Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θ. Χατζηχρήστος | Στόχος μας η στήριξη των Εμπόρων της Καβάλας

Σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη σχετικά με τα νέα του καθήκοντα αλλά και τον ρόλο του προέδρου της Ομοσπονδίας προχώρησε στην εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ και στο enanews.gr ο νέος πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Θα θέλαμε τη δική σας οπτική γωνία για την επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία και ποιες θα είναι οι βλέψεις σας

Ο στόχος μου για την επόμενη μέρα ήταν και θα συνεχίσει να είναι η αναβάθμιση του ρόλου της ομοσπονδίας και η διεύρυνση της. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ομοσπονδία είναι ένα δευτεροβάθμιο όργανο, τα όποια μέλη της είναι τα σωματεία του νομού μας. Έτσι λοιπόν θα πρέπει ο ρόλος αυτός να γίνει ξεκάθαρος και να γνωρίζουν όλοι ότι τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν τους βιοτέχνες και εμπόρους θα είναι μέλημα μας για να τα επιλύσουμε και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Η Ομοσπονδία χρόνο με τον χρόνο «μεγαλώνει». Εκτός φυσικά κι από διοικητικό συμβούλιο έχουμε και τομείς που πραγματικά αξίζουν. Όλοι οι τομείς μεταξύ άλλων έχουν και έναν υπεύθυνο, έναν τμηματάρχη μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει γενικότερα ένα πνεύμα για να ασχοληθείτε και με άλλα πράγματα, να κάνετε τις δικές σας πρωτοτυπίες στην διοίκηση;

Το μοντέλο που επέλεξα να διοικήσω Είναι όντως μία πρωτοτυπία για την ομοσπονδία μας και αυτό διότι δεν θα ήθελα να είναι προεδρικό. Έτσι λοιπόν επέλεξα τα μέλη του Συμβουλίου να ασχοληθούν με τους τομείς που ήδη υπάρχουν στην Ομοσπονδία από τα επαγγέλματα που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία. Θεωρώ ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε πολύ κοντά στα μέλη μας να έχουμε άμεση και γρήγορη ανταπόκριση στα προβλήματα του κάθε κλάδου και αν θα το αναλύσουμε περισσότερο θα δείτε ότι ο κάθε τομεάρχης προέρχεται από τον τομέα που έχει αναλάβει. Θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος ο οποίος όλοι μαζί θα μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα.

Πάμε στα επαγγελματικά θέματα, οι επαγγελματίες και βιοτέχνες έμποροι αντιμετώπισαν πρόσφατα μία οικονομική κρίση, πιστεύετε ότι ένας νέος επαγγελματίας-επιχειρηματίας που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Καβάλα μπορεί να ανταπεξέλθει και να κρατήσει «ζωντανή» την επιχείρηση του;

Οι ευκαιρίες πάντα υπάρχουν και δίνονται. Αρκεί να κάνεις σωστή επιλογή πιστεύω πολύ ότι η επιλογή που έχει να κάνει ένας καινούργιος επαγγελματίας για να ξεκινήσει θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να είναι εντός της τάσης της αγοράς και να μελετηθεί πάρα πολύ. Γενικότερα θα πρέπει να κοιτάξει το πεδίο που θέλει να ασχοληθεί. Αυτό βοηθάει τον επαγγελματία να ξεκινήσει μία επιχείρηση. Υπάρχουν φυσικά και εργαλεία από το κράτος τα οποία βοηθούν. Προσπαθούν να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητα.

Όσον αφορά και την ρύθμιση προσφάτως των 120 δόσεων;

Η Ρύθμιση των 120 δόσεων βοήθησε τους επαγγελματίες. Ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία αποτελεί το τριτοβάθμιο όργανο, και στο οποίο Ανήκουμε, εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα. Ευτυχώς μας άκουσαν. Καταλάβανε ότι περνούσε «δύσκολα» ο επαγγελματίας. Το συγκεκριμένο «εργαλείο» των 120 δόσεων για τον επιχειρηματία ώστε να μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο η προηγούμενη κυβέρνηση του υιοθέτησε και το εφάρμοσε και βελτίωσε η τωρινή κυβέρνηση έτσι ώστε να βλέπουμε τα αποτελέσματα και από τους δείκτες του. Φάνηκε ότι τελικά είχαμε δίκιο.

