Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συμβολαιογράφος της Καβάλας καταγγέλλει δικαστικούς για μπούλινγκ σε βάρος της

*Γράφει ο Νίκος Παρασκευάς

Μια περίεργη υπόθεση φαίνεται ότι εξελίσσεται τα τελευταία τρία χρόνια στην Καβάλα, με μια γνωστή συμβολαιογράφο της περιοχής να καταγγέλλει, με αναφορές στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εξώδικα και μηνήσεις, δικαστικούς λειτουργούς της Βόρειας Ελλάδας για απρόκλητη, απερίγραπτη και συνεχιζόμενη άσκηση μπούλινγκ εναντίον της, που έχει κάνει τη ζωή της κόλαση και διαταράσσει, όπως είναι φυσικό, την οικογενειακή της γαλήνη.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ίδια στις μηνύσεις και στις αναφορές (μια κυρία και μια συμπληρωματική) που έχει υποβάλει προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δικαστικοί λειτουργοί ασκούν μπούλινγκ εναντίον της, καλύπτοντας προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών, ο οποίος την κακοποιεί βάναυσα λεκτικά, την εκφοβίζει εκμεταλλευόμενος τη θέση του, την απειλεί και την απαξιώνει, και μάλιστα εντός του εργασιακού χώρου. Όταν, δε, εκείνη για να αμυνθεί, προχώρησε στη λήψη των μέτρων που προβλέπει ο νόμος, άρχισε ένα απίστευτο κυνηγητό σε βάρος της, με εμπλοκή της σε υποθέσεις για τις οποίες, κατά τους ισχυρισμούς της, δεν είχε ιδέα ή ήταν ανάξιες λόγου, μόνο και μόνο για να επικρέμεται πάνω της ως δαμόκλειος σπάθη μια καταδίκη που θα την αποτρέψει να συνεχίσει τον αγώνα της.

Όμως η συμβολαιογράφος, επειδή πιστεύει στο δίκιο της, δεν πτοήθηκε και απά­ντησε με αγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο Κακοδικίας, αναφέροντας περιστατικά έντονης λεκτικής βίας, με απειλές, καταλογισμό κατασκευασμένων αδικημάτων, παραβάσεις της ποινικής δικονομίας, κατάχρηση εξουσίας κ.λπ.Δεν θα ασχολούμασταν με το θέμα, αλλά το κάνουμε επειδή έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Κατ’ αρχάς είναι ένα περιστατικό μπούλινγκ κατά γυναικός, το οποίο, επειδή είναι στην επαρχία, δεν πήρε… χαμπάρι κανένας, γι’ αυτό και δεν έχει αναδειχθεί. Επιπλέον, οι καταγγελλόμενοι είναι δικαστικοί λειτουργοί, και αυτό έχει τη δική του σημασία.

Γιατί αν δεχθούμε πως οι καταγγελίες είναι πραγματικές –και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε, γιατί υπάρχει πληθώρα στοιχείων και μαρτυριών–, θα πρέπει να διερευνηθεί ο λόγος που οι δικαστικοί λειτουργοί προβαίνουν στις ενέργειες που τους αποδίδει η καταγγέλλουσα. Αν, δηλαδή, το υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να κάνει σωστή δουλειά, από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει. Επιπλέον, θα πρέπει να διερευνηθεί η καταγγελία της συμβολαιογράφου, σύμφωνα με την οποία οι μηνυτήριες αναφορές που έχει υποβάλει, καθώς και η προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος επί των πειθαρχικών αναφορών που του υπέβαλε έχουν… κολλήσει, ενώ οι εις βάρος της υποθέσεις… καλπάζουν.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει για τους ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής»

Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διεξάγεται στην Ελευσίνα παρέστη ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο περιθώριο των εργασιών, συναντήθηκε με μέλη της Οργάνωσης Παραγωγών Αλιέων Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής, με τους οποίους διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, έχοντας κατά καιρούς συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τους.

Ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε με τους αλιείς τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου, όπως άλλωστε τις έχουν διατυπώσει και οι ίδιοι στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους έχει επισκεφθεί δύο φορές, στο πλαίσιο περιοδειών του στην Καβάλα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Επέλεξα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθώ εδώ, στην ιστορική Ελευσίνα, στο 1ο  συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας.

Αλλά πρωτίστως επέλεξα να είμαι εδώ, δίπλα στους φίλους μου, ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου.

Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί την τελευταία πενταετία έχουμε καταφέρει να πετύχουμε σημαντικά πράγματα τα οποία οδηγούν στην ανάπτυξη και των ιδίων και του τόπου μας». 

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με απόφαση Τοψίδη προχωρούν έργα αξίας 70.000 ευρώ στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η απόφαση Τοψίδη αναφέρει:

«Η παρούσα πράξη περιλαμβάνει την εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, παραμονής εντός του σταδίου και άθλησης για αθλητές, διαιτητές, προπονητές και κοινό.

Οι κύριες εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:

1. Μόνωση αρμών διαστολής του γηπέδου.

2. Αντικατάσταση υαλοστασίων, επισκευή διαβρωμένων ή κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων και βαφή πλαισίων και κιγκλιδωμάτων.

3. Επισκευές σε WC.

4. Επισκευή μηχανισμού ανοίγματος κεντρικών θυρών κοινού.

5. Επεμβάσεις-επισκευές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

6. Αντικατάσταση κλειδαριών σε εσωτερικές πόρτες WC και αποδυτηρίων με νέες με ενιαίο κλειδί.

7. Αντικατάσταση εσχαρών.

8. Επιδιόρθωση με επισκευαστικό κονίαμα σε θέσεις αποκάλυψης οπλισμών».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιστατικό ξυλοδαρμού στην Καβάλα | “Είχαν βάλει κάτω έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι..!”

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024 λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο κέντρο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κήπο, περαστικοί εντόπισαν ομάδα νεαρών να χτυπά και να γρονθοκοπεί έναν άλλο νεαρό που βρισκόταν στο έδαφος.

Όπως ανέφερε μάρτυρας του περιστατικού στο ENA Channel οι δράστες που ξεπερνούσαν τους 5 σε αριθμό είχαν ρίξει κάτω στο πάτωμα έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι συνεχώς..!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en