ΜΟΥΣΙΚΗ

Stormzy: «Μην χρησιμοποιείτε τη διαφορετικότητα μόνο ως μόδα»

«Αφήστε τη διαφορετικότητα να αποτελέσει κινητήρια δύναμη».

Ο Stormzy προέτρεψε τη μουσική βιομηχανία να «μην χρησιμοποιεί τη διαφορετικότητα μόνο ως μόδα».

Ο 29χρονος ράπερ βραβεύθηκε στα βρετανικά AIM Awards ως Υπέρμαχος της Διαφορετικότητας για τις προσπάθειές του να «εξισορροπήσει τους όρους ανταγωνισμού» μέσω του ιδρύματός του Merky Foundation και του εκδοτικού οίκου του #Merky Books.

Σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στην τελετή απονομής, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (03/10) στο Λονδίνο, ο Stormzy ευχαρίστησε τα AIM Awards και δήλωσε ότι είναι «πραγματικά ευγνώμων» για την τιμή που του έγινε.

«Νομίζω ότι πάντα πορευόμαστε με αγάπη και υπάρχει ένα πνεύμα ανάμεσα στην ομάδα μου όπου όλοι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους όσον αφορά την ύπαρξη μίας πλατφόρμας και το θετικό έργο που επιτελούμε. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό είναι που μας έφερε εδώ», είπε.

«Ενθαρρύνω όλους όσοι βρίσκονται σήμερα στην αίθουσα να μην χρησιμοποιούν τη διαφορετικότητα μόνο ως μόδα. Σε όποια θέση κι αν βρίσκεστε… αφήστε την να αποτελέσει κινητήρια δύναμη και μην το βλέπετε απλώς ως μια ποσόστωση ή ένα κουτάκι που πρέπει να τσεκάρετε», πρόσθεσε.

Ο Stormzy κάλεσε στη συνέχεια τα στελέχη της μουσικής βιομηχανίας να «δουν πραγματικά τα πλεονεκτήματα και την αξία» που έχει η ενσωμάτωση ενός ευρέος φάσματος φωνών.

Το 2020, μία έκθεση της UK Music διαπίστωσε ότι υπήρξε αύξηση των εργαζομένων από εθνοτικές μειονότητες στη μουσική βιομηχανία (από 15,6% σε 22,3%) από το 2016. Η εκπροσώπηση των γυναικών ήταν τότε 49,6%.

Ωστόσο, το 86% των μαύρων μουσικών δήλωσαν ότι υπάρχουν εμπόδια στην εξέλιξη της καριέρας τους σε έρευνα που διεξήγαγε η Black Lives In Music τον Οκτώβριο του 2021.

Το ίδρυμα Merky Foundation του Stormzy έχει υποσχεθεί να διαθέσει 10 εκατομμύρια λίρες σε βάθος 10 ετών σε οργανώσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα που «δεσμεύονται να αγωνιστούν για τη φυλετική ισότητα, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και την ενδυνάμωση των μαύρων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Stormzy είχε δωρίσει στο παρελθόν 500.000 λίρες για τη χρηματοδότηση των σπουδών στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση φοιτητών που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: simpleradio.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version