ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Συνάντηση Δερμεντζόπουλου – Σκυλακάκη: «Να υπάρξει άρση απαγόρευσης του κυνηγιού τον Νοέμβριο σε περιοχές που δεν επλήγησαν από τις φωτιές και ζητήματα στήριξης των αρτοποιών»

Το αίτημα της άρσης της απαγόρευσης του κυνηγιού μέσα στον Νοέμβριο, στις περιοχές του Νομού Έβρου που δεν επλήγησαν από τις φωτιές του Αυγούστου έθεσε ο βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη κατά την προγραμματισμένη συνάντηση τους με τη διοικητική επιτροπή της
Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα, που αφορούν το ενεργειακό κόστος των αρτοποιών και προτάσεις που θα διευκολύνουν τις δηλώσεις των επιδοτήσεων τους.
Το άμεσο χρονικό διάστημα, ο Υπουργός θα επανέλθει με αποφάσεις για όλα τα ζητήματα τα οποία του τέθηκαν.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Πολλά τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας

Το φαινόμενο του παράνομου παρκαρίσματος αποτελεί ένα διαρκές πρόβλημα σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας, και η Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αρκετά είναι τα οχήματα που έχουν σταθμεύσει αυθαίρετα στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, σε χώρο που είναι ιδιωτικός, και χωρίς να υπάρχει σχετική σήμανση που να επιτρέπει τη χρήση του ως δημόσιο χώρο στάθμευσης.
Μάλιστα για να φτάσουν εκεί περνάνε από το πεζοδρόμιο (!) κάνοντας και αλλη παρανομία.
Η συγκεκριμένη πρακτική παραβιάζει τα δικαιώματα του ενοικιαστή του χώρου (που τον νοικιάζει από τον Δήμο Παγγαίου).
Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να μεριμνήσουν για την προστασία της περιοχής, την τήρηση της νομιμότητας και την ενημέρωση των επισκεπτών για τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης. Από την πλευρά τους, οι οδηγοί οφείλουν να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στον χώρο και στους κατοίκους της περιοχής, αποφεύγοντας ενέργειες που δημιουργούν προβλήματα ή παρανομίες.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Τέλος τα φοιτητικά πάρτι στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), κ. Μάρης, ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστήμιο δεν θα επιτρέπει πλέον τη διοργάνωση φοιτητικών πάρτι στους χώρους του. Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου δόθηκε έμφαση στην ασφάλεια των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό ασφαλείας.
Ο κ. Μάρης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο δεν χορηγεί άδειες για τις μεγάλες εκδηλώσεις στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς οι χώροι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και το ίδρυμα δεν διαθέτει τα μέσα για να ελέγξει τέτοιες εκδηλώσεις.
Επιπλέον, προειδοποίησε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που προμηθεύουν ποτά ή εξοπλισμό σε παράνομα πάρτι ότι το Πανεπιστήμιο θα ασκήσει νομικές ενέργειες κατά όσων δραστηριοποιηθούν χωρίς άδεια.
ΚΑΒΑΛΑ
Εντυπωσίασαν Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Γέμισε από κόσμο το βράδυ του Σαββάτου το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων για την συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη
Δείτε βίντεο :
Κεντρική φωτό : Λάσκαρης Τσούτσας