ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Εγνατία Οδό πριν θρηνήσουμε θύματα

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Εγνατία Οδό πριν θρηνήσουμε θύματα, πρέπει να σκεφτούν οι ιθύνοντες, στον απόηχο μίας ακόμη ανατροπής νταλίκας που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο. Πρόκειται για τη δεύτερη ανατροπή νταλίκας σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, με την ίδια αιτία, την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την έλλειψη μέτρων για την αποτροπή τέτοιου είδους ατυχημάτων.

Πρώτα συμβαίνει το ατύχημα και μετά λαμβάνεται η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, όπως καταγράψαμε σε μία σειρά παρόμοιων ατυχημάτων που έγιναν στο παρελθόν στην Εγνατία Οδό, ενώ δεν γίνεται καμία ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών, τουλάχιστον τις ημέρες και ώρες επικράτησης των θυελλωδών ανέμων, πλην των πινακίδων σήμανσης που υπάρχουν στον δρόμο, ως ελάχιστη ένδειξη προειδοποίησης.

Η ανατροπή νταλίκας, λόγω των θυελλωδών ανέμων, σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό  Κομοτηνής – Ξάνθης, σε μικρή απόσταση από τα διόδια Ιάσμου, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου. Το συρόμενο όχημα παρασύρθηκε από τη δύναμη των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με συνέπεια το πίσω μέρος να πλαγιάσει πάνω στο οδόστρωμα, αποκλείοντας προσωρινά την κυκλοφορία στο ρεύμα Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη. Πάντως όπως πληροφορήθηκε ο “Χ” έγιναν άμεσες ενέργειες για να απελευθερωθεί μέρος του οδοστρώματος και η κυκλοφορία οχημάτων επανήλθε αλλά με προσοχή. Την ίδια στιγμή λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ροδόπης που εκτελούσε δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη είχε μικρή καθυστέρηση λόγω της ανατροπής της νταλίκας.

Το συρόμενο όχημα ελληνικών συμφερόντων παρασύρθηκε από τον αέρα ενώ ο οδηγός του είχε σταθμεύσει στην λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας. Δεν μετέφερε φορτίο και σύμφωνα με πληροφορίες παρασύρθηκε πρώτα το πίσω μέρος και στην συνέχεια και το μπροστινό μέρος. Ο οδηγός της είχε προλάβει να βγει εκτός του οχήματος.

Αμέσως μετά την ανατροπή της νταλίκας η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο, ρυθμίζοντας καταρχήν την κυκλοφορία και απαγορεύοντας την κίνηση βαρέων οχημάτων. Για όσα φορτηγά ήδη κινούνταν επί της Εγνατίας Οδού υπήρξε μέριμνα  να οδηγηθούν μέχρι τον πλησιέστερο κόμβο και από εκεί να εισέλθουν στην εθνική οδό για να συνεχίσουν την πορεία τους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version