SEX

Tι λένε οι τρίχες της ηβικής περιοχής για την υγεία σας ;

Kερί, ψαλίδισμα, ξύρισμα ή… φυσικό λουκ; Ότι κι αν επιλέξετε για τη φροντίδα της ηβικής περιοχής, το βέβαιο είναι ότι οι τρίχες της περιοχής μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας.

Αποκαλύπτουν την ηλικία σας.
Σίγουρα δεν περιμένατε τις τρίχες της συγκεκριμένης περιοχής για να το καταλάβετε ότι έχετε μεγαλώσει, ωστόσο οι διαφορές που παρατηρεί εκεί μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση, είναι σημαντικές. Μετά την εμμηνόπαυση τρίχες που πέφτουν δεν αντικαθίστανται- και αυτό ισχύει για όλο το σώμα. Επίσης, δεν αδυνατίζουν απλώς, μπορεί ακόμη και να… γκριζάρουν!

Πρέπει να ελέγξετε τις ορμόνες σας.
Οι ορμόνες είναι σημαντικός φίλος ή σημαντικός εχθρός του οργανισμού. Όταν είναι καλά ρυθμισμένες, όλα λειτουργούν καλά- από το ανοσοποιητικό σας σύστημα μέχρι τη διάθεσή σας. Όταν όμως είναι εκτός ελέγχου, μπορεί να παρατηρήσετε μεγαλύτερη τριχοφυΐα από ό,τι συνήθως, να αισθάνεστε εξάντληση ή/και να παίρνετε βάρος χωρίς να τρώτε περισσότερο. Αν λοιπόν παρατηρήσετε υπερβολική τρυχοφυΐα στην περιοχή, ίσως θα πρέπει να ελέγξετε τις ορμόνες σας. Επίσης, ένας καρκίνος (στις ωοθήκες ή στα επινεφρίδια), μπορεί να οδηγεί στην έκκριση τεστοστερόνης και να προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα στο συγκεκριμένο σημείο. Στην περίπτωση της έκκρισης τεστοστερόνης ωστόσο, η τριχοφυΐα δεν θα περιοριστεί στην ηβική περιοχή, αλλά θα είναι εμφανής και στο πρόσωπό σας. Επίσης, η τεστοστερόνη μπορεί να αλλάξει τη φωνή σας, να αραιώσει τα μαλλιά σας ή να προκαλέσει ακμή.
Τριχοφυΐα μπορούν να προκαλέσουν τέλος και συγκεκριμένα φάρμακα, ή καταστάσεις όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Πρέπει να αφήσετε το ξυράφι στην άκρη.
Πολύ συχνά το ξύρισμα και το κερί μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Στην ευαίσθητη περιοχή, που το δέρμα είναι πολύ λεπτό, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν μικρολοιμώξεις από εισφρύσεις της τρίχας, τρίχες δηλαδή που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Για να προλάβετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, πριν ξυρίσετε ή αποτριχώσετε με το κερί, καλό είναι να έχετε κάνει απολέπιση, χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό προϊόν, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version