Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή:

«Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδια, συζητήσαμε για την εισαγωγή δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία και για πολλά σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ζητήματα όπως είναι η μεταφορά τους, η στέγαση, η φαρμακευτική τους κάλυψη αλλά και το συνταξιοδοτικό – βαθμολογικό ζήτημα, τα οποία έχω συζητήσει διεξοδικά με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσώπους τους, σε διαδοχικές συναντήσεις μας.

– Εισαγωγή Δεξιοτήτων στη Στρατιωτική Θητεία
Το 2017 από τη θέση τότε του Τομεάρχη Άμυνας της ΟΝΝΕΔ είχαμε προτείνει την εισαγωγή δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Μια θητεία που δεν θα αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της στρατιωτικής εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα θα εμπλουτίζεται με γνώσεις, δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία. Χαίρομαι γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί αυτή τη φιλοδοξία και σκέψη, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που πολλές χώρες, εδώ και χρόνια, έχουν υιοθετήσει.

– Ζητήματα Ασφαλούς Μετακίνησης του Προσωπικού του Στρατού.

Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και η ανακατανομή οχημάτων του ελληνικού στρατού με πρωτεύοντα στόχο την ασφάλεια του προσωπικού.

– Επίλυση του Συνταξιοδοτικού – Βαθμολογικού ζητήματος των Επαγγελματιών Οπλιτών

– Στεγαστικές Ανάγκες Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ζήτησα από τον Υπουργό να εξεταστούν περιοχές και στον Έβρο, όπου υπάρχουν ανάγκες για Στρατιωτικά Οικήματα.

– Φαρμακευτική Κάλυψη Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Να εκδοθεί Κ.Υ.Α. για την έναρξη εφαρμογής του άρθρου 21 του Ν.5018 «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Θα μπορούν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι των τριών σωμάτων στρατού – Γενικό Επιτελείο Στρατού, Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Γενικού Επιτελείου Ναυτικού – καθώς και των μελών των οικογενειών τους, να απευθύνονται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Για όλα τα ανωτέρω ζητήματα ο Υπουργός, θα επανέλθει σύντομα με διευκρινίσεις και τις ανάλογες αποφάσεις. Από την πλευρά μου να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου
Εθνικής Άμυνας, τόσο τον Υπουργό, Νίκο Δένδια, όσο και τον Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη συστηματική δουλειά και την εξαιρετική συνεργασία μας».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύση στο πρόβλημα στην κάλυψη σε πληρώματα ΕΚΑΒ στην περιοχή Οφρυνίου.

Λύση στο πρόβλημα στην κάλυψη σε πληρώματα ΕΚΑΒ στην περιοχή Οφρυνίου.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος κάλυψης σε πληρώματα του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Οφρυνίου, υπάρχουν διάφορες προτεινόμενες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν για να διασφαλιστεί η επαρκής και αποτελεσματική υγειονομική φροντίδα:Αύξηση του αριθμού των ασθενοφόρων: Πρέπει να διατεθούν περισσότερα ασθενοφόρα ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω του τουρισμού.Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού: Η πρόσληψη περισσότερων διασωστών και νοσηλευτών είναι απαραίτητη για την ενίσχυση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ  κ. Γιώργος Δαλακούρας θα πρέπει να προωθήσουν αυτές τις λύσεις και να συνεργαστούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να διασφαλιστεί η επαρκής και άμεση υγειονομική κάλυψη της περιοχής του Οφρυνίου.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ερώτηση στην Βουλή από τον Βουλευτη Σερρών για την διαδικασία ένταξης των χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιών σε πρόγραμμα Κ.Ο.Ε

Ο βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, απηύθυνε έγγραφη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα, σχετικά με τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή των Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε ότι οι ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βισαλτίας οδήγησαν σε κακή γονιμοποίηση των ανθών αμυγδαλιάς, με αποτέλεσμα την μηδαμινή παραγωγή καρπών, παρά τις πλήρεις καλλιεργητικές φροντίδες. Επιπλέον, επισήμανε ότι η παρατεταμένη ανομβρία στις περιοχές του Δήμου Αμφίπολης είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντικά μειωμένη παραγωγή χειμερινών σιτηρών. Βάσει αυτών των αρνητικών δεδομένων, ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των Σερραίων αγροτών και ρώτησε τον Υπουργό αν υπάρχει σχεδιασμός για την άμεση ένταξη των καλλιεργειών χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιάς σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.)Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των αγροτών που πλήττονται από τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική τους βιωσιμότητα και να υποστηριχθεί η συνέχιση της γεωργικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υποτονική κίνηση των καταναλωτών στις θερινές εκπτώσεις λόγο των αυξημένων θερμοκρασιών των ημερών.

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα, 8 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών φαίνεται να έχουν επηρεάσει αρνητικά την καταναλωτική κίνηση κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.

Η ζέστη αποθαρρύνει τους καταναλωτές από το να βγουν για ψώνια, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένες πωλήσεις για τα εμπορικά καταστήματα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Κελγιώργης, μίλησε στην κάμερα του Ena Channel και αναφερόμενος στην εκπτωτική περίοδο όπως τόνισε ο ίδιος, εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική. Ωστόσο, εκφράστηκε αισιόδοξα ότι το επόμενο διάστημα η κίνηση θα αυξηθεί.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en