Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Τα «Αδεσποτάκια Καβάλας» απέκτησαν δικό τους όχημα

image_print

Ένα όνειρο ζωής κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Ηλίας Στεφανίδης, ιδρυτής του φιλοζωικού συλλόγου «Αδεσποτάκια Καβάλας», αφού εκτός από το καταφύγιο το οποίο λειτουργεί με δικά του έξοδα μπόρεσε επιπλέον να αποκτήσει κι ένα βαν για τις μετακινήσεις και τη σίτιση των αμέτρητων αδέσποτων που φροντίζει. Το όχημα αγοράστηκε με δικά του έξοδα, κατόπιν πώλησης προσωπικών περιουσιακών του στοιχείων τον Μάρτιο και πλέον τέθηκε στην άμεση εξυπηρέτηση των σκοπών του συλλόγου.

Ο Ηλίας Στεφανίδης συνεργάζεται με τα υπόλοιπα φιλοζωικά σωματεία της Καβάλας αλλά και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Προστασίας Ζώων Συντροφιάς Χρήστο Τσιτσιλικάκη, προκειμένου να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στις ανήμπορες αδέσποτες τετράποδες ψυχές που η μοίρα τις έταξε να ζουν στο δρόμο. Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ενθουσιάζονται από το έργο του και πολλοί από αυτούς σπεύδουν να τον στηρίξουν εθελοντικά στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ο Ηλίας Στεφανίδης περιοδεύει στα σημεία όπου βρίσκονται αδέσποτα ζώα και κυρίως σκυλιά, τα οποία σιτίζει ανελλιπώς καθημερινά. Παράλληλα φροντίζει για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ενώ καλύπτει και τις έκτακτες ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν σε περιπτώσεις τραυματισμών των τετράποδων. Φυσικά συνεργάζεται με κτηνίατρο για τις στειρώσεις των τετράποδων και παράλληλα προωθεί υιοθεσίες αδέσποτων, είτε στην Ελλάδα, είτε σε χώρες του εξωτερικού.

Ωστόσο, ο Ηλίας Στεφανίδης είναι αθόρυβα παρόντας και δίπλα σε ανήμπορους συνανθρώπους του, των οποίων τις ανάγκες γνωρίζει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει. Απλός, ευαίσθητος, φιλόζωος, φιλάνθρωπος και πάντα γελαστός, ο Ηλίας συστήνεται τονίζοντας: «Κατάγομαι από τον Νομό Θεσπρωτίας. Η ανάγκη εύρεσης εργασίας οδήγησε τα βήματά μου στη Γερμανία, όπου ως μετανάστης δούλεψα για 20 ολόκληρα χρόνια. Εκεί γνώρισα και παντρεύτηκα την Κατερίνα Πετρίδου με την οποία αποκτήσαμε τρία παιδιά. Κρατώντας όμως άσβεστη την αγάπη μας για την πατρίδα μας, αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να ζήσουμε στα Κύργια της Δράμας, την ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας μου. Με τις οικονομίες εικοσαετούς σκληρής δουλειάς κατάφερα ερχόμενος στην πατρίδα να επενδύσω στην αγορά ενός οχήματος και να δουλέψω στην εταιρία Υπεραστικά ΚΤΕΛ Καβάλας ως οδηγός μέχρι σήμερα».

Ο σύλλογος «Αδεσποτάκια Καβάλας» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Φροντίζει αδέσποτα ζώα όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε όλα τα χωρώ της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Αν οποιοσδήποτε φιλόζωος θελήσει να ενισχύσει τον καθημερινό αγώνα του Ηλία Στεφανίδη για την ευζωία των τετράποδων, μπορεί να συνεισφέρει στον ακόλουθο λογαριασμό: IBAN: GR2501102150000021501310912. Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο που προσφέρει ο Ηλίας Στεφανίδης, φωτογραφίες και βίντεο από το καταφύγιο και τη φροντίδα των τετράποδων μπορεί καθένας να αναζητήσει στο διαδικτυακό προφίλ του συλλόγου https://www.facebook.com/AdespotakiaKavalas/.

