Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Tι λέει η συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου για το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ…

image_print

Για τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρσία, ο οποίος τον οδήγησε στο να μην ξεκινήσει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τους «ερυθρόλευκους», κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος σε συμπληρωματική έκθεση που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Super League για την επίμαχη αναμέτρηση, έπειτα από σχετικό αίτημα της αθλητικού δικαστή Μαρίας Σκολαρίκη.

Επιπλέον, ο διαιτητής της ΕΠΣ Τρικάλων σημειώνει ότι ο Ισπανός δηλώθηκε νομότυπα ως προπονητής των Πειραιωτών, παρότι αρχικά παρόλο που υπήρχε το δελτίο πιστοποίησης από την ΕΠΟ δεν βρισκόταν στην σχετική λίστα.

Αναλυτικά ολόκληρη η συμπληρωματική έκθεση:

«Κατόπιν του σχετικού αιτήματος, σας υποβάλλω τις παρακάτω παρατηρήσεις-διευκρινίσεις:

Α. Από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 15 παρ.2 εδ. γ και δ και άρθρου 18 παρ.1 εδ. γ του Κ.Α.Π., προκύπτει η διαδικασία που ακολουθείται πριν την έναρξη των αγώνων, η οποία έχει ως εξής: Οι ομάδες υποχρεούνται να παραδώσουν στον παρατηρητή του αγώνα τις λίστες των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων εβδομήντα πέντε (-75-) λεπτά της ώρας πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτές ακολούθως διαβιβάζονται μέσω του παρατηρητή του αγώνα στον διαιτητή, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος αυτών από τον διαιτητή και τους συνεργάτες του.

Ο κύριος έλεγχος αφορά την ταυτοπροσωπεία των αξιωματούχων και την κατοχή των δελτίων πιστοποίησης Ε.Π.Ο., που υποχρεούνται να έχουν ο προπονητής, ο βοηθός προπονητή και ο προπονητής τερματοφυλάκων της κάθε ομάδος ώστε να μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με τις αντίστοιχες ιδιότητες. Για το λόγο αυτό οι λίστες των αξιωματούχων συνοδεύονται με τις απαιτούμενες ταυτότητες και τα δελτία πιστοποίησης Ε.Π.Ο. των προαναφερθέντων. Στην περίπτωση που προκύψουν παραλείψεις, ενημερώνουμε τον παρατηρητή του αγώνα, ώστε να έρθει σε επαφή με τις ομάδες για την εξάλειψή τους.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, οι ομάδες παρέδωσαν εγκαίρως στον παρατηρητή του αγώνα τις λίστες τους και αυτός τις διαβίβασε σε εμάς για να προβούμε στους ελέγχους που προανέφερα. Κατά τον έλεγχο των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, διαπίστωσα τα εξής: 1) Ενώ μας είχε προσκομιστεί το δελτίο πιστοποίησης Ε.Π.Ο. του προπονητή κ. GARCIA JUNEYT OSCAR, αυτός δεν βρισκόταν στη λίστα, β) απουσίαζε η ταυτότητα του κ. MARTINEZ RUBEN, ο οποίος είχε δηλωθεί ως τεχνικός διευθυντής.

Ενημερώσαμε αμέσως τον παρατηρητή του αγώνα για τις παραπάνω παραλείψεις, ο οποίος αμέσως μετά μας παρέδωσε τη διορθωμένη λίστα του, όπου φαίνεται και στις παρατηρήσεις μου στο ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ, στη θέση του προπονητή τοποθετήθηκε ο κ. GARCIA JUNEYT OSCAR και στη θέση του τεχνικού διευθυντή ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΗΣ. Συνεπώς, όπως εκ των ως άνω αναλυτικά αναφερόμενων προκύπτει ότι ακολουθήθηκε πιστά η εκ του κανονισμού προβλεπόμενη διαδικασία.

