ΚΑΒΑΛΑ

Στον Άδωνι Γεωργιάδη η επένδυση των Λουτρών των Ελευθερών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τις εξελίξεις που υπήρξαν την προηγούμενη μέρα, τη γενική συνέλευση και το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Εργοανάπτυξης ΑΕ».

Ο κ. Σιμιτσής φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας που με νέα διοίκηση και Πρόεδρο τον Αρχέλαο Γρανά θα κάνει μία καινούργια προσπάθεια. Οι δηλώσεις του Κωστή Σιμιτσή αφορούσαν και την ευρισκόμενη σε εκκρεμότητα επένδυση στα Λουτρά των Ελεύθερων αλλά και την υπόλοιπη δουλειά που καλείται να κάνει η ίδια εταιρεία. Βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ας μην ξεχνάμε ότι η Εργοανάπτυξη ξεκίνησε ως αναπτυξιακή εταιρεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας. Διατηρήθηκε όταν η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση καταργήθηκε αλλά αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα κυρίως γραφειοκρατικά.

Η επένδυση στα Λουτρά των Ελεύθερων που όταν υλοποιηθεί θα τη δικαιώσει, συνεχίζει να είναι σκαλωμένη στη γραφειοκρατία.

Ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε στη διαδικασία της Τετάρτης, στη γενική συνέλευση και στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Είπε: «Είναι σημαντικό να επιβιώσει και να έχει τα σωστά αποτελέσματα η εταιρεία. Δεν υπάρχουν για αυτήν μόνο τα Λουτρά των Ελεύθερων. Πρέπει να δώσουμε στην εταιρεία τις αρμοδιότητες που έχει καθώς αν τις εκμεταλλευτεί θα προσφέρει πολλά».

Σχετικά με την επένδυση στα Λουτρά των Ελεύθερων ο Κωστής Σιμιτσής είπε:

«Ο επενδυτής δύο χρόνια ήταν μόνος του. Προχωρούσε μόνος του. Πλέον θα είμαστε δίπλα του, να του συμπαρασταθούμε και να τον βοηθήσουμε. Γνωρίζουμε ότι δεν εγκρίθηκε το αίτημα του για την ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο αλλά ξέρουμε ότι έχει κάνει αίτηση θεραπείας.

Είναι κάτι που θα το δούμε μαζί. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι θέμα πολιτικό για αυτό και έχει φτάσει να εξετάζεται από τον αρμόδιο Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη».

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version