Όσον αφορά όμως και την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Καβάλας να αναφέρουμε ότι είναι αρκετά καταστήματα που είναι κλειστά δηλαδή βλέπουμε ότι αρκετοί συνάδελφοί σας αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης

Πιστεύω ότι οι αριθμοί άρχισαν να βελτιώνονται σιγά σιγά. Θα καταλάβουμε την αλλαγή που φαίνεται ήδη από τους αριθμούς. Τώρα όσο αφορά το κλίμα και το περιβάλλον της αγοράς θεωρώ ότι πάντα κάτω από κάποιες τέτοιες καταστάσεις όπως η δεκαετία που περάσαμε αφήνει πάντα χαλάσματα και κατεστραμμένα. Αυτή η δεκαετία Ξεκίνησε από το 2010-11 και έχουμε φτάσει 2019 και προσπαθούμε να δούμε που θα είναι ο «πάτος του βαρελιού» για να ξεκινήσουμε ξανά να ανεβαίνουμε προς τα πάνω κάτι που φαίνεται το πρώτο διάστημα της καινούργιας κυβέρνησης να συμβαίνει αλλά εμείς επειδή όπως λέει και ο λαός Καήκαμε στον χυλό φυσάμε και το γιαούρτι για αυτό «κρατάμε μικρό καλάθι» Θα περιμένουμε να δούμε αν θα μας δικαιώσουν όλες αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Θα προχωρήσετε και εσείς σε κάποια σεμινάρια και ημερίδες για την ενημέρωση των μελών σας, το ρωτάω αυτό διότι έρχεται ήδη ένας αντικαπνιστικός νόμος που από ότι φαίνεται έχει ανησυχήσει ήδη το σωματείο καφεζυθοπωλών Καβάλας.

Με αφορμή το δεύτερο που αναφέρατε να πω ότι μιλάμε για ένα νόμο. Ο νόμος Πάντα πρέπει να εφαρμόζεται και να είναι σεβαστός από όλους πολίτες. Το πρόβλημά μας θα είναι και αυτό που θα αντιμετωπίσουμε με το σώμα που εξειδικεύεται και των εστιατόρων. Θα πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε την εφαρμογή του νόμου και την ερμηνεία του. Πολλές φορές έχουμε δει νόμους να ερμηνεύονται διαφορετικά από μία υπηρεσία και διαφορετικά από μία άλλη υπηρεσία. Εκεί νομίζω ότι θα είναι το πρόβλημα. Εάν δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα τα πράγματα για το πώς να εφαρμόσει κάποιος τον νόμο, εκεί πέρα νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Όσον αφορά το πρώτο μέλος της ερώτησης Φυσικά και είναι απαραίτητη η ενημέρωση των μελών μας, αμφίδρομα κιόλας δηλαδή και τα μέλη να ενημερώνουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Στο νέο μοντέλο που έχω επιλέξει να ισχύει έχω βάλει ένα τομέα ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης και πιστεύω ότι είναι ο σημαντικότερος αλλά και ένας τομέας που θα βοηθήσει και στην ενημέρωση των μελών και των σωματείων, ενώ πρόκειται να βοηθήσει και στην αναζήτηση νέων Σωματείων ώστε να ενταχθούν στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Γιατί θα πρέπει να ξέρουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι Έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Πολύ σωστά και το Επιμελητήριο Καβάλας έχει επιλέξει αυτό το δρόμο. Άλλωστε τα μέλη του Επιμελητηρίου της Καβάλας είναι και μέλη της Ομοσπονδίας.

Να σας πάω λίγο και στο ζήτημα των τελευταίων ημερών καθώς μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ζήτημα των πλευρικών διοδίων, ποια είναι η δική σας θέση επί του θέματος ;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όλος ο επαγγελματικός κόσμος θα πρέπει να είναι ενωμένος με όποια απόφαση παρθεί για πλευρικά διόδια προς το καλό και τα συμφέροντά μας.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκε επί τάπητος το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επρόκειτο να έρθει και να φέρει περαιτέρω ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, πως βρήκατε εσείς αυτό το Νομοσχέδιο ;

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και όλη αυτή η κατάσταση των Κλειστών καταστημάτων και τις επιχειρήσεις να φεύγουν σε ξένες χώρες, όπως στη Βουλγαρία και στα Σκόπια ήταν απόρροια όλων αυτών των μέτρων της υπερφορολόγησης.
Άρα οποιαδήποτε από ελάχιστη μέχρι και σε μεγαλύτερη απαλλαγή υπάρξει σίγουρα θα είναι προς όφελός μας και θα φέρει ένα νέο κλίμα το οποίο Πιστεύω ότι θα έχει καλύτερα και θετικότερα αποτελέσματα.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα εμπλοκή για τη φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν | Έβαλε με πυροβόλο και κατέρριψε UAV

Νέα εμπλοκή για τη φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν, καθώς έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων, για να προστατέψει ένα εμπορικό πλοίο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η φρεγάτα, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Ανακοινωση για το περιστατικό εκδόθηκε από την «Επιχείρηση Ασπίδες» με ανάρτηση στα social media.

