Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ροτόντες, τζάκι, powerpoint και vegan μπουφές στις Σπέτσες – Τι έγινε στη συνεδρίαση της ΚΟ στο σπίτι Κασσελάκη

Σε ένα περιβάλλον μακρά απ’ ότι είχαν συνηθίσει για να κάνουν πολιτικές ζυμώσεις, στο αρχοντικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσουν τους άξονες πολιτικής στους οποίους θα πρέπει να βαδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα.

Η συνεδρίαση της ΚΟ ξεκίνησε στις 16:00 ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, παρά το γεγονός πως υπήρχαν απουσίες, τόσο αυτών οι οποίοι δεν θα παρευρίσκονταν ούτως ή άλλως, αλλά και γιατί ορισμένοι καθυστέρησαν για προσωπικούς λόγους.

Ειδικότερα, με μικρή καθυστέρηση, στις 6 το απόγευμα, έφτασαν στο νησί οι κ. Μπάρκας και κ. Ξανθόπουλος. Αύριο αναμένονται η κ. Λινού, η κ. Κασσιμάτη η Ρένα Δούρου αλλά και η Έλενα Ακρίτα. Από την άλλη, ηχηρές ήταν και κάποιες απουσίες. Πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, έκτακτα προβλήματα κράτησαν στην Αθήνα την Όλγα Γεροβασίλη και τη Μαρίνα Κοντοτόλη.

Ένας εξ αυτών, ο Παύλος Πολάκης ο οποίος βρέθηκε στο νησί των Σπετσών λίγο μετά τις 20:00, αφού είχε προγραμματισμένο χειρουργείο.

Η καθυστέρηση Πολάκη και ο εκνευρισμός με δημοσιογράφο

Δημοσιογράφοι που βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού αναζητώντας μια δήλωσή του, τον υποδέχτηκαν με το τυπικό «καλώς ορίσατε» με τον κ. Πολάκη να απαντάει: «Πρέπει να πω καλώς σας βρήκα;».

Με τη συνεδρίαση στο σπίτι Κασσελάκη να ήταν προγραμματισμένη να λήξει πριν τις 21:00 ήταν προφανές ότι ο Παύλος Πολάκης δεν θα προλάβαινε και πολλά πράγματα, αλλά θα ήταν παρών στο δείπνο για το οποίο μάλιστα υπήρχε και ειδική πρόβλεψη για χορτοφάγους.

Ο κ. Κασσελάκης υποδέχτηκε έναν έναν προσωπικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνεται πως ο ίδιος δεν έχει απαθανατιστεί σε καμμία από τις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί εντός της ημέρας τόσο έξω από το σπίτι όσο και κατά τις υποδοχές των βουλευτών

Σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και σε ένα διαφορετικό μοντέλο από το τυπικό των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, οι βουλευτές του κόμματος κάθησαν σε τρεις ροτόντες γύρω από το αναμμένο τζάκι στο σαλόνι του αρχοντικού, με τα λάπτοπ όλων να είναι ανοιχτά και να κρατιούνται σημειώσεις.

Μετά την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση για την καμπάνια του κόμματος με θέμα την ακρίβεια από τη γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών από τον Χάρη Μαμουλάκη.

Οι βουλευτές στην πλειονότητά τους είχαν ήδη ετοιμάσει, όπως λένε πληροφορίες, τα ηλεκτρονικά αρχεία, τα λεγόμενα power point, με τα οποία θα παρουσίαζαν τις προτάσεις νόμου και τη στρατηγική και τη δράση που θα προτείνουν για το επόμενο διάστημα, αλλά και τι έχει γίνει μέχρι σήμερα σε ό, τι αφορά το κοινοβουλευτικό έργο.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζαν για 30 λεπτά ο καθένας τον απολογισμό και τις δράσεις τους και εν συνεχεία δέχονταν ερωτήσεις από τους βουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε από την πλευρά του την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.ά.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Ανά μία ώρα γινόταν πεντάλεπτη διακοπή για τους καπνιστές, ώστε να μπορούν να βγουν εκτός αίθουσας, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας υπήρξε μπουφές για τους βουλευτές, με πρόβλεψη και για χορτοφάγους.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το Σάββατο οι συνεδριάσεις θα ξεκινήσουν στις 9:15 το πρωί με μεσημεριανό διάλειμμα στις 2 μετά το μεσημέρι, για να αρχίσουν εκ νέου μετά τις 4, προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν τις 9 το βράδυ.

Μετά τις συνεδριάσεις του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του κόμματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον «Ταρσανά», αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών η Κουμουνδούρου αναζητούσε χθες εναλλακτική λύση.

