ΔΡΑΜΑ

Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» | Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένες Πατρίδες»

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» την Κυριακή 23-6 πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ματωμένες Πατρίδες» στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Δράμας.

Η παράσταση αναφερόταν στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, της Πελαγονίας, της Μακεδονίας, της Βόρειας και Ανατολικής Θράκης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου. Συμμετείχαν 7 χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, καθώς επίσης και το Τμήμα Χορωδίας και το Τμήμα Θεάτρου του Συλλόγου μας.

Η αφήγηση έγινε με ξεχωριστό-θεατρικό τρόπο. Πραγματοποιήθηκε μια εικονική «δίκη» της Ελλάδας που θύμισε σε όλο το κοινό τις αντίξοες συνθήκες που βίωσε ο ελληνισμός τον 20ο αιώνα. Ξεπερνώντας τους 100 συντελεστές στην σκηνή το πολυπληθές κοινό ψυχαγωγήθηκε και παράλληλα ενημερώθηκε για την ιστορία των προγόνων μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γεώργιο Τσακμάκη, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης, στην κ. Μαρία Κουγιουμτζή, υπεύθυνη των παιδικών χορευτικών τμημάτων, στην κ. Νόπη Παχατουρίδου, υπεύθυνη της χορωδίας, στην κ. Νικολέτα Μεταξά, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας, στην κ. Λία Μεταξά για το κείμενο, στους χορευτές, στους χορωδούς και στους ηθοποιούς μας. Ευχαριστίες οφείλουμε στην Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας, στον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος, στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας και στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος» για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους Δραμινούς που πλημμύρισαν το θεατράκι και απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι εμπιστεύονται τον Σύλλογο μας, αναγνωρίζουν την ποιότητα της δουλειάς μας και επιβεβαιώνουν πως ο τόπος μας διακρίνεται για την αγάπη και τον σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version