ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στράτο Τσακιρίδη δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τα ίδια με πέρισυ βίωσαν αυτή την εβδομάδα οι άνθρωποι του Δήμου Κομοτηνής, συγκεκριμένα της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Όπως πέρισυ έτσι και φέτος, ο προμηθευτής πετρελαίου, παρά τις οχλήσεις, δεν τήρησε την προθεσμία παράδοσης της απαραίτητης ποσότητας πετρελαίου. Γι’ αυτό και κηρύχθηκε έκπτωτος.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.fm ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας Στράτος Τσακιρίδης. «Φέτος οι παραγγελίες των σχολείων ξεκίνησαν από τις 25 Οκτωβρίου» ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος. Συνολικά ο πρώτος κύκλος παραγγελιών αφορούσε σε 33.000 λίτρα. Σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωσή του, ο προμηθευτής πρέπει να βάζει πετρέλαιο μέσα σε δύο ημέρες από τη λήψη της παραγγελίας.

Η ανάδοχος εταιρία μέχρι και τις 11/11 δεν είχε βάλει… ούτε σταγόνα. Τη Δευτέρα 11/11 έγινε έκτακτο δ.σ. της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας του Δήμου, οπότε και δόθηκε διήμερη προθεσμία στον εργολάβο να βάλει τουλάχιστον τα μισά από τα 33.000 λίτρα. Την Τετάρτη 13/11, αφότου πέρασε η διορία, το απόγευμα, με απόφαση δ.σ., κηρύχθηκε έκπτωτος.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι εμείς δεν θέλουμε να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων», δήλωσε στον απόηχο των εξελίξεων ο αντιδήμαρχος.

Την επόμενη εβδομάδα με απευθείας ανάθεση θα βρεθεί προμηθευτής πετρελαίου, ώστε να γεμίσει τους σχολικούς λέβητες, ενώ από 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει νέος εργολάβος που έχει αναδειχθεί από σχετικό διαγωνισμό.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version