Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής – Μεγάλη προσοχή με την ημερομηνία

Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας – Πώς θα τα πληρώσετε

Έως τις 29 Φεβρουαρίου μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων μετά και την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους.

Αρχικά εκτυπώνετε το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορείτε:

  • Να επισκεφθείτε ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρετε το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Να μπείτε στην εφαρμογή της τράπεζας τους (e-banking) και να πληρώσετε χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.

Πώς εκτυπώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Για να εκτυπώσετε την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας χρειάζεστε τους κωδικούς taxisnet του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Η διαδικασία έκδοσης του ειδοποιητηρίου είναι η εξής:

  • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar με τους κωδικούς taxisnet.
  • Επιλέγετε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και μετά το πεδίο «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε το ΑΦΜ και το έτος (εν προκειμένω το 2023) ότι είναι τα σωστά και έπειτα εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
  • Για να το εκτυπώσετε, πατάτε στην επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας.»

Χωρίς κωδικούς taxisnet

Αν δεν έχετε τους κωδικούς taxisnet, θα χρειαστεί να εισάγετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία εσείς μπαίνοντας στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Εκεί εισάγετε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος και μετά πατάτε «Εκτύπωση».

Πότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία στη ΔΟΥ πριν την έναρξη του έτους, δηλαδή πριν την 1/01/2023.

Το αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας είναι απαραίτητο έγγραφο για να έχετε στο αυτοκίνητό σας, όπως είναι και η ασφάλεια αυτοκινήτου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την 7η θέση σε διαγωνισμό αροποιίας κατέλαβε η Ελλάδα στην Γαλλία

Την 7η θέση καταφέρε να λάβη η Ελλάδα σε Παγκόσμιο διαγωνισμό αρτοποιών το οποίο πραγματοποίηθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας πριν απο λίγες εβδομάδες. Ανάμεσα στους τρείς αρτοποιούς και ο αροποίος απο την Χρυσουπολή και πρ. του σωματείου αρτοποίων Καβάλας, κ. Ιωάννης Δρόσος.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετείχε σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό και μάλιστα κατάφερε να λάβει μια ξεχωριστή γεύση για τις μοναδικές παραδοσιακές γευσείς του ψωμιού και οχι μόνο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επαγγελματίες δεν έχουν κάνει ακόμα αύξηση στην τιμή του ψωμιού

Η ακρίβεια αλλά και οι ανατιμήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχω επιρεάσει τις τιμές του ψωμιού στους φούρνους, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο των αρτοποιών Καβάλας, κ. Ιωάννη Δρόσο, αύξηση στην τιμή του ψωμιού δεν έχει γίνει εδω και δύο χρόνια. Ενω όπως ο ίδιος δηλώνει στο ENA CHANNEL, το μεγαλύτερο κόστος της ακρίβειας το επομίζονται οι ίδιοι οι επαγγελματίες και παρόλα αυτά η καταναλωτική κίνηση και το αγοραστικό ενδιαφέρον για ψωμί έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο οι ελλέιψεις προσωπικού στο Κ.Υ. Χρυσούπολης

Όπως σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας έτσι και σε αυτό της Χρυσούπολης η έλλειψη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι εμφανή και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί και πρόβλημα στα εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς απουσιάζουν ιατροί. Ενω όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και γριπής, αυτά φαινεται πως στην περιοχή φέτος τον χειμώνα ήταν ελεγχόμενα και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, παρουσιάζεται με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ της Χρυσούπολης, όπου αυτό δεν υπρχει και μάλιστα για τα επίγοντα περιστατικά έχουν επανδρωθεί και στρατιωτικοί στην θέση αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en