Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τάνια Ελευθεριάδου | Το «ευχαριστώ» είναι λίγο

Το «ευχαριστώ» είναι λίγο, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν και τελικά προσήλθαν στις κάλπες, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και «σταύρωσαν» το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο. 

Έχοντας μπροστά μου μόλις 20 μέρες για προεκλογικό αγώνα, θεωρώ την ανταπόκριση του κόσμου ένα «μικρό θαύμα». Είμαι ευγνώμων και αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη που αναλογεί σε αυτή τη λαϊκή εντολή. 

Υπόσχομαι να είμαι παρούσα. Όπως παρόντες ήταν και οι πολίτες στις κάλπες. Στο Δημοκρατικό τους καθήκον. Κατάφεραν να ανατρέψουν την εικόνα που είχε δημιουργηθεί στο νομό Καβάλας, όταν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έδειχνε μια ΝΔ έτοιμη να καταλάβει και τις 4 έδρες. 

Σε αυτόν τον αγώνα, παρά τη διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πορευτήκαμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε έναν αγώνα θέσεων, με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Απέναντί μας είχαμε μια ΝΔ κρυπτόμενη. Ο αρχηγός της και οι υποψήφιοι βουλευτές στην Καβάλα αρνήθηκαν κάθε παρουσία σε debate. Δεν δέχθηκαν ποτέ την ταυτόχρονη παρουσίαση των προγραμμάτων μας. Φοβήθηκαν τη σύγκριση, σε κάθε τους βήμα. 

Η ΝΔ στην Καβάλα κατέβηκε στις εκλογές διχασμένη, με τα στελέχη της να αλληλοσπαράσσονται. Κατάφεραν το αδιανόητο: να μην ενωθούν ούτε πριν από μια εκλογική νίκη που θα τους έφερνε ξανά στην εξουσία. 

Όμως δεν έριξαν τους τόνους ούτε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Ξεχνούν το «σεμνά και ταπεινά». Επιδεικνύουν μια πρωτόγνωρη συμπεριφορά. 

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά δεδομένα του τόπου μας, βουλευτής που δεν θα κατάφερνε ποτέ την εκλογή του με απλή αναλογική, ανακοινώνει πριν τον πρωθυπουργό ποιοι θα γίνουν υπουργοί και ποιοι θα αποκλειστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Εμφανίζεται ως άνθρωπος του αρχηγού κι ετοιμάζεται να παίξει το ρόλο του «οδοστρωτήρα». 

Το ότι αποφάσισαν να «σφαχτούν» μεταξύ τους, δεν μας αγγίζει και δεν μας αφορά. Εκείνο για το οποίο όμως θα λαμβάνουν ηχηρές απαντήσεις, είναι η αλαζονεία και η έπαρσή τους, σε ό,τι αφορά το ρόλο που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους από εδώ και πέρα. 

Εμείς θα είμαστε παρόντες, κάθε μέρα, στη Βουλή αλλά και στο νομό Καβάλας, έτοιμοι να ασκήσουμε ισχυρή αλλά και υπεύθυνη αντιπολίτευση, έτοιμοι να προστατέψουμε τους πολίτες από τις συμπεριφορές της ΝΔ, η οποία απειλεί να μας γυρίσει 50 χρόνια πίσω. 

Το «αύριο» φέρνει έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατό. Ο αγώνας μόλις άρχισε. 

Τάνια Ελευθεριάδου

Βουλευτής Ν.Καβάλας 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας | Διακομίσθηκε στο Τζάνειο

Λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής, ακόμη ένα παρόμοιο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος, έξω από το Ειρηνοδικείο Νίκαιας, δημοτικός σύμβουλος επιτέθηκε στον αντιδήμαρχο Υποδομών και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκαιας, Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη, χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Ο αντιδήμαρχος μετάφερθηκε στο Τζάνειο με αιμορραγία για τις πρώτες βοήθειες. Οι δύο άνδρες ανήκουν σε αντίπαλες παρατάξεις.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Φλώρος αρνείται ότι έριξε γροθιά στον Γραμμένο | «Μου έβρισε ό,τι πιο ιερό έχω»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή μεταξύ του ανεξάρτητου πλέον Βουλευτή από τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής των «Σπαρτιατών» τόνισε πως αντέδρασε έτσι επειδή ο κ. Γραμμένος του έβρισε τη μητέρα ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως τον γρονθοκόπησε.