Β. Σύμφωνα με τον Κανόνα 5 παρ 3 περ. με τίτλο ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των Κανόνων Παιχνιδιού 2017-18, ο διαιτητής μπορεί να διακόψει προσωρινά ή οριστικά το παιχνίδι αν ένας θεατής ρίξει αντικείμενο το οποίο έχει χτυπήσει έναν αξιωματούχο του αγώνα, έναν παίχτη ή έναν αξιωματούχου ομάδας.

Εν προκειμένω στο εν λόγω παιχνίδι υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου ομάδας, όπως μιας διαβεβαίωσε και ο ιατρός του αγώνα, συγκεκριμένα του κ. GARCIA JUNEYT OSCAR που προήλθε από ρίψη αντικειμένου από θεατή, ταυτόχρονα δε, μου δηλώθηκε από τους αξιωματούχους της ομάδας στην οποία ανήκει ο τραυματισθείς αξιωματούχος ότι αυτός επειδή δεν αισθάνεται καλά, χρήζει περαιτέρω ιατρικής φροντίδας σε νοσοκομείο.

Κατόπιν τούτων, έκρινα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις τους ως άνω κανόνα που επιτάσσουν την οριστική διακοπή – μη έναρξη αγώνα.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα όσα αναφέρω στο ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καβάλα: Διακρίσεις για το Τμήμα Τριάθλου του ΝΟΘΑΚ στη Λίμνη Δόξα

Καβάλα-αθλητές του Τμήματος Τριάθλου του ΝΟΘΑΚ στους αγώνες πρόκρισης στη Λίμνη Δόξα
image_print

Σημαντικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές και η αθλήτρια του Τμήματος Τριάθλου του Ναυτικού Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας στους αγώνες πρόκρισης της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που διεξήχθησαν στη Λίμνη Δόξα.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με στόχο τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας για τους Μεσογειακούς Αγώνες Sprint Triathlon Ανδρών-Γυναικών και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sprint Triathlon Youth.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες Sprint Triathlon, ο Κωνσταντίνος Αντέσχος κατέλαβε την 4η θέση, με επίδοση 1:03:22.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Sprint Triathlon Youth, ο Αργύρης Ντουάνογλου κατέκτησε τη 2η θέση με επίδοση 1:06:12, ο Δημήτρης Μακρυγιάννης την 3η θέση με 1:08:36 και η Ιωάννα Παπανικολάου την 3η θέση με 1:14:27.

Σύμφωνα με τον ΝΟΘΑΚ, για τους Μεσογειακούς Αγώνες την πρόκριση εξασφαλίζει μόνο ο νικητής του αγώνα, ενώ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προκρίνονται οι δύο πρώτοι αθλητές και οι δύο πρώτες αθλήτριες.

Η αποστολή του συλλόγου ταξίδεψε περίπου 700 χιλιόμετρα από την Καβάλα για να συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ η διεξαγωγή των αγώνων παρέμενε αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το απαιτητικό μικροκλίμα της περιοχής δημιούργησε επιπλέον ψυχολογική πίεση και σωματική καταπόνηση για τους αθλητές και τον προπονητή. Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα παρουσίασε ψυχική δύναμη, αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική ωριμότητα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας συγχαίρει όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις τους, επισημαίνοντας ότι η πρόοδός τους αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και σωστής προπονητικής διαδικασίας.

Παράλληλα, εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκριση και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλους στη συνέχεια της αγωνιστικής τους πορείας.

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιγαντιαίο Κύπελλο Μουντιάλ από Lego στη Νέα Υόρκη

image_print

Ένα γιγαντιαίο αντίγραφο του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατασκευασμένο από περισσότερα από 1,36 εκατομμύρια τουβλάκια LEGO, αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη, εντυπωσιάζοντας κατοίκους και επισκέπτες.

Η κατασκευή, ύψους περίπου 8,5 μέτρων, στήθηκε στο Rockefeller Plaza με τη συμμετοχή του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου Καφού και του σχεδιαστή της LEGO, Κριστόφ Βιετί.