Βίντεο από το καινούργιο βαν

Ταξιδιωτικοί οδηγοί και οδοιπορικά

Βίντεο από το καταφύγιο

Πηγή: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ρευματοκλοπές εκατομμυρίων: Στο «κάδρο» και περιοχές της ΑΜΘ

Έλεγχος σε μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας για υπόθεση ρευματοκλοπής
image_print

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας φέρονται να δραστηριοποιούνταν σε εκτεταμένες ρευματοκλοπές και παράνομες παρεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Η υπόθεση αφορά πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως η Καβάλα, οι Σέρρες, η Ξάνθη και ο Έβρος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τρία φέρονται ως μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 101 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 105 αξιόποινες πράξεις. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 103 περιπτώσεις ρευματοκλοπών, καθώς και δύο περιπτώσεις απάτης μέσω παράνομης αύξησης της εμφανιζόμενης ως παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συνολική ζημία σε βάρος του ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζεται σε 9.163.354 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρεται να αποκόμισε η οργάνωση εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 371.000 ευρώ.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να πραγματοποιούσαν παράνομες επεμβάσεις σε αναλογικούς και ψηφιακούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.

Στόχος των παρεμβάσεων ήταν η μείωση της καταγραφόμενης κατανάλωσης σε σχέση με την πραγματική, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη οικονομική ζημία στον ΔΕΔΔΗΕ και αντίστοιχο παράνομο όφελος για τους εμπλεκόμενους.

Στους αναλογικούς μετρητές, σύμφωνα με την έρευνα, γίνονταν αυθαίρετες παρεμβάσεις με διάφορους τεχνικούς τρόπους, όπως παραβιάσεις σφραγίδων, επεμβάσεις σε πηνία και καλωδιώσεις, αλλά και άλλες μέθοδοι αλλοίωσης της καταγραφής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις παρεμβάσεις σε ψηφιακούς μετρητές. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούνταν εξειδικευμένο παράνομο λογισμικό, το οποίο εγκαθίστατο στους μετρητές με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό.

Με τον τρόπο αυτό αλλοιώνονταν τα δεδομένα κατανάλωσης που καταγράφονταν και μεταδίδονταν στο σύστημα τηλεμέτρησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Παρεμβάσεις με διεθνές τεχνικό ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, οι επεμβάσεις σε ψηφιακούς μετρητές χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα εξελιγμένες.

Μάλιστα, ο κατασκευαστής των συγκεκριμένων μετρητών φέρεται να χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις ως το πλέον εξεζητημένο περιστατικό που έχει εντοπιστεί διεθνώς σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια μετρητές του ίδιου τύπου.

Λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας της μεθόδου, αναπτύχθηκε ειδικό εργαλείο διάγνωσης για την ανίχνευση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων.

Ποιες επιχειρήσεις φέρονται να εμπλέκονται

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σημαντικός αριθμός των εμπλεκόμενων παροχών αφορούσε επιχειρήσεις υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Μεταξύ αυτών αναφέρονται πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις εστίασης, internet cafe, βιομηχανικές μονάδες συσκευασίας κρεάτων, τροφίμων και γάλακτος, καθώς και ελαιοτριβεία.

Σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ζημία από τη μη καταγραφείσα ηλεκτρική ενέργεια ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ ανά παροχή.

Τι βρέθηκε στις έρευνες

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, οχήματα και επαγγελματικούς χώρους.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, μολυβδοσφραγίδες, εργαλεία, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, υλικά που σχετίζονται με μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και χρηματικό ποσό 24.970 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ελέγχων του ΔΕΔΔΗΕ εντοπίστηκαν και δύο αυτόφωρες περιπτώσεις ρευματοκλοπής σε επιχειρήσεις, για τις οποίες συνελήφθησαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι – ιδιοκτήτες τους.