«Όλο το περιστατικό ξεκίνησε από την ομιλά του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που προέρχεται από μια μήνυση που έχει καταθέσει ο πατέρας μου εδώ και 2-2,5 χρόνια περίπου για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από έναν ψεύτικο λογαριασμό στο X. Ο κύριος Χήτας, λοιπόν, πάνω στον λόγο του είπε πως ο κ. Βελόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εγώ εκείνη τη στιγμή γύρισα και του είπα απλώς ότι “αυτά θα τα κρίνουν τα δικαστήρια, όχι εσύ”. Εκείνη τη στιγμή, αναίτια και χωρίς να του έχω μιλήσει, πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος και μου λέει “βούλωσέ το εσύ σκουπίδι”. Γυρνάω και του λέω “άντε γ..”και μου λέει “θα σου γ… τη μ… εσένα”. Του λέω “τι είπες”. Φεύγει εκείνη τη στιγμή και ξανακάθομαι στη θέση μου»  ανέφερε αρχικά ο κ.Φλώρος μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, είπε, από τη δική του πλευρά, το τι έγινε και ο λεκτικός διαπληκτισμός κατέληξε έξω από την πόρτα της Ολομέλειας: «Ξαναγυρνάει προκαλώντας, μου έκανε κ…δάχτυλα με χειροπέδες, μου λέει “εσένα τη μανούλα σου θα γ… παλιόπ…”, μου κάνει “να το θυμάσαι, θα σε πάνε με χειροπέδες μέσα”. Φεύγω εκείνη τη στγμή, επειδή δεν ανέχομαι κανέναν να μου βρίζει τη μητέρα μου που είναι ότι πιο ιερό έχω και νομίζω ότι είναι για όλο τον κόσμο, βγήκα στην είσοδο, ήταν ο φρουρός της Βουλής εκεί, ήταν και ο κ. Γραμμένος. Μου λέει “φύγε από εδώ, φύγε από μπροστά μου”. Με σπρώχνει και εκείνη τη στιγμή γυρνάω, τον πιάνω από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γροθιές που έχουν αναφέρει, ούτε το παραμικρό. Και εκεί έληξε το θέμα, μαζεύτηκε ο κόσμος, μας χώρισε και δεν έγινε τίποτε άλλο».

Ερωτηθείς για το αν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη, ο κ.Φλώρος είπε: «Ποτέ, ποτέ».

«Ηθικός αυτουργός ο κ. Γραμμένος»

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου, μίλησε στον Alpha, και τόνισε πως ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι ο κ. Γραμμένος. Όπως είπε όλα ξεκίνησαν επειδή ο βουλευτής της Ελληνικής μίλησε απαξιωτικά για εκείνη: «Δεν επικροτώ τέτοιες στάσεις, ούτε του Κωνσταντίνου, ούτε του κ. Γραμμένου, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, ούτε θέλω να τον μάθω. Θέλω μόνο να συγχαρώ τον κ. Γραμμένο που κατάφερε να βγάλει εκτός εαυτού τον γιο μου. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να βγάλει εκτός εαυτού τον γιο μου. Μπορεί να κατέχει επάξια τον τίτλο του ηθικού αυτουργού» τόνισε και πρόσθεσε: «Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Η χρονική στιγμή του ατυχούς συμβάντος ήταν ιδανική. Ήδη γνωρίζουμε πως υπάρχει δικαστική εμπλοκή με τον πρώην σύζυγό μου».

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το ΕΚΑΒ Θάσου

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κραυγή αγωνίας για ακόμη μια χρονιά από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Κραυγή αγωνίας που εντείνεται για τη Θάσο και την Καβάλα ενόψει της θερινής περιόδου.
Με μόλις ένα ασθενοφόρο για ολόκληρο το 24ωρο στη Θάσο, με ελλείψεις προσωπικού, με μηδενικές προσλήψεις και χωρίς τη δημιουργία 2 ης βάσης στο νησί.
Το σύνολο του ΕΚΑΒ εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο στο νομό.
Τι κι αν ο Κ. Μητσοτάκης, παραμονές εκλογών του Ιουνίου 2023 στη Θάσο, υποσχόταν με περισσό θράσος «είδαμε προβλήματα με το ΕΚΑΒ, θα τα διορθώσουμε» και ότι «η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία».
Τι κι αν ο δήμαρχος Θάσου δήλωνε τον περασμένο Φεβρουάριο: «Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.»
Το νησί παραμένει εδώ και πέντε χρόνια στην ίδια ακριβώς θλιβερή κατάσταση.
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ίδρυσε το ΕΚΑΒ της Θάσου.
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το στελέχωσε και μέχρι το 2019 λειτουργούσε με δύο ασθενοφόρα στις βάρδιες καθημερινά.
Και είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε και επί πέντε χρόνια αδιαφορεί εγκληματικά για την υγεία πολιτών και τουριστών, λέγοντας ψέματα και μοιράζοντας ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις.
Οι πολυπληθείς αντιπροσωπείες από την Περιφέρεια και τους Δήμους, που συμμετέχουν στα τουριστικά συνέδρια, τι άραγε υποστηρίζουν για να προσελκύσουν τουρισμό; Ότι το νησί είναι ασφαλές;
Έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα. Θα θρηνήσουμε κι άλλα;
Καμία πλέον αμφισβήτηση δεν υπάρχει: Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση απαξιώνουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και αδιαφορούν παντελώς για την υγεία και τη ίδια τη ζωή όλων μας.

Καβάλα, 24-4-2024
Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en