καθώς και εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ). Στο επίκεντρο βρέθηκαν τόσο ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας όσο και οι δυνατότητες τουριστικής προβολής της Θάσου.
Παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού
Η σύσκεψη διεξήχθη με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου, και είχε ως στόχο την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ο σχεδιασμός αυτός είχε ήδη παρουσιαστεί στην πρόσφατη ημερίδα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη.
Συζήτηση για Θάσο και Νέα Εργαλεία Προβολής
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανάλυση προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας και της Θάσου, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και νέα “εργαλεία” υποστήριξης, όπως:
-
Η πλατφόρμα διαβούλευσης για την ενίσχυση της συμμετοχής τοπικών φορέων στην τουριστική στρατηγική.
-
Ο Οργανισμός Προώθησης Προορισμών, που στοχεύει στον επαγγελματικό σχεδιασμό καμπανιών και δράσεων τουριστικής προβολής.
Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού
Ο κ. Παναγιώτης Αρχοντής δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη για τις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, η οποία εντάσσεται στον δεύτερο κύκλο επαφών της Περιφέρειας με Δήμους και Επιμελητήρια. Σκοπός ήταν να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός της Περιφέρειας και να αναπτυχθούν συνέργειες με τους δήμους, ώστε να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Η συμμετοχή ήταν καθολική και η συζήτηση εποικοδομητική.»
Κοινή Δέσμευση για Συνεργασία
Η σύσκεψη ανέδειξε τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων, με στόχο την ανάδειξη των τουριστικών δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής και τη δημιουργία ολοκληρωμένων πακέτων τουριστικής εμπειρίας για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας ΑΜΘ φαίνεται να εισέρχεται σε πιο στοχευμένη και συντονισμένη φάση, αξιοποιώντας τόσο τις τοπικές δυνάμεις, όσο και σύγχρονα μέσα προβολής και στρατηγικής ανάπτυξης.