Στη μία περίπτωση, σύμφωνα με την αστυνομία, παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που είχε διακοπεί από το 2019 φέρεται να είχε επανασυνδεθεί αυθαίρετα, με την υπολογισθείσα ζημία να ανέρχεται σε 65.775 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε παράνομη γεφύρωση τριφασικού μετρητή επιχείρησης, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή 6.532 kWh ηλεκτρικής ενέργειας και οικονομική ζημία 4.401 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη αποτύπωση της δράσης και της οικονομικής ζημίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»: Ο επετειακός εορτασμός και η υπαίθρια αγρυπνία στους αρχαίους Φιλίππους

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα
image_print

Στην εφετινή ξεχωριστή συγκυρία της συμπληρώσεως ΕΚΑΤΟΝ (100) ετών από τον εγκαινισμό του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας, από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το πρρόγραμμα και του εφετινού εορτασμού της επετείου μνήμης του πολιούχου και ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Παύλου, κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

 

Κυριακή 28.06.2026, απόγευμα

-ώρα 7 μ.μ. : ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

-ώρα 8.30 μ.μ. η Λιτανεία «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», με την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος από ένστολα τμήματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού με την όδευση της πομπής δια των οδών Ομονοίας – Ίωνος Δραγούμη – Ελευθ. Βενιζέλου και Κουντουριώτου, με την συνοδεία του ιερού Κλήρου και των Αρχών της Πόλης, της φιλαρμονικής μουσικής του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Καβάλας, τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, και με κατάληξη το Μνημείο της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στην Νεάπολη παραπλεύρως του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. 

 

Δευτέρα 29.06.2026, πρωΐ

-ώρα 7 π.μ. : ο Όρθρος και η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

-ώρα 11 π.μ. : η Δοξολογία για τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καβάλας, με την υψηλή παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Δευτέρα 29.06.2026, βράδυ

-ώρα 9 μ.μ. :  η υπαίθρια Αγρυπνία προς τιμήν των αγίων Αποστόλων επί των ερειπίων της Παλαιοχριστιανικής Α΄ στους αρχαίους Φιλίππους (είσοδος από το αρχαίο θέατρο). 

 

Στις ιερές Ακολουθίες, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου και ειδικής αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα συμμετάσχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Αλέξιος, ενώ για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων των εορταστικών εκδηλώσεων έχει υπάρξει ήδη ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου, της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας

Οι ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως www.im-phlippon.gr

Ολόκληρη η Χριστιανική Ελλάδα τιμά τον Απόστολό της. Η Ελληνική Μακεδονία τον φυτουργό της πίστεώς της. Και η Εκκλησία των Φιλίππων και της Νεαπόλεως ευλαβικά και αξιοχρέως επιτελεί τις εόρτιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου, ανταποδίδοντας οφειλετικώς προς τον Θεό και προς Εκείνον την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της. 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Εσπερίδα με θέμα «Το διαχρονικόν μήλον της έριδος»

Πρόσκληση της XX ΤΘ Μεραρχίας για την εσπερίδα Καβάλα Το διαχρονικόν μήλον της έριδος
image_print

Εσπερίδα με ιστορικό περιεχόμενο και θέμα «Καβάλα: Το διαχρονικόν μήλον της έριδος» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

Την εκδήλωση διοργανώνει η XX ΤΘ Μεραρχία «Μεραρχία Ιππικού – Μακεδονία», με πρόσκληση του Διοικητή της, Υποστράτηγου Αριστείδη Καβαράικου.

Η εσπερίδα είναι αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της Καβάλας και στη διαχρονική στρατηγική της σημασία, μέσα από εισηγήσεις που φωτίζουν διαφορετικές πτυχές της τοπικής και εθνικής ιστορίας.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αντώνιος Β. Κλαψής και ο ερευνητής τοπικής ιστορίας Κωνσταντίνος Παπακόσμας.

Ο κ. Γκίνης θα αναπτύξει το θέμα «Η στρατηγική αξία της Καβάλας στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον», ενώ ο κ. Κλαψής θα μιλήσει για την «Εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας και την απελευθέρωση της Καβάλας».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακόσμας θα παρουσιάσει την εισήγηση «Η διαχρονική παρουσία του Στρατού στην Καβάλα – Οι ονομασίες των στρατοπέδων της πόλης», αναδεικνύοντας στοιχεία της στρατιωτικής ιστορίας της περιοχής.

Συντονιστής της εσπερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος Ιωάννης Χατζηεμμανουήλ.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, στην οδό Κύπρου 12. Σύμφωνα με την πρόσκληση, για τους στρατιωτικούς προβλέπεται στολή υπ’ αριθμ. «8γ», ενώ για τους ιδιώτες ένδυση περιπάτου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en