Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θάνατος 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός, μετά το θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου Ρομά.

Ο αστυνομικός στην απολογία του επέμεινε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο 17χρονος επιχείρησε να το απωθήσει.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο Λεοντάρι Βοιωτίας αργά τη νύχτα του Σαββάτου, καθώς νωρίτερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα να σταματήσει το επίμαχο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανήλικοι. Ακολούθησε καταδίωξη για περίπου 20 χλμ. και στο τέλος αυτής ο αστυνομικός ζήτησε από τον οδηγό να βγει από το όχημα, εκείνος αρνήθηκε και ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο. Κατά τους ισχυρισμούς του αστυνομικού το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο νεαρός το απώθησε. Συγγενείς του 17χρονου υποστηρίζουν ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά και ήταν μια εν ψυχρώ εκτέλεση.

Μετά την απολογία του σήμερα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τι φέρεται να υποστήριξε ο αστυνομικός στην απολογία του
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο αστυνομικός αρνείται την κατηγορία όπως του αποδίδεται και ισχυρίστηκε ότι: «Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις, ούτως ώστε το σώμα μου να να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται η πίσω με την μπροστινή πόρτα, και κρατώντας στο χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα: ”Αστυνομία. Κατέβα κάτω. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος, είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματος του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός – σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε την μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω. Για αυτό άλλωστε όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο, η αντίδραση μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση ”τι έκανες ρε φίλε;”. Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μία τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάνη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος, μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο εκεί, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε: «Με το που άκουσα τον πυροβολισμό γύρισα ενστικτωδώς για να δω από πού προήλθε ο πυροβολισμός και γυρνώντας ξανά είδα τον οδηγό αιμόφυρτο. Οπότε εγώ ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ και κλαίγοντας φώναζα: “φίλε… τι λες… τι λες φίλε…. Σε παρακαλώ φίλε…. τι λες… Όχι θεέ μου… δεν μπορώ… όχι δεν μπορώ…. Γιατί θεέ δεν βγήκε έξω… Γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε… γιατί δεν σταμάτησες ρε φίλε… γιατί ρε θεέ μου….” όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο της δικογραφίας».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en