Για την ολοκλήρωσή της χρειάστηκαν πάνω από 7.000 ώρες εργασίας, ενώ αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων για το Μουντιάλ του 2026. Το εντυπωσιακό έκθεμα αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες φίλους του ποδοσφαίρου και της LEGO τις επόμενες ημέρες.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Καταγγελίες του ΑΣ κατά της ΚΑΕ για αθέτηση συμφωνιών

ΠΑΟΚ - Ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ κατά της ΚΑΕ - 2026
image_print

ΠΑΟΚ: Καταγγελίες του ΑΣ κατά της ΚΑΕ για αθέτηση συμφωνιών

Σοβαρές καταγγελίες κατά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ διατυπώνει ο ΑΣ ΠΑΟΚ μέσω επίσημης ανακοίνωσής του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τηρηθεί οι συμφωνίες που είχαν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Ερασιτέχνης κάνει λόγο για οικονομικές εκκρεμότητες, απουσία σύμβασης για τη χρήση του PAOK Sports Arena και αθέτηση δεσμεύσεων που, όπως υποστηρίζει, έχουν δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των δύο φορέων.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΠΑΟΚ, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η συνεργασία με την ΚΑΕ, ενώ ο Ερασιτέχνης υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης μέσω διαδοχικών συναντήσεων δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνιών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΑΣ ΠΑΟΚ, από τον Νοέμβριο του 2025, όταν η ΚΑΕ πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη, η ομάδα μπάσκετ χρησιμοποιεί το PAOK Sports Arena και το έμβλημα του συλλόγου χωρίς να έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση και χωρίς να έχει καταβληθεί οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο Ερασιτέχνης υποστηρίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της ΚΑΕ πως το θέμα θα διευθετηθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη, ενώ χαρακτηρίζει τη στάση της ΚΑΕ ως έλλειψη σεβασμού προς τον ιστορικό σύλλογο.

Παράλληλα, συγκρίνει τη συγκεκριμένη κατάσταση με τη συνεργασία που διατηρεί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι για τη χρήση του γηπέδου της Τούμπας υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις και οικονομικές υποχρεώσεις που, όπως αναφέρει, τηρούνται κανονικά.

Αναφορά σε οικονομικές υποχρεώσεις και δωρεές

Στην ανακοίνωσή του ο ΑΣ ΠΑΟΚ διευκρινίζει ότι η δωρεά ύψους 500.000 ευρώ που είχε πραγματοποιήσει ο Τέλης Μυστακίδης αφορούσε αποκλειστικά τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου και δεν σχετίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, με τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν υλοποιήθηκε και άλλη οικονομική δέσμευση που αφορούσε την κάλυψη του συμβολαίου του Αμερικανού βολεϊμπολίστα Τζεφ Τζέντρικ, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις που είχαν προηγηθεί.

Διαφωνίες για τη λειτουργία του PAOK Sports Arena

Ένα ακόμη σημείο τριβής αφορά, σύμφωνα με τον ΑΣ ΠΑΟΚ, τους όρους λειτουργίας του PAOK Sports Arena.

Ο Ερασιτέχνης αναφέρει ότι η ΚΑΕ ζητά διαφορετικό επιμερισμό λειτουργικών εξόδων, όπως λογαριασμούς νερού, συντήρηση εγκαταστάσεων, φύλαξη και επισκευές, ενώ παράλληλα ζητεί την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου, χωρίς – όπως υποστηρίζει – να έχει προηγηθεί συμφωνία για τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Στην ανακοίνωση διατυπώνονται επίσης ερωτήματα για τον χρόνο αποστολής σχετικής επιστολής από την πλευρά της ΚΑΕ, λίγο πριν από τις προθεσμίες που αφορούν τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.

Έκκληση για ενότητα και σεβασμό

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση, αλλά τον σεβασμό των συμφωνιών και ισότιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι επιθυμία του είναι η διατήρηση της ενότητας στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την άποψη ότι ο σύλλογος πρέπει να λειτουργεί με κοινό γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη δημόσια απάντηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en