ΕΒΡΟΣ

Στον εισαγγελέα σήμερα ο πατέρας του βρέφους από το Διδυμότειχο | Σοκάρουν τα νέα στοιχεία

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το βρέφος από το Διδυμότειχο που δάγκωσαν τα ποντίκια.

Η ζωή του δεν κινδυνεύει, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά σοβαρή μετά την επίθεση που δέχτηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσει κάποια λοίμωξη.

Στην περίπτωση δηλαδή που τα τραύματα είναι από μολυσμένο ποντίκι μπορεί να πάθει λεπτοσπείρωση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αδαμίδης, από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. 

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δεν απέκλεισε το παιδί να δεχόταν την επίθεση από τα τρωκτικά για μέρες! «Αν πράγματι τα τραύματα προκλήθηκαν από ποντίκι, σημαίνει ότι το έτρωγε το παιδί για ημέρες, αν προκλήθηκαν από ένα άγριο σκυλί για παράδειγμα, μπορεί να έγινε η επίθεση μόνο μια φορά», τόνισε ο Δημήτρης Αδαμίδης.

Μόλις η κατάσταση το επιτρέψει, στο μωρό από το Διδυμότειο «θα γίνει εγχείρηση για την περιποίηση των τραυμάτων και πλαστική επέμβαση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χειρουργεία». Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή. «Θα χρειαστεί επίσης συνεχής φροντίδα και αυτό είναι πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστο περιβάλλον. Κάποιος πρέπει να σταθεί στο παιδί και να κάνει τον ρόλο της μητέρας του, δηλαδή να το πλένει, να το αλλάζει και να το ταΐζει, συνήθως κατόπιν εισαγγελικής εντολής νοσηλεύονται παραμελημένα παιδιά στο νοσοκομείο», κατέληξε ο κ. Αδαμίδης.

Το κοριτσάκι από το Διδυμότειχο θα χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να βρίσκεται από 24ωρη παρακολούθηση. Σε περίπτωση που η νοσηλεία διαρκέσει για περισσότερο από μια εβδομάδα, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται το κοριτσάκι να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του βρέφους κρατούνται από εχθές στο Α.Τ Διδυμοτείχου και σήμερα ο 22χρονος πατέρας θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα καθώς κατηγορείται για αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Να σημειωθεί ότι η μητέρα είναι ανήλικη.

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version