ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα σχολεία της Καβάλας έχουν χρέη σε ΔΕΗ και σε εταιρίες τηλεφωνίας | Τι απαντά ο Δήμαρχος Καβάλας

Τοπική αυτοδιοίκηση και δημόσιο προετοιμάζουν όσο καλύτερα μπορούν τα σχολεία για την έναρξη (την Τετάρτη) της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Τα περισσότερα προβλήματα είτε δεν υπήρξαν, είτε έχουν λυθεί. Για τα εκπαιδευτικά κενά υπάρχουν παρατηρήσεις του τοπικού συλλόγου δάσκαλων- νηπιαγωγών αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή. Έτοιμες φαίνεται να είναι και οι μαθητικές μετακινήσεις. Το μεσημέρι σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του Eurotaxi.

Ένα ξαφνικό και αρκετά σοβαρό πρόβλημα ανέκυψε ή αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Διαπιστώθηκε ότι όλα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας έχουν χρέη. Της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 150.000 σε λογαριασμούς της ΔΕΗ και τουλάχιστον 100.000 ευρώ στις εταιρίες τηλεφωνίας. Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας λέγεται ότι έχουν χρέη κι αυτά αλλά σε μικρότερο βαθμό. Τονίζεται ταυτόχρονα ότι εντός των ημερών η κατάσταση αυτή είναι πιθανό να αλλάξει αν το κράτος στείλει χρήματα στο Δήμο κι ο Δήμος τα προωθήσει στις δύο σχολικές επιτροπές.

Παρά ταύτα στο Δημαρχείο ανησυχούν. Πρώτον γιατί η ΔΕΗ πιέζει για να εισπράξει τα χρήματα που της οφείλονται, δεύτερον πιέσεις φέρεται να ασκεί μία τουλάχιστον εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Ο Δήμος Καβάλας στην χειρότερη των περιπτώσεων θα κάνει ότι συνήθως, θα καλύψει τις υποχρεώσεις (μέχρι να έρθει η επιχορήγηση του κράτους) με δικά του χρήματα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version