Όσον αφορά τη διαμονή των βουλευτών, αυτή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Roumani», ενώ παρόντες πλην των βουλευτών θα είναι και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Το Σάββατο και η Ακρίτα: «Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω στις Σπέτσες»

Την απόφασή της να πάει στις Σπέτσες, το Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε μέσω των social media η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε πει πως δεν θα πάει στις Σπέτσες, επικρίνοντας την επιλογή Κασσελάκη για το νησί και λέγοντας πως θα μπορούσαν να πάνε κάπου στη Θεσσαλία που είχε πληγεί από τις καταστροφές, φαίνεται τώρα να άλλαξε γνώμη. Η ίδια σε ανάρτησή της, θέλοντας να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών, τονίζει πως αποφάσισε να βάλει την κομματική συσπέιρωση πάνω από όλα.

Η κυρία Ακρίτα επισημαίνει πως «θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα». Παράλληλα προσθέτει πως «σε μια εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται άγρια από εχθρούς και πρώην φίλους, αποφάσισα να βάλω την κομματική μας συσπείρωση πάνω από όλα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Δεν θα τους περάσει. Όση επίθεση κι αν μάς κάνουν, δεν θα τους περάσει. Ενωμένοι μπορούμε».

419817196_316042547494439_1838930121522533867_n

Οι αφίξεις στο νησί

Νωρίτερα, με βαν και ταξί κατέφθασαν, λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα, στην οικία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη οι βουλευτές του κόμματος, προκειμένου να ξεκινήσει η τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της άφιξης βουλευτών στην οικία Κασσελάκη με βανάκι:

Πρώτος έφτασε ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης και ακολουθούσε το βαν με τους βουλευτές, οι οποίοι είχαν αρχίσει να φτάνουν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι των Σπετσών.

Αρκετοί κατευθύνθηκαν στα ξενοδοχεία τους και άλλοι απόλαυσαν ένα καφέ, καθώς ο καιρός ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος, έχοντας δώσει ραντεβού για την επιβίβαση στο πούλμαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι εξής:

Χρήστος Γιαννούλης
Κυριακή Μάλαμα
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Πέτρος Παππάς
Αλέξανδρος Μεικοπουλος
Καλλιόπη Βέττα
Μίλτος Ζαμπάρας
Χάρης Μαμουλάκης
Γιάννης Σαρακιώτης
Νίκος Παππάς
Κατερίνα Νοτοπουλου
Διονύσης Καλαματιανός
Γιώργος Καραμέρος
Θεοδώρα Τζάκρη
Ευάγγελος Αποστολάκης
Όθων Ηλιόπουλος
Ράνια Θρασκιά
Ραλλία Χρηστίδου
Σωκρατης Φάμελλος
Βασίλης Κόκκαλης
Συμεών Κεδίκογλου
Γιώργος Γαβρήλος
Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Κώστας Μπάρκας
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Παύλος Πολάκης (έφτασε στις 8 το βράδυ καθώς νωρίτερα είχε προγραμματισμένο χειρουργείο στην Αθήνα)
Γιώτα Πούλου (Θα πάει το Σάββατο)
Νίνα Κασιμάτη (Θα πάει το Σάββατο)
Ρένα Δούρου (Θα πάει το Σάββατο)
Αθήνα Λινού (Θα πάει το Σάββατο)
Έλενα Ακρίτα (Θα πάει το Σάββατο)

Να σημειώσουμε πως οι Μπάρκας και Ξανθόπουλος καθυστέρησαν να φτάσουν στην Κόστα και τελικά αφίχθησαν στο νησί λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη. Για τον λόγο αυτό πήγαν κατευθείαν στο σπίτι του Κασσελάκη.

mparkas_xanthopoulos__1_
Ο Ξανθόπουλος Θεόφιλος βουλευτής Δράμας που έφτασε με καθυστέρηση

 

oikeia-kasselaki__2_
Ραλλία Χριστίδου, Ράνια Θρασκιά, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
spiti-kasselaki__1_
Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Ψυχογιός και Κατερίνα Νοτοπούλου
spiti-kasselaki__3_
Ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης
oikeia-kasselakis__8_
Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης
oikeia-kasselakis__3_
Όθων Ηλιόπουλος
oikeia-kasselaki-arthrou_2
Οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος και Νίκος Παππάς


Η «μυστική» άφιξη Κασσελάκη την Πέμπτη στις Σπέτσες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έφτασε στο νησί με… περιπετειώδη τρόπο τα ξημερώματα της Παρασκευής προκειμένου να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν φτάσει από νωρίς το απόγευμα στο νησί. Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, να εξασφαλίσουν ένα πλάνο από την άφιξη του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες, καθώς υπήρξε πρόνοια, για να μείνουν οι τηλεοπτικές κάμερες μακριά από τον Στέφανο Κασσελάκη

Συγκεκριμένα, οι αποσκευές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκαν σε προβλήτα κοντά στην οικία του, δίνοντας την αίσθηση ότι θα έφτανε και ο ίδιος εκεί. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να φτάσει με θαλάσσιο ταξί στο κεντρικό λιμάνι των Σπετσών, αιφνιδιάζοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς.

xristidou

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en