ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα διόδια και η γέφυρα ψηλά στην “ατζέντα” στην συνάντηση φορέων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Εγνατία Οδός Α.Ε”

Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης συνάντησαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη τον Δ. Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Κώστα Κουτσούκο.

Στην σύσκεψη έγινε γνωστό ότι εξετάζεται η αλλαγή του μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας.

Από την συγκεκριμένη σύσκεψη οι φορείς έμαθαν ότι:

1) Εξετάζεται η αλλαγή του μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη.

Ζητήθηκε έγκριση από το Υπουργείο ώστε αυτά να κατασκευαστούν πιο κοντά στη Νέα Καρβάλη και πιο συγκεκριμένα στο σημείο πριν από το λιμάνι Φίλιππος Β’.

Αν το αίτημα εγκριθεί καταργούνται τα πλευρικά στο νέο λιμάνι κι ο κόμβος λειτουργεί άμεσα. 

2) Ξεκινά η δημοπράτηση των μελετών για την πεσμένη γέφυρα, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα ίδια  βάθρα και θα αλλαχτεί το κατάστρωμα για να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα στο σημείο, ωστόσο είναι δύσκολες οι γεωτεχνικές μελέτες, με την προμελέτη αυτής θα εξεταστεί η στατική επάρκεια της γέφυρας. 

3) Εκπονείται προμελέτη για την ολοκλήρωση της Περιμετρικής οδού, πρόταση της οποίας είναι η δημιουργία τούνελ 200 μέτρων και κάθετες εισόδους προς την πόλη.

4) Όσον αφορά τον Ε-61 έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα δημοπρατηθεί εντός του 2020 το τμήμα από Άγιο Αθανάσιο – Σταυρό Αμυγδαλεώνα, ενώ εκτιμάται επίσης ότι η λύση για την σύνδεση Σταυρό Αμυγδαλεώνα – Άγιο Σίλα με την Εγνατία Οδό θα επιλεχτεί η διευθέτηση της Παλιάς Εθνικής Οδού που σήμερα συνδέει τα δύο σημεία. Οι μελέτες για το τμήμα Δράμα – Άγιος Αθανάσιος βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Όσον αφορά τα πλευρικά διόδια ήδη έχει διαμαρτυρηθεί η Πολιτική Προστασία και ιδιαίτερα η Πυροσβεστική για ενδεχόμενο προβλήματος σε περίπτωση πυρκαγιάς και φυσικών καταστροφών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version