Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνάντηση Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή

Γνωρίζεται ότι την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση στην Κομοτηνή με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη, παρουσία και του βοηθού Γενικού Ταξιάρχου κ. ΚΑΡΤΑΛΗ Παναγιώτη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Α/Υ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας Α/Α’ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Α/Α’ ΤΣΙΑΜΗΣ Νικόλαος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Α/Υ ΖΙΩΓΑΣ Γεώργιος, ο εκτελεστικός γραμματέας Υ/Β’  ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Πέτρος, ο ταμίας Α/Α’ ΓΙΑΓΚΟΥΖΙΔΗΣ Αναστάσιος και οι αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΞΙΑ Α/Υ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Παναγιώτης και Α/Α’  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος.

Έγινε ανάλυση των τρεχόντων θεσμικών, οικονομικών και ασφαλιστικών ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο, με επίκεντρο τα ειδικότερα προβλήματα των Διευθυντών, των Βοηθών Διευθυντών και των Διοικητών Υπηρεσιών που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο φορτίο εργασίας και ευθύνης και συνήθως αναγκάζονται να δουλεύουν πέραν κάθε ωραρίου.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στις θέσεις διοίκησης αξίζουν σεβασμό, εκτίμησης και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ακούραστα εργαλεία για την παραγωγή αστυνομικού έργου αλλά και ως Άνθρωποι με οικογένειες.

Περαιτέρω, έγινε αναφορά στα θέματα της άμεσης δρομολόγησης μετακινήσεων προσωπικού προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των βαθμίδων, καθόσον στη Γενική μας υφίσταται δυσθεώρητος αριθμός ελλείψεων προσωπικού.

Ακόμη, τέθηκε το θέμα της επέκτασης του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου και στις λοιπές
περιφερειακές ενότητες της Α.Μ.Θ., η πλήρης στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, αλλά και η ίδρυση και στελέχωση Περιφερειακών Ιατρείων σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων και η άμεση ενίσχυση των Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου και Κομοτηνής με έναν επιπλέον ιατρό και νοσηλευτή έκαστο.

Σε επίπεδο οχημάτων και εξοπλισμού επισημάνθηκε η ανάγκη χορήγησης νέων δικύκλων μοτοσικλετών για τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς και η προμήθεια νέων υπηρεσιακών συμβατικών οχημάτων στις Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Επιπρόσθετα, τέθηκαν ζητήματα βελτίωσης της κτιριακής υποδομής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Α.Μ.Θ. και εξεύρεσης – ανέγερσης νέων (όπως ενδεικτικά για τη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, Α.Τ. Τυχερού, Τ.Δ.Ε. Κήπων), η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στον Νικηφόρο Δράμας, ένεκα της λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου, καθώς και η λειτουργία
του Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής που έχει ιδρυθεί με Π.Δ. προ δεκαετίας.

Τέλος, προτάθηκε η θέσπιση νέων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΑΜΘ σε αντικατάσταση των Τμημάτων Ασφαλείας (πέραν των δύο Διευθύνσεων του Έβρου που ήδη υφίστανται), καθώς και η ίδρυση αυτοτελών Υπηρεσιών Διαβατηριακού Ελέγχου στην Εξοχή Δράμας, στη Νυμφαία Ροδόπης και στον Εχίνο Ξάνθης με σύσταση νέων οργανικών θέσεων και κάλυψη αυτών με έκτακτες μεταθέσεις.

Από τη μεριά του ο κ. Γενικός, έχοντας πλήρη γνώση των γενικότερων και ειδικότερων ζητημάτων της περιφέρειάς του, εξέφρασε την επιθυμία για αμοιβαία συνεργασία, αμφίδρομη επικοινωνία προς επίλυση των ζητημάτων των Αξιωματικών – στελεχών και τη βελτίωση των υπηρεσιακών – εργασιακών συνθηκών αυτών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Από τη μεριά μας δηλώθηκε εκ νέου η προθυμία μας για συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας εκ της θεσμικής μας θέσεως, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αστυνομικών προβλημάτων της περιοχής, πάντοτε μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους, ως αρωγοί στις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών
αστυνόμευσης στους πολίτες.

Στο τέλος της συνάντησης επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα διεκδικήσεων, αιτημάτων και
ειδικότερων θεμάτων της Περιφέρειάς μας τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ένας οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση του δικύκλου με Ι.Χ όχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός δικύκλου θέλησε να κάνει αναστροφή στο σημείο, ωστόσο το Ι.Χ όχημα ήρθε με ταχύτητα από πίσω με αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Καβάλα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε μια  ομιλία μπροστά προς τους πολίτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, με την παρουσία ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που ήρθαν να ακούσουν τις θέσεις και το όραμα του κόμματος για το μέλλον της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε την ανάγκη για ανανέωση και προοδευτική πολιτική αλλαγή, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ ενόψει Ευρωεκλογών. Αναφέρθηκε σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, εκπαίδευσης και υγείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρές και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες πολίτες.

Μετά την ομιλία, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινότητας, προκειμένου να συζητήσει περαιτέρω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en