ΕΚΛΟΓΕΣ

Στρατηγική της ΝΔ: Στο μικροσκόπιο η χαλαρή ψήφος

Κάθε κομματικό κόμμα δίνει προγνωστικά,είκοσι μέρες πριν, ενόψει της τελικής μάχης των βουλευτικών εκλογών.

Προβλέψεις υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει η ΝΔ με αφορμή τα ήδη πεπραγμένα της κυβέρνησής του αλλά και των όσων έχει υποσχεθεί να υλοποιήσει μέσα στην ερχόμενη 4ετία. Άλλωστε μέσα στην επόμενη βδομάδα και όσο περατώνονται οι μέρες προς τις εκλογές, θα αναρτώνται περισσότερες πληροφορίες από τα σχέδια και τις ομιλίες του πρωθυπουργού.

Υπό στενή παρακολούθηση, βρίσκονται οι κινήσεις και τα σχέδια της ΝΔ, από κόμματα της αντιπολίτευσης όπως εκείνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενδεχόμενη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25. Κερασάκι στην τούρτα θεωρούν τα όσα λέει περί κλεισίματος των τραπεζών και του σχεδίου «Δήμητρα» ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αμφιβολίες, μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες αφότου ήρθε στο προσκήνιο η κυβέρνση ανοχής, με τους ίδιους τους πολίτες να μην θέλουν να αναβιώσουν στιγμές του 2015. Με αφορμή τα προλεχθείσαντα αλλά και την ανακοίνωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για χρεοκοπία τραπεζών και μνημόνια. Αυτό λοιπόν που επιχειρεί να δείξει στους πολίτες ο πρωθυπουργός είναι ότι από τη μια στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν σαν να μην έχουν μάθει τίποτα, σαν να μην έχουν κυβερνήσει ποτέ και από την άλλη ότι η ΝΔ είναι μία δύναμη ευθύνης , που δεν τάζει χωρίς αντίκρισμα και χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες.

Ο φόβος για χαλαρή ψήφο 

Είναι μια βόμβα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ όπως υποστηρίζει γιατί ποντάρει στην ακυβερνησία αλλά και είναι εκλογές που για κάποιους θεωρούνται χαμένος κόπος καθώς θα ακολουθήσουν εκείνες της ενισχυμένης που θα βγάλουν και κυβέρνηση. Παράλληλα όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μπορεί οι δημοσκοπήσεις στο σύνολό τους να δείχνουν πρωτιά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά έχει μεγάλη σημασία τι είδους πρωτιά θα είναι αυτή. Γιατί αν για παράδειγμα η ΝΔ τερματίσει πρώτη αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε η ερμηνεία που θα δοθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση στο αποτέλεσμα θα είναι άλλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κινητοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και να περάσει το μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι οι πρώτες εκλογές είναι στην πραγματικότητα πιο κρίσιμες από ότι οι δεύτερες. Απευθυνόμενος ειδικά στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ τονίζει με κάθε ευκαιρία: «Στις εκλογές της 21ης  Μαΐου δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για την χώρα θα έχει συντελεστεί». 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version