«Η φρεγάτα “Υδρα”, η οποία παρείχε προστασία σε ένα εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν, αντιμετώπισε 2 UAV που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Το 1ο UAV καταρρίφθηκε, ενώ το 2ο άλλαξε πορεία. Η ενέργεια ήταν αποτελεσματική και απέτρεψε τυχόν ζημιές σε ναυτικούς και εμπορική ναυτιλία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρεί στην περιοχή. Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» έγινε στα μέσα Μαρτίου, όταν εξαπέλυσε πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Σε μια εμπόλεμη ζώνη το ρίσκο είναι δεδομένο. Η υπερεξασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζήτημα είναι αν το ρίσκο λογικό ή εκφεύγει λογικών προβλέψεων. Θεωρώ ότι το ρίσκο είναι λογικό. Στις σύγχρονες μονάδες υπάρχουν περεταίρω δυνατότητες που δεν έχει η φρεγάτα μας», δήλωνε μετά την πρώτη εμπλοκή, μιλώντας στο OPEN, ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για την επιχείρηση «Ασπίδες», «προστατεύει τα πλοία τα οποία χρησιμοποιούν τη θαλάσσια οδό, δηλαδή την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, απολύτως αμυντικά. Δεν πρόκειται εμείς να επιτεθούμε σε καμιά χώρα, δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε κανέναν. Αλλά βεβαίως, έχοντας συγκεκριμένες δυνατότητες αντιμέτρων».

Στην άσκηση συμμετέχουν τέσσερις φρεγάτες από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία οι οποίες περιπολούν σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα έως τον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το ΕΚΑΒ Θάσου

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κραυγή αγωνίας για ακόμη μια χρονιά από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Κραυγή αγωνίας που εντείνεται για τη Θάσο και την Καβάλα ενόψει της θερινής περιόδου.
Με μόλις ένα ασθενοφόρο για ολόκληρο το 24ωρο στη Θάσο, με ελλείψεις προσωπικού, με μηδενικές προσλήψεις και χωρίς τη δημιουργία 2 ης βάσης στο νησί.
Το σύνολο του ΕΚΑΒ εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο στο νομό.
Τι κι αν ο Κ. Μητσοτάκης, παραμονές εκλογών του Ιουνίου 2023 στη Θάσο, υποσχόταν με περισσό θράσος «είδαμε προβλήματα με το ΕΚΑΒ, θα τα διορθώσουμε» και ότι «η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία».
Τι κι αν ο δήμαρχος Θάσου δήλωνε τον περασμένο Φεβρουάριο: «Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.»
Το νησί παραμένει εδώ και πέντε χρόνια στην ίδια ακριβώς θλιβερή κατάσταση.
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ίδρυσε το ΕΚΑΒ της Θάσου.
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το στελέχωσε και μέχρι το 2019 λειτουργούσε με δύο ασθενοφόρα στις βάρδιες καθημερινά.
Και είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε και επί πέντε χρόνια αδιαφορεί εγκληματικά για την υγεία πολιτών και τουριστών, λέγοντας ψέματα και μοιράζοντας ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις.
Οι πολυπληθείς αντιπροσωπείες από την Περιφέρεια και τους Δήμους, που συμμετέχουν στα τουριστικά συνέδρια, τι άραγε υποστηρίζουν για να προσελκύσουν τουρισμό; Ότι το νησί είναι ασφαλές;
Έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα. Θα θρηνήσουμε κι άλλα;
Καμία πλέον αμφισβήτηση δεν υπάρχει: Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση απαξιώνουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και αδιαφορούν παντελώς για την υγεία και τη ίδια τη ζωή όλων μας.

Καβάλα, 24-4-2024
Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στον αποκλεισμό των Κοινωνικών Λειτουργών από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24-4-24 στο Νοσοκομείο Καβάλας, τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) των Κοινωνικών Λειτουργών Υγείας που προκήρυξε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και κάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ, ενάντια στον αποκλεισμό των Κοινωνικών Λειτουργών